U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 3
Vakcentrale FNV wil dat het kabinet de dreigende verlaging van de pensioengelden compenseert met een verhoging van de AOW om zo de koopkracht van ouderen op peil te houden. ...

5 maanden geleden door Telegraaf

REAGEER MET EEN EMOJI
1
4
1

MAW mensen die gespaard hebben worden bestraft terwijl mensen die niet gespaard hebben beloont worden. Men kan beter ervoor zorgen dat de afdracht van pensioen gelden verlaagd worden zodanig dat de koopkracht op die manier behouden blijft!
Wat ze nu zeggen is eigenlijk als je niet spaart krijg je meer koopkracht en heb je gewerkt en gespaard dan blijf je op het zelfde niveau of zelfs minder!
Ik dacht altijd dat de FNV voor de werkende was!

1 psje    
5 maanden geleden door psje
3
Meld

De AOW en de lonen hoeven niet omhoog, maar de belastingen moeten omlaag.
Maar dat kan je dan vakbondsvolk en dit kabinet maar niet aan hun verstand peuteren.
En nog over die lonen.
Het lijkt dan wel dat die niet gestegen zijn, maar de werkgevers betalen sinds Rutte wel 20% meer aan werkgeverslasten.
De 2% die je er de afgelopen 10 jaar, elk jaar bij had moeten krijgen, heeft de werkgever wel moeten ophoesten. Maar dat verdween direct in de zakken van Rutte en co.
Zoals dat met elke meevaller is gebeurd.

2 in holland    
5 maanden geleden door in holland
2
Meld

@2
En maar blijven stemmen op Rutte VVD = VNO/NCW.

De vakbonden moeten eens uit de diepe zakken van VNO/NCW komen en hardere acties gaan voeren.
Te beginnen met Nederland plat gooien door massale stakingen.

3 Dachtutniet    
5 maanden geleden door Dachtutniet
4
Meld

@1 Er is een zeer grote groep mensen met enkel een AOW die erg hard gewerkt hebben, zoals kleine zelfstandigen en mensen met een minimumloon. Het kan geen kwaad als die er wat bij krijgen. Je weet zelf ook dat zelfs als de regering daarmee in stemt er zuinig gekeken wordt en er een paar euro wordt gegeven.
Maar Ik vind je commentaar dus wat te kort door de bocht.

4 Tussenderegels    
5 maanden geleden door Tussenderegels
3
Meld

Dit is nu een prachtig voorbeeld waarom de FNV geen bestaansrecht meer heeft.

5 niet-alles-geloven    
5 maanden geleden door niet-alles-geloven
4
Meld

@1
En die zuur hard werkend gespaarde centjes gaat ook nog aangepakt worden door de banken die de spaarcentjes rente verlagen naar 0,1 % .
Er komt nog een tijd dat je moet gaan betalen voor je spaargeld. Ik vind dit allemaal schandalig!

6 Interessant    
5 maanden geleden door Interessant
0
Meld

@4 Nee maar het zijn wel 2 verschillende potjes. Ook zijn er veel meer AOW'érs als mensen met een aanvullend pensioen. Lijkt me gewoon niet mogelijk om de procentuele korting op het aanvullende pensioen te compenseren met de AOW hoogte of men moet een ingewikkelde formule/koppeling toepassen. En willekeurig iedere AOW'er er bijvoorbeeld 1 of 2% bij geven omdat het aanvullend pensioen 5% gekort wordt lijkt me willekeur en de korting wordt hiermee niet voor iedereen gecompenseerd.

7 Conradijntje    
5 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@6 en ze kunnen ook belasting gaan betalen als ze het huis afbetaald hebben (waar ze al meer dan dubbel belastingen over afgedragen hebben)
Ze moeten inderdaad een keertje leren om af te blijven van kapitaal wat opgebouwd is (hier is naar mijn optiek al meer dan eens belasting over betaald !)
Maak werkend en sparen weer lonend , Als men dit niet doet dan zal er straks niemand meer zijn die aan later denkt en er op los leven. En straks allemaal aan de staatstiet gaan hangen!

8 psje    
5 maanden geleden door psje
0
Meld

@4 Kleine zelfstandige hadden ook een pensioen kunnen opbouwen! Is hun eigen keuze geweest om dit niet te doen!
En als je als zelfstandige na je pensioen niks anders meer hebt dan je AOW dan heb je toch iets verkeerd gedaan naar mijn optiek!
Daarnaast deze groep is te verwaardelozen als men naar de groep gaat kijken die niets bijgedragen hebben (denk bijvoorbeeld aan de wajiongers, bijstandontvangers of de groep nieuwkomers)

9 psje    
5 maanden geleden door psje
1
Meld

@8 "Maak werkend en sparen weer lonend"

De neoliberale economie en de overheid dwingen in feite een ieder om crimineel te worden en zwart te sparen omdat werknemer zijn en sparen bestraft worden.

