Video: Verdachte gooit wapen naar medeverdachte, politie lost schoten op de Dickenslaan in Amsterdam

In de Dickenslaan in Amsterdam Zuidoost zijn vanavond twee mannen opgepakt. De politie hield de twee aan naar aanleiding van een melding over een vuurwapen in een woning. In een video is te zien hoe een van de mannen tijdens zijn arrestatie het vuurwapen naar zijn medeverdachte gooit waarop de politie twee waarschuwingsschoten lost.

Vuurwapen

De politie kreeg rond 18.15 uur een melding binnen via Team Criminele Inlichtingen over een persoon met een vuurwapen in een woning in Zuidoost. Toen de politie bij de woning arriveerde zagen zij de verdachte net de woning uitlopen en bij twee andere mannen in een auto stappen. De politie heeft vervolgens de auto gevolgd en op de Dickenslaan staande gehouden.

Video

De politie hield een van de mannen aan, maar deze wist tijdens zijn arrestatie nog het vuurwapen te gooien naar een van zijn medeverdachten. Zo is te zien in een video die door een omstander is gemaakt. Deze probeerde er vervolgens met het wapen vandoor te gaan waarop de politie twee waarchuwingsschoten heeft gelost. Beide mannen zijn vervolgens aangehouden. De derde inzittende van de auto wist te ontkomen. De politie heeft via Burgernet een bericht verspreid waarin gevraagd wordt naar de man van ongeveer 25 jaar met een donkere teint, lichtgrijze beharing en een grijze joggingbroek uit te kijken. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Eén gedachte over “Video: Verdachte gooit wapen naar medeverdachte, politie lost schoten op de Dickenslaan in Amsterdam

  • augustus 15, 2019 om 19:21
    Permalink

    Nep gangsters. Waarom een wapen dragen? Luister naar je moeder en ga gewoon naar school of werken. Wees blij dat je kansen hebt in Nederland en niet voor je brood moet moorden. Nu hoop ik voor jullie dat jullie minimaal een jaar op een fles gaan zitten om ervan te leren.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.