Politiek

Forum voor Democratie Amsterdam wil opheldering van Femke Halsema over nasleep arrestatie zoon

14-08-2019 11:11

Annabel Nanninga in de Amsterdamse gemeenteraad. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW

De Amsterdamse raadsfractie van Forum voor Democratie wil opheldering van burgemeester Femke Halsema over de nasleep van de arrestatie van haar zoon. Met name omdat er vanuit politie en het OM signalen zouden zijn afgegeven dat de aanhouding ‘onder de pet is gehouden’. De kwestie werd door De Telegraaf naar buiten gebracht.

Lees ook – Femke Halsema ontkent doofpotaffaire rondom gearresteerde zoon

“Signalen vanuit politie en OM moeten we als raad serieus nemen. Het is een heikele kwestie die niet goed is voor de beeldvorming. Het is extra pijnlijk omdat Halsema als burgemeester en lid van de driehoek moet optreden tegen criminaliteit”, zegt fractievoorzitter Annabel Nanninga van de Amsterdamse oppositiepartij.

Volgens de krant hebben politiemensen “van hogerhand opdracht gekregen om te zwijgen over het incident. De persoonsgegevens van de burgemeesterszoon stonden afgeschermd in politiesystemen”.

“Ik leef mee met Halsema en haar gezin, maar dat gaat om haar als moeder. Halsema als burgemeester wil ik horen over deze kwestie. En dan zonder persoonlijke aanvallen”, aldus Nanninga. De zaak wordt waarschijnlijk besproken op 5 september, als de raad zich ook buigt over de schietpartijen van de afgelopen tijd in Amsterdam.

Politie en OM hebben intussen laten weten dat van ‘onder de pet houden’ geen sprake is en dat ze altijd terughoudend zijn in zaken waarbij minderjarigen zijn betrokken.

Lees ook – Zoon Femke Halsema gearresteerd in verband met gewapende inbraak