U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 0
Zijn 23-jarige metgezel wordt nog gezocht door de politie. ...

11 dagen geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
1

Een Zweedse man nog wel, zo wit als een doek hahaha. Er zullen wel niet veel reacties hier komen nu, tenzij hij te lang in de zon gezeten heeft zodat hij kan worden aangemerkt als licht getint haha.

1 reality    
11 dagen geleden door reality
7
Meld

Witte terrorristen zijn niet interessant

2 iSlam FM!    
11 dagen geleden door iSlam FM!
5
Meld

Witte criminelen al helemaal niet

3 iSlam FM!    
11 dagen geleden door iSlam FM!
5
Meld

Liever moslims pesten en reacties uitlokken....VEEEEL LEUKER

4 iSlam FM!    
11 dagen geleden door iSlam FM!
5
Meld

@4 Niet de zaken omdraaien

5 Geert    
11 dagen geleden door Geert
2
Meld

Waarom zou een Zweed een aanslag plegen op de Deense belastingdienst? Wat kan het motief zijn?

@1 ; Het waren ook 'Belgen' die aanslagen pleegden in Parijs...

En zo kom ik toch bij het voor mij enige denkbare motief: Terrorisme. En dat komt toch vooral uit één hoek...

6 Mariska3    
11 dagen geleden door Mariska3
4
Meld

@1 Enkel types zoals jij en Kubus die staan nu te schreeuwen
normaal zien we jullie niet

7 Geert    
11 dagen geleden door Geert
5
Meld

@6 Ben het met je eens, kijk maar naar 8chan...

8 iSlam FM!    
11 dagen geleden door iSlam FM!
1
Meld

@6 Terrorisme. En dat komt toch vooral uit één hoek...

De extreem rechtse hoek?

9 Jaap Oudenaerde    
11 dagen geleden door Jaap Oudenaerde
9
Meld

@9 Fout zeer fout

10 Geert    
11 dagen geleden door Geert
5
Meld

@8 Fout zeer fout

11 Geert    
11 dagen geleden door Geert
5
Meld

@10 Dit jaar is het toch echt extreem rechts die de terreur kroon spannen/

12 Jaap Oudenaerde    
11 dagen geleden door Jaap Oudenaerde
8
Meld

@12 ; In Europa?

13 Mariska3    
11 dagen geleden door Mariska3
0
Meld

@13 In het westen ja.

14 Jaap Oudenaerde    
11 dagen geleden door Jaap Oudenaerde
6
Meld

@12 Fout zeer fout

@14 Fout zeer fout

15 Geert    
10 dagen geleden door Geert
1
Meld

@6 U generaliseert nogal merk ik. Ik moet eu echter gelijk geven, veel van het terrorisme komt zeker uit een hoek, nl. die van rechtsextremisten. Ik moet u dus complimenteren met uw suggestie.

16 reality    
10 dagen geleden door reality
2
Meld

@7 Waar wilt u mij zien Geert. Ik begrijp dat u met Kubus en mij publiekelijk in debat wenst te gaan op basis van uw uitspraken hier? Ik zou zeggen regel het maar met de media Geert. Ik verzamel alvast een paar reacties van je hier op verschillende draadjes. Ik heb vanochtend op een ander draadje al een paar 'mooie' zich herhalende reacties gezien. Ik bereid mij nl graag goed voor.
O, ik hoop dat ik u nu voldoende aandacht heb gegeven.

17 reality    
10 dagen geleden door reality
2
Meld

@16 ; Ja, uit Amerika horen we de laatste tijd aardig wat over rechts-extremistische aanslagen (en een links-extremistische).

De rechts-extremistische aanslagen in Europa waar ik over hoor hebben te maken met nationalisme en vinden, logischerwijs, ook in het land plaats waar de dader woont.

Bij islamitische aanslagen in Europa valt het op dat de daders regelmatig niet wonen in het land waar ze de aanslag plegen. Ze reizen naar de plaats waar ze de aanslag plegen en vluchten terug naar het land waar ze wonen. Dit was ook het geval bij deze aanslag op het Deense belastingkantoor.

Dan ga ik een stap verder. Wat kan het motief zijn om een aanslag te plegen op een belastingkantoor? Meest voor de hand liggend motief is onenigheid met die belastingdienst, toch? Enorme naheffingen die de dader niet kan opbrengen bijvoorbeeld. Of gewoon het niet eens zijn met het belastingbeleid. Maar waarom zou een Zweed een probleem hebben met de Deense belastingdienst? Dat is me een raadsel.

