RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

Google verbiedt uitzetten opnamelampje Nest-camera's

Beeld © Google

Per direct is het niet meer mogelijk om het opnamelampje van Googles beveiligingscamera Nest en de cameradeurbel Nest Hello uit te zetten via de instellingen. Verschillende gebruikers zijn boos.

Google heeft aan gebruikers gemeld dat het opnamelampje in de beveilingscamera's van Nest, Nest Hello en Dropcam voortaan altijd aan zal staan als er wordt opgenomen. Tot voor kort was het mogelijk om dit lampje uit te schakelen, zodat het niet te zien was wanneer de camera aan of uit stond.

Volgens Google past dit binnen de nieuwe 'privacy-verplichting aan klanten'. In mei beloofde het bedrijf dat de Nest Hub Max, een slimme speaker met beeldscherm, een 'heldere visuele indicator' zou geven 'wanneer jouw Nest-camera's video en audio versturen'. Via e-mail laat Google gebruikers weten dat dit nu voor alle Nest-apparaten gaat gelden. Wel is het mogelijk om het lampje in de instellingen ietwat te dimmen.

Geklaag

Het klinkt redelijk dat Google laat zien wanneer er opgenomen wordt, maar toch klagen verschillende gebruikers. Volgens hen maakt het lampje het voor inbrekers wel heel makkelijk om de camera's te herkennen en uit te schakelen. Het is wel mogelijk om het lampje af te plakken met bijvoorbeeld een stukje tape.

Eerder dit jaar voegde Google de afdeling van zijn Nest-producten samen met die van de Google Home-speakers.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Politie
Lees ook
Politie VS: slimme deurbel Ring in ruil voor beelden
Nest-beveiligingscamera
Lees ook
Nest-beveiligingscamera stuurt beelden door naar vorige eigenaar
Bright
Lees ook
Bright Stuff: de beste beveiligingscamera's
Bron: Bright