10 Conradijntje    
5 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@1
De regering steunt de Europese Bank, die in haar (Italiaanse) onnozelheid er continue geld bij drukt.
Daardoor is de rente over de hele linie laag. Leuk als je wenst te investeren in fabrieken of een eigen huis. Maar een ramp als je spaart voor bv een pensioen.

Geen wonder dat mede door regeringsbeleid de pensioenen gekort worden. Is het dan ook niet meer dan normaal dat de regering het besteedbaar inkomen van gepensioneerden weer opkalefatert?
-
Je hebt gelijk dat bij het opkrikken van de AOW ook mensen worden geholpen, die niet bereid waren om te investeren in een goed pensioen. Maar veel andere mogelijkheden heeft de regering niet, of ze moeten heel complexe belastingwetgeving gaan verzinnen, die bovendien moeilijk controleerbaar is.
-
De beste remedie zou uiteraard zijn dat de EB er geen geld meer bij drukt, maar deze regering gaat dat niet regelen: EU en EB krijgen van deze regering juist steeds meer bewegingsvrijheid, ipv controlle. question

11 Gandalf    
5 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

@10
Hoe zou je zwart kunnen sparen dan?

[ Je kan geld in een matras bewaren, maar daar krijg je geen rente op, en er is sowieso geld ontwaarding. question ]
question question

12 Gandalf    
5 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@11 dat zeg ik toch ook Wordt tijd voor ee belastingherziening!

Toegegegeven deze zaql ingrijpen zijn maar het ghuidig belasting stelsel kraakt ook van alle kanten!
Schaf alle toeslagen subsidies af en verlaag bijvoorbeeld de eerste loonschijf (desnoods naar nul)
Hiedoor kunnen de werkende hun broek op houden zonder gebruikt te hoeven maken van staatssteun! En het is tegelijk een stimulance om te gaan werken aangezien er dan een verschil komt tussen bijstand en werken voor een minimumloon!
In Nederland zijn wij gewoon te ver doorgeslagen met nivelleren!

13 psje    
5 maanden geleden door psje
0
Meld

@13 Dat nivellleren zie je alleen bij de loonbelasting, zorgpremie en huursubsidie.
Wat veel mensen vergeten is van de 55-60% die je overhoudt na aftrek van de loonbelasting de staat ook weer de helft krijgt in de vorm van: BTW, belasting op brandstof en gas & licht (70-80%), onroerend goed belasting, vermogensbelasting, BPM, de zorgverzekering, waterbelasting, waterschapsbelasting, belasting op verzekeringen, toeristenbelasting, rioolbelasting, overdrachtsbelasting, hondebelasting, erfbelasting, accijnzen, milieubelasting (NB Er zijn nog 380 meer belastingen!). Van je bruto salaris gaat uiteindelijk hooguit een 15-20% niet naar de staat.

14 Conradijntje    
5 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@14 Dus tijd voor belastingherziening!

15 psje    
5 maanden geleden door psje
0
Meld

Het is heel eenvoudig te voorzien wat gaat gebeuren. Nadat een aantal jaren de pensioenen verder afkalven, met 'dank' aan de ECB, kiest NL wetgever ervoor de AOW te 'fiscaliseren' (kuch). Hetgeen impliceert: de laagste 'inkomens' meer AOW, de hogere inkomens minder, waar mogelijk budget neutraal.

16 Citrusvrucht    
5 maanden geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@9 Toe nou, dat gaat echt voorbij de realiteit. Dat ze iets verkeerd hebben gedaan weten ze allang, omdat ze altijd geloofd hebben in en gebikkeld hebben voor hun zaak. Ik zie er voor mijn bedrijf veel die lange dagen maken maar nooit boven het minimum uitkomen. Vaak niet genoeg voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering en zeker te weinig voor een pensioen.
Jij maait ze gelijk af. Vind ik nog steeds te kort door de bocht.

17 Tussenderegels    
5 maanden geleden door Tussenderegels
2
Meld

@15 Dat vindt jij (en veel andere burgers)! Het ministerie van financien bepaalt gewoon dat de overheid elk jaar er 5% bij krijgt.

18 Conradijntje    
5 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@17 dus voor hun fouten moet de samenleving dan maar gaan bloeden?
Het was hun eigen keuze om zelfstandige te worden toch met alle voordelen van toen!
Waarom moet de samenleving hiervoor dan weer voor dokken!
Mensen die denken aan hun toekomst (sparen) worden hierdoor gestraft!

19 psje    
5 maanden geleden door psje
0
Meld

@17 En nogmaals hoe groot is die groep dan! Denk dat de groep die een jongere partner heeft en daardoor ook heel veel geld misloopt vele male groter is!

20 psje    
5 maanden geleden door psje
0
Meld

Die FNV is ook de weg volledig kwijt! De AOW omhoog klinkt zo leuk, maar kost natuurlijk heel veel geld. En dat moet ergens vandaan komen. Van de belastingbetaler natuurlijk, dus een koekje van eigen deeg. Het enige wat geld oplevert is de verlaging van de lasten. Daar moet het accent op komen te liggen. Dat zal niet door een Rutte Kabinet gerealiseerd worden. Die weten niet met geld om te gaan.

21 Nicks R. Van    
5 maanden geleden door Nicks R. Van
0
Meld

Dat veel gemakkelijker. Reele rekenrente rekenen, probleem opgelost.

22 Ceesje    
5 maanden geleden door Ceesje
0
Meld

@11 "De regering steunt de Europese Bank, die in haar (Italiaanse) onnozelheid er continue geld bij drukt. "

waarom nou weer de ecb als italiaans neerzetten? Alleen omdat Draghi de voorzitter is? Denk je nou echt dat hij alleen bepaald wat er gebeurt? Daarnaast doen er meerdere centrale banken obligaties opkopen (wat u zo nodig maar ook fout geld bijdrukken noemt)

"Daardoor is de rente over de hele linie laag. Leuk als je wenst te investeren in fabrieken of een eigen huis. Maar een ramp als je spaart voor bv een pensioen. "

Dat eerste is dan ook een stuk belangrijker dan het tweede.

23 Wetenschappertje    
5 maanden geleden door Wetenschappertje
1
Meld

Uit het artikel: "De werkgevers zien niets in een extra verhoging van de AOW. "De koopkracht van de AOW blijft al op peil. Verlagingen bij sommige pensioenfondsen moet je niet met algemene overheidsmaatregelen compenseren. Vergeet niet dat er ook fondsen zijn die er goed voorstaan en de pensioenen verhogen", zegt Hedda Renooij van VNO-NCW in de Volkskrant."

Hoe komt het dat de 2 gro(o)t(st)e pensioenfondsen er zo slecht voor staan? Kennelijk kan het beter.

24 Reagentje    
5 maanden geleden door Reagentje
0
Meld

@23
Quote : "Dat eerste is dan ook een stuk belangrijker dan het tweede. "

Uiteraard ontzeg ik jou je mening niet, maar dan kan de overheid diegenen die wel hebben geïnvesteerd in hun ouderdag, gerust schadeloos stellen...

NB volgens mij is potverteren nooit gunstig voor de lange termijn... question

25 Gandalf    
5 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump dreigt EU voor 2e keer in 1 maand met v...
"Na de eerste keer waarschuwde ik de EU dat j...

9 uur geleden door kovichni

HANS krijgt geen huis, KHALID wél!
Hans mag het stadhuis van Eindhoven niet in....

1 dag geleden door Moskowfiets

Trotse Trump haalt in Davos uit naar ‘e...
President Trump is op het Wereld Economisch F...

1 dag geleden door AD

OT 42
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Halsema: geen patseraanpak wegens ’schi...
De hoofdstad gaat in de strijd tegen criminal...

2 uur geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Goodnews badnews
Fractie Henk Otten verliest zetel in Eerste K...
@12Soms maakt een partij een draai en is ...

minder dan een minuut geleden door Goodnews badnews

Rare Rakker
Trump dreigt EU voor 2e keer in 1 maand met v...
@147 Wat leren ze? Dat ze zouden moeten kniel...

2 minuten geleden door Rare Rakker

Aragon
Rutte wil af van het toeslagensysteem, kabine...
Misschien kan de SP een voorstel indienen......

2 minuten geleden door Aragon

JackKropotkin
Halsema: geen patseraanpak wegens ’schijn v...
@104 Mijnheer Bruin is natuurlijk niet monsie...

2 minuten geleden door JackKropotkin

Wendel
'Tanja Nijmeijer uit Colombiaanse rebellengro...
@8: Zeker niet erg succesvol bij de vrouwen, ...

2 minuten geleden door Wendel

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig