Rechts-nationalisme, je kan er niet meer omheen (bnr.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Kimberly1995 in Politiek  ·  321 Reacties

  • 20
  • 1416x gelezen
Reageer met een Emoji
5
4
9
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

301 Yisrael 2.0

* Verwijderd door de redactie *

302 Yisrael 2.0

* Verwijderd door de redactie *

303 Yisrael 2.0

Rechts-nationalisme daar scharen zich ook alle salafisten (de zogenaamde 3e/4e generatie NL burgers, maar ondertussen...) en misschien wel een groter aandeel dan een paar van die kale randdebielen (ik ga ze geen tokkies noemen aangezien ik deze kan en zij alles behalve racistisch zijn)
Het mooie is ook nog, het salafisme is nog groeiende ook, de weldenkende mens kan zijn borst nog nat maken....

0
304 BUZZDDT

Rechts-nationalisme is toch een compliment. Liever gezond rechts, dan naïef links.

4
305 4lb3rt P1k3

@126 De Nazi’s waren niet rechts maar extreemrechts!

Extreemrechts lijkt in heel veel opzichten op extreemlinks. Maar dan racistisch.

Hoefijzermodel? Ooit van gehoord toevallig? De uiteinden (de extremen) van het politieke spectrum liggen dichter bij elkaar dan normale linkse en rechtse. Ideologiën.

En inderdaad. Mensen die de Nazi’s links durven te noemen neem ik niet serieus. Geen enkel normaal mens doet dat.

4
306 Gewoon een student

@288 Al die “godsdienstige verscheidenheden” in jouw tekst zijn boeddhistische stromingen. Maw: geen diversiteit.

1
307 Mrs. K

* Verwijderd door de redactie *

308 Geert

@308 Het laatste haakje in de link valt steeds weg. Zo doet ie het wel: https://bit.ly/31OWexT

0
309 Mrs. K

* Verwijderd door de redactie *

310 johnnyisterugvanweggeweest

@147 Gelijkheid en solidariteit bij socialisten en communisten geldt altijd slechts uitsluitend voor de eigen groep en zo was dat ook voor nazi's. Neem bijvoorbeeld de PvdA, een partij die je prima tot de socialisten zou kunnen rekenen. Toch, de mensen die PVV of FvD stemmen daar wordt niet mee gepraat en deze mensen worden uitgesloten. De SP sloot zelfs de VVD uit om mee samen te werken bij de afgelopen tweede kamer verkiezingen. Dus het uitsluiten van ander groepen is niet vreemd bij linkse mensen. Luister bijvoorbeeld ook maar eens hoe SP'ers spreken over de "rijken". Dan is er weinig inclusiviteit te bespeuren. Er zit overigens ook nog een verschil tussen droom en daad. De PvdA strijdt zogenaamd al jaren voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen en de PvdA is een partij met toch inmiddels een rijke historie. Vreemd genoeg is er nog nooit een vrouwelijke partij leider geweest. Zou dat misschien stiekem iets te maken hebben met het feit dat dat iets minder aantrekkelijk zou zijn voor hun Arabische kiezers? Statistisch is het in ieder geval niet mogelijk dat dit op toeval berust. De PvdA heeft immers 10 partij leiders gekend en dat zou neer komen op een kans van 1:1024. Iets vergelijkbaars heb je met Sovjet leiders. Ook nog nooit een vrouw geweest.

Ja, het plaatsen van symbolen op een uniform is een teken van verdiensten voor het leger. Het is niet iets waarmee sociale status in de vorm van rijkdom mee wordt weergegeven. Ook in legers van linkse regimes zie je allemaal van dit soort symbolen op het uniform. Dit is dus niet iets wat wijst op rechts.

Dan de filmpjes die je hebt geplaatst. Ik heb alleen het eerste filmpje gezien omdat het om nagenoeg kopieën lijkt te gaan. Wat opmerkelijk is, is dat er in het filmpje wordt ingezoomd op het feit dat klaarblijkelijk joden in zeer fraaie kleding waren uitgedost op gala's. Als je dan bedenkt dat er in die tijd grote armoede was in Duitsland, dan was dit filmpje wel degelijk bedoelt om jaloezie op te wekken. Klaarblijkelijk werden joden toch gezien als mensen die dit soort dingen konden betalen.

Hier zijn nog een paar spotprenten die heel duidelijk de linkse gedachte laten zien achter de Jodenhaat:
http://www.veltmaete.nl/wp-content/gallery/beeldbronnen1/wz023.jpg
https://echoesandreflections.org/wp-content/uploads/2017/07/02-02-08-06_Photo_ComparisonJewandAryan.jpg

@306 En wederom geen enkel argument van jou waarom nazi als rechts gezien moeten worden. Ik kom met definities van socialisten van Wikipedia die enorm veel gelijkenis lijken te hebben met de nazi's. Ik kom met een definitie die ik heb gevonden op Wikipedia wat de term politiek rechts in zou houden, die absoluut geen gelijkenis lijkt te hebben met waar de nazi's voor stonden. Ik kom met spotprenten uit de tijd van de nazi's waar de joden als rijke stinkers worden afgebeeld die bestreden moeten worden. Dat lijkt me ook een redelijk linkse gedachte.

En jij, je kom met geen enkel argument behalve dan dat je mensen die nazi's links vinden niet serieus neemt. Tja, dat zegt meer iets over je eigen denkbeeld dan wat de nazi's daadwerkelijk waren. Je noemt het een marketing trucje maar je laat nergens zien waar dat marketing trucje dan niet klopt met de werkelijkheid.

2
311 RazorBlade

@311 Ik zie niet in waarom ik überhaupt de moeite zou doen om in discussie te gaan met iemand die oprecht gelooft dat de Nazi’s links waren.

En ik heb wel degelijk argumenten geleverd. Nogmaals, het maakt niet uit hoeveel linkse elementen de Nazi’s gekaapt hebben van de socialisten, het etnisch-nationalistische aspect maakt het een extreemrechtse ideologie. Het valt onder de extreemrechtse subgroepen: Nationaal Populisme en Fascisme.

Oja even voor de duidelijkheid. Iemand die de PvdA socialistisch noemt kan ik ook niet serieus nemen. Dat zijn sociaal democraten.

Je hebt echt duidelijk je politieke stromingen niet op een orde. Dat is verder geen schande. Dat is bij heel veel mensen zo. Maar stop dan alsjeblieft te doen alsof je er verstand van hebt.

3
312 Gewoon een student

@114 Ik denk eerder dat jij wat algemene ontwikkeling tekort komt. Maar dat is niet zo bijzonder hier op NK.

0
313 Mac Benac

@312 "Oja even voor de duidelijkheid. Iemand die de PvdA socialistisch noemt kan ik ook niet serieus nemen. Dat zijn sociaal democraten."

Even een quiz vraagje voor je: Wat is de naam van de jongeren tak van de PvdA?

Of is dat misschien weer een marketing trucje?

1
314 RazorBlade

* Verwijderd door de redactie *

315 johnnyisterugvanweggeweest

@315 "Ja, ja, vandaar zeker dat al die "linksen" op de bres springen voor vluchtelingen, allochtonen en buitenlanders.... dat is helemaal hun "eigen" groep zeker..."

Geen idee, misschien eens kijken op welke partijen die vluchtelingen stemmen zodra ze stemrecht krijgen. Ik vermoed niet dat dat in grote aantallen is voor de PVV of FvD.

"Als dat een overweging zou zijn, hoe verklaar je dan die vrouwelijke Kamervoorzitter van de PVDA?"

Kamervoorzitter is een mooie baan maar geeft je niet meer macht. Tuurlijk de PvdA heeft al heel lang het principe van een kieslijst waarbij de kandidaten om en om man en vrouw zijn. Het begint alleen altijd met een man.

"Hahahah....lol....
Je verzint ze zeker ter plekke?
Dus die tekens hebben niets te maken met wie superieur is en wie ondergeschikte is?
Een broekkie die net van het KMA komt heeft volgens jou al meer "verdiensten voor het leger" gehad dan een korporaal die al 2 keer op missie naar bijvoorbeeld Afghanistan geweest is? #Darwin bewijskop "

Toch hebben die symbolen ook weer niets met de sociale klasse te maken die ze innemen in de maatschappij. Dat is het hele idee van uniformen in het leger. Je kan niet aan de kleding zien hoe rijk iemand is.

"Jazker, en dat doen ze dan zeker door een stelletje kneuzen in lompen te laten zien, die ze vergelijken met ratten die over de wereld uitzwermen, hè
"

De gedachte uit dit filmpje is uiteraard dat de ratten van weleer veranderd zijn in rijke stinkers. Er wordt nog wel steeds beweerd dat het om ratten gaat maar wel om ratten met financiële middelen. De achterliggende gedachten is natuurlijk dat ze die financiële middelen hebben vergaard over de ruggen van de hardwerkende Duitse arbeiders. Moet toch heel herkenbaar voorkomen als je bekend bent met de retoriek van de SP waarbij de rijken rijk zijn geworden over de ruggen van de gewone man.

2
316 RazorBlade

@314 Grappig dat je dat voorbeeld noemt. Want zonder gekkigheid, volgens mij was die naam destijds inderdaad ook een marketingtruc.

Het is ver voor mijn tijd. Dus correct me if I am wrong. Maar volgens mij was de PvDA tijdens de koude oorlog wat radicaler links dan daarvoor, om op die manier ook aan de wat meer socialistische kiezers te appelleren niet waar? Volgens mij is toen ook met dat doel de naam van de jongerenbeweging veranderd.

Ik zal zo eens kijken of ik daar nog wat over kan vinden.

1
317 Gewoon een student

* Verwijderd door de redactie *

318 johnnyisterugvanweggeweest

@310 Om precies dezelfde reden waarom stromingen van het christendom als het protestantisme, het Rooms-Katholicisme, Zevendedagsadventisme etc. of stromingen van de islam ook bij naam genoemd worden. Wat in jouw tekst stond zijn allemaal Japanse boeddhistische stromingen.

Over een land als Polen schrijf je toch ook niet dat de diversiteit in Polen ook uit religie blijkt (en dan een aantal christelijke stromingen aanhalen)?

0
319 Mrs. K

* Verwijderd door de redactie *

320 johnnyisterugvanweggeweest

@320 Het zijn allemaal christenen, dwz dat je dat geen religieuze diversiteit kunt noemen. Volgens jou is er bij een bedrijf met enkel autochtone Nederlanders dus ook sprake van lekker veel diversiteit aangezien die Nederlanders verschillende haarkleuren hebben. Dank voor je uitleg over Japan, dat was erg grappig en dat zullen de reageerders die me beter kennen waarschijnlijk ook vinden question

0
321 Mrs. K

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@156 Je bent gewoon een islam tokkie zonder mening, en met nsb trekjes 🖕Gemeld 😂...

6 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Moskowfiets
'Opnieuw tientallen doden en gewonden in Gazastrook'

Heel Gaza bestaat uit hamas tijdens deze oorlog nog niet een demonstratie gezien tegen hamas . De Israëlische regering wil Hamas vernietigen...

9 minuten geleden geplaatst door Moskowfiets

Snorrie
Tot welk bedrag mag je in Nederland contant betalen (en hoeveel mag je in huis hebben)?

@15Ik verwacht dan je dan toch voor problemen zal komen te staan.De meeste mensen zullen mee gaan in de veranderde tijd.De fora waar de ...

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@155     "wat ben jij een slappe zak zeg" Schelden, beledigen, op de man spelen. Gemeld. ...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@145 Ja, dat zal jou wel goed uitgekomen zijn, kan jij blijven wegkijken van die achtelijke islam varkens, wat ben jij een slappe zak zeg, dat j...

22 minuten geleden geplaatst door Biscanna

wildersfan
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@3 Poetin wint toch. 😋...

30 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Zelensky: "Niet eerlijk! VS helpt Israël wel maar Oekraïne niet met verdediging"

@60Ah, dus het uitgangspunt is al helemaal fout.De bevolking zal niet afgeslacht worden....

31 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Zie Hier
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Dat soort tug moeten ze midden op de Dam in een schandblok zetten !...

39 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@2 De dappere ruSSische bevrijders proberen al meer dan 2 jaar lang om met groot ontzag voor de burgerbevolking vrede te brengen naar O...

39 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Mark Rutte vindt Poetin eigenlijk maar een lulletje - Joop - BNNVARA

@12 Als Rutte geluk heeft mag hij df voeten van Poetin kussen....

41 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Bengali Sex Porn VideoKate Winslet NydeOnly.fans LeaksIdopePornografia Com VelhasAbdl Captions TumblrXnxzxHot Sxs VideoBhoot Ka Sex VideoBengali Xxx Sex VideoFull Open Sex VideoX Dasi VideoJennifer Connelly BoobiesBlackwidofOlivia Rodrigo BoobsPornstar MoviesChnel UziThelugu Sex ComBebo PornSilicon PussyStunade PornThick Latina PornstarsCharli Phoenix-soloComics HentPone XxxWatch Adult Movies Online FreeInfluencerw Gone WildBigtitspornoPron HubbDp VidsKeralasexvidosLaney Grey BlackUtopia Guide LiFake Celibrity PornAsian Cam PornSuperhqnetDog PussiesAlina Li PornHomemafe MilfGroup Pron VideoPornofreGracecharisxo LeakedPorn Videos Step SonKarlajamesNaked Oiled MassageGrupos No Telegram 18+Gino ZanettiJemima Kirke NudeMujer Caballo SexoXxsamanthafitLesbian Couple SexIndian Beauty X VideoDani Daniels LisbianNeir Automata PornTokyo Motion.netXxx FX Video SisStephanie Chavez PornFoot Fetish PartyTranssexuel PornosMadurassexysSissy GloryholeXxx Pron GirlPornstar Skyy BlackYes PorneTeens Twerk PornBig Boobs Sucked HardXnxx ThailaneMegan Thee Stallion ButtNew BackroomcastingToony PornSexo Con MamaMallu XxnxHer First Lesbian SexNew Hot Hindi Web SeriesDesi Dehati Porn VideoNtr RedditPorn On RomuIndian Veb Series PornBella Poarch Cum TributeJailyene Ojeda NudesAmpute PornPriya Banerjee SexLadka SexHyapatia LeeThick Pawg PornAsians Gone WilsNo Hard Feelings Fight Scene RedditPorna GrafiaRevista E Quadrinhos PornDoogystyle PornDelaii TwinsFamilynudist PicturesJenna JustineIndian Xx FilmRed GofsIndinxnxxNaked Red HeadsBellessa HoiseGorgeousboobsMilf Boobs NudePeladas Do Tik TokExgfnudeHigh Heels And PornSuper Sex MovieSex Phone Calls TeluguPron Stars NudeTitsgifKaty Mixin NudeChudai Kaise KareJapanipornPenelope Cruz Nude VideosSexo.com VariosHotwife TextsSexs 2023Xxx 27Telugu Heroines Nude ImagesBaerasoni NudeMelody Marks BlackedHandjob TeaseBlack Babysitter PornX XnxGonzo PorPornografia HispanaDesi Bhabi Porn VideoVidya Balan BoobsBest Of Leah GottiLatina MaidsErotic Japanese MoviesCeleb DeepfakeAngie Griffin OnlyfansOni ChihiKochi Magir GudAzzyland NudeStreampornPaula DazaGay Old Man PornIbodiquiinTeen Pron VideoCelebritymoviearchive18 Years Old SexTeen First Time Sex VideoWake Up FuckAdult Friend FindedrSwallowing Blow JobExploitedcollegeirlsPornografia.blogIndian Desi Girl Sex VideoProject VoueurThe Loud House Xxx