Welk ander motief is dan denkbaar? Het niet eens zijn met de regering in Denemarken. Waarom zou een Zweed zich zo druk maken over bv het gezondheidsbeleid of het onderwijsbeleid in Denemarken? Maar laat Denemarken nu een regering hebben die hard, rechts, optreedt tegen moslimimmigranten. Toch? Is het denkbaar dat een moslim met een Zweedse nationaliteit (daar zijn er aardig veel van) zich zo druk maakt over het 'vluchtelingen beleid' van Denemarken dat hij een aanslag gaat plegen op een Deense overheidsdienst? Voor mij wel.

Dan dat 'Zweeds'. Menigeen neemt hier onmiddellijk aan dat het dus om een autochtone Zweed gaat. Maar is dat ook automatisch zo? Hebben we ondertussen niet genoeg voorbeelden in de media waarbij het laatst verkregen paspoort wordt genoemd en het andere verzwegen als het gaat om misdaden in het buitenland? Waarbij het dus om allochtonen gaat?
Lees deze twee artikelen even:
https://www.parool.nl/nieuws/dader-kopenhagen-was-22-jarige-deen~b48fd694/
>Dader Kopenhagen was 22-jarige Deen<
>Wel bracht de politie vandaag naar buiten dat de man die door hen werd doodgeschoten 22 jaar oud was en geboren in Denemarken.<
Aap uit de mouw:
https://www.nrc.nl/nieuws/2015/02/15/doden-bij-aanslagen-kopenhagen-politie-schiet-dader-neer-a1418647
>Volgens Deense media gaat het om Omar Abdel Hamid El-Hussein.<

En dan is Kopenhagen de laatste tijd wel vaker het doelwit:
>De voorzitter van de Deense politievakbond Claus Oxfeldt vindt het een trieste ontwikkeling. "We hebben te maken met een brutale werkelijkheid die voor ons al gewoon is. Sinds februari 2015, toen er aanslagen waren op de synagoge, is de politie in een staat van verhoogde paraatheid. Dit is al de negende explosie in Kopenhagen dit jaar."<
https://nos.nl/artikel/2297020-opnieuw-bom-ontploft-in-kopenhagen.html

Hoe groot acht je de kans dat de daders nu room blanke autochtone Zweden blijken te zijn?
Kwestie van Occam's razor.

18 Mariska3    
10 dagen geleden door Mariska3
2
Meld

Verdachte is opgepakt in Malmö.

https://nos.nl/artikel/2297505-zweedse-man-opgepakt-voor-aanslag-op-gebouw-deense-belastingdienst.html

En waar kennen we Malmö ook al weer van?

19 Mariska3    
10 dagen geleden door Mariska3
1
Meld

@18 U maakt er een prachtig verhaal van. Wat wilt u nu eigenlijk suggereren? Dat witte autochtonen geen misdrijven plegen? Zullen we gewoon eens rustig afwachten hoe het precies zit? Ik acht die kans 50% zoals altijd als ik nog niet over de onweerlegbare feiten beschik. Daarnaast is het een misdrijf waarvoor de dader zal worden gestraft. Case over. Ik zie echter dat u een erg sociaal betrokken mens bent. Ik neem aan dat u zich ook druk maakt over de oorlogen die wij autochtonen voeren in het Midden Oosten? Heb ik ook reacties van u gelezen over de doden die vallen in Afrika tgv van droogte, het Braziliaanse regenwoud dat met toestemming van Bolsinaro wordt gekapt? Of hoe hij de staatsgreep indertijd door ultra rechts verdedigt?
@19 Malmö, prachtige stad, de moeite waard om kennis van de nemen en te bezoeken. Helaas het weer is vooral Nederlands dat maakt dat ik er niet zo vaak kom. Het is een stad zoals zovelen in Europa. Ik neem aan dat u nog wel wat toe te voegen hebt over de stad.

20 reality    
10 dagen geleden door reality
1
Meld

Eerst de feiten afwachten dan pas gaan schreeuwen. Nummer 1 t/m 4 zijn een schoolvoorbeeld van eerst schreeuwen en dan pas kijken.

21 Gezond boerenverstand    
10 dagen geleden door Gezond boerenverstand
2
Meld

@20 ; Hypocriet. Lees je eigen @1 nog een keer terug.

Hoezo "je acht de kans 50%"? je hebt al triomfantelijk geblaat dat het om > een Zweedse man gaat, zo wit als een doek<

Nu je erop wordt gewezen dat die kans juist erg klein is kom je met dit geneuzel aanzetten? Flikker toch op.

22 Mariska3    
10 dagen geleden door Mariska3
2
Meld

@22 Hap, hap doet Mariska en ze wordt ook nog agressief. U bevestigd precies het beeld maar hebt het zelf niet eens in de gaten. Slecht volk he islamisten. Goed volk he witte autochtonen.
U wijst mij helemaal nergens op. Eerst maar eens zien hoe e.e.a. verloopt bij de rechter lijkt mij zo. Daarnaast kent u helemaal het motief niet, net zomin als ik die ken. Zullen we dus maar even een pasje op de plaats maken Mariska ook al is dat erg moeilijk voor je? Mag ik voorzichtig de conclusie trekken dat u een hekel hebt aan anderen dan uw eigen huidskleur? Migranten weg er mee? Misschien kan ik u uitnodigen voor een bbq bij de moskee in Rotterdam? O, ik moet zeggen dat u zo nu en dan woorden bezigt die niet in mij vocabulaire te vinden zijn. Kunt u mij uitleggen wat Flikker op betekent?

23 reality    
10 dagen geleden door reality
2
Meld

@4 Het waren moslims. Dus wat is je punt?

24 Rex    
10 dagen geleden door Rex
0
Meld

@24 ....punt is, ga lekker door waar je mee bezig bent.

En dan ga ik ook door met mijn helderheid/patroonherkenning.

Zoals het hoort.....

25 iSlam FM!    
10 dagen geleden door iSlam FM!
1
Meld

@23 ; Zit die blinddoek niet een beetje te strak?

Ik geef je in @18 een hele rits motieven die een autochtone blanke Europeaan zou kunnen hebben voor zo'n aanslag maar geef er ook de verklaring bij waarom die in dit geval niet logisch zijn. Toch blèr je hier als een klein kind dat mijn redenatie racistisch zou zijn?

Nee, jij dan. Wanneer je dom concludeert dat het om een blanke gaat ( @1 ) sta je te juichen en lachen... Als blijkt dat die conclusie iets te snel is getrokken moeten we eerst het oordeel van een rechter afwachten voor we maar de gedachte mogen hebben dat het weleens een moslim geweest zou kunnen zijn.

Wie is er hier de racist?

26 Mariska3    
10 dagen geleden door Mariska3
0
Meld

@24 ; Heb je een link?

27 Mariska3    
10 dagen geleden door Mariska3
0
Meld

Zijn de reacties van 1 t/m 4 nou een voorbeeld van wat er van de week in dat (compleet verwijderde) topic werd bedoeld met: "er wordt gelijk, in de eerste paar reacties, naar moslims en kleurlingen gewezen" ??

28 xtremy    
10 dagen geleden door xtremy
0
Meld

@18 U wind zich nogal wat op hier. Het moet en zal een licht getinte zijn? Wat ik u duidelijk probeer te maken is dat het helemaal niet relevant is of de aanslag nu door iemand van links of rechts gepleegd is, dan wel door iemand met een zgn. islamitische achtergrond. Iedere aanslag is er een teveel. Waar het om gaat is dat ik op een sarcastische wijze probeer duidelijk te maken dat het geen enkele zin heeft om de nadruk steeds op migranten of islamisten te leggen. Het leidt uitsluitend tot meer polarisatie en vele van de reageerders die dit toch menen te moeten doen, doen niets meer dan hun eigen frustratie hier neer plempen. Misschien een idee om u eens te realiseren dat polarisatie uitsluitend leidt tot haat? U weet vast ook dat uit haat nog nimmer iets goeds is voortgekomen. U woont in een van de mooiste en rijkste landen ter wereld wat eveneens gezegd kan worden van Europa. Wees bij dat u wiegje hier gestaan heeft en niet ergens in Afrika of elders.

29 reality    
10 dagen geleden door reality
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Man overleden na mishandeling in speeltuin
Een man is zaterdagmiddag in Assen om het lev...

8 uur geleden door Telegraaf

’Trump wil publicatie bankgegevens voor...
De Amerikaanse president Donald Trump stapt n...

1 dag geleden door Telegraaf

Rokje te kort. Moslims roepen Duitse vrouw to...
Dinsdagavond tegen 20.00 uur kwam het in de D...

1 dag geleden door Hadito

Duitsland: leerlinge krijgt gelijk en mag in...
Een jonge moslima heeft gelijk gekregen van d...

10 uur geleden door Kiki

Johnson: illegale migranten sturen we terug
De Britse premier Boris Johnson waarschuwt me...

1 dag geleden door Schildpad


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Deelname
Verdachten vast na dood man die meisje (4) in...
Als het waar is begrijp ik het best ...

minder dan een minuut geleden door Deelname

Goldrush
Man overleden na mishandeling in speeltuin...
@473Ik zeg, actie is reactie, ik observeer,...

1 minuut geleden door Goldrush

Smiling
Man overleden na mishandeling in speeltuin...
@482 Ik vond dat ik voor de verandering wel e...

1 minuut geleden door Smiling

Willem Wip
Man overleden na mishandeling in speeltuin...
@481 Oh, ik wel hoor....

1 minuut geleden door Willem Wip

Cremabatida
Pegida zegt nu wel ja tegen demonstratie op S...
@59 yep, en hij vertelt dat er geen god is :-...

2 minuten geleden door Cremabatida

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig