U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 3
Vakcentrale FNV wil dat het kabinet de dreigende verlaging van de pensioengelden compenseert met een verhoging van de AOW om zo de koopkracht van ouderen op peil te houden. ...

11 dagen geleden door Telegraaf

REAGEER MET EEN EMOJI
1
4
1

MAW mensen die gespaard hebben worden bestraft terwijl mensen die niet gespaard hebben beloont worden. Men kan beter ervoor zorgen dat de afdracht van pensioen gelden verlaagd worden zodanig dat de koopkracht op die manier behouden blijft!
Wat ze nu zeggen is eigenlijk als je niet spaart krijg je meer koopkracht en heb je gewerkt en gespaard dan blijf je op het zelfde niveau of zelfs minder!
Ik dacht altijd dat de FNV voor de werkende was!

1 psje    
11 dagen geleden door psje
3
Meld

De AOW en de lonen hoeven niet omhoog, maar de belastingen moeten omlaag.
Maar dat kan je dan vakbondsvolk en dit kabinet maar niet aan hun verstand peuteren.
En nog over die lonen.
Het lijkt dan wel dat die niet gestegen zijn, maar de werkgevers betalen sinds Rutte wel 20% meer aan werkgeverslasten.
De 2% die je er de afgelopen 10 jaar, elk jaar bij had moeten krijgen, heeft de werkgever wel moeten ophoesten. Maar dat verdween direct in de zakken van Rutte en co.
Zoals dat met elke meevaller is gebeurd.

2 in holland    
11 dagen geleden door in holland
2
Meld

@2
En maar blijven stemmen op Rutte VVD = VNO/NCW.

De vakbonden moeten eens uit de diepe zakken van VNO/NCW komen en hardere acties gaan voeren.
Te beginnen met Nederland plat gooien door massale stakingen.

3 Dachtutniet    
11 dagen geleden door Dachtutniet
4
Meld

@1 Er is een zeer grote groep mensen met enkel een AOW die erg hard gewerkt hebben, zoals kleine zelfstandigen en mensen met een minimumloon. Het kan geen kwaad als die er wat bij krijgen. Je weet zelf ook dat zelfs als de regering daarmee in stemt er zuinig gekeken wordt en er een paar euro wordt gegeven.
Maar Ik vind je commentaar dus wat te kort door de bocht.

4 Tussenderegels    
11 dagen geleden door Tussenderegels
3
Meld

Dit is nu een prachtig voorbeeld waarom de FNV geen bestaansrecht meer heeft.

5 niet-alles-geloven    
11 dagen geleden door niet-alles-geloven
4
Meld

@1
En die zuur hard werkend gespaarde centjes gaat ook nog aangepakt worden door de banken die de spaarcentjes rente verlagen naar 0,1 % .
Er komt nog een tijd dat je moet gaan betalen voor je spaargeld. Ik vind dit allemaal schandalig!

6 Interessant    
11 dagen geleden door Interessant
0
Meld

@4 Nee maar het zijn wel 2 verschillende potjes. Ook zijn er veel meer AOW'érs als mensen met een aanvullend pensioen. Lijkt me gewoon niet mogelijk om de procentuele korting op het aanvullende pensioen te compenseren met de AOW hoogte of men moet een ingewikkelde formule/koppeling toepassen. En willekeurig iedere AOW'er er bijvoorbeeld 1 of 2% bij geven omdat het aanvullend pensioen 5% gekort wordt lijkt me willekeur en de korting wordt hiermee niet voor iedereen gecompenseerd.

7 Conradijntje    
11 dagen geleden door Conradijntje
0
Meld

@6 en ze kunnen ook belasting gaan betalen als ze het huis afbetaald hebben (waar ze al meer dan dubbel belastingen over afgedragen hebben)
Ze moeten inderdaad een keertje leren om af te blijven van kapitaal wat opgebouwd is (hier is naar mijn optiek al meer dan eens belasting over betaald !)
Maak werkend en sparen weer lonend , Als men dit niet doet dan zal er straks niemand meer zijn die aan later denkt en er op los leven. En straks allemaal aan de staatstiet gaan hangen!

8 psje    
11 dagen geleden door psje
0
Meld

@4 Kleine zelfstandige hadden ook een pensioen kunnen opbouwen! Is hun eigen keuze geweest om dit niet te doen!
En als je als zelfstandige na je pensioen niks anders meer hebt dan je AOW dan heb je toch iets verkeerd gedaan naar mijn optiek!
Daarnaast deze groep is te verwaardelozen als men naar de groep gaat kijken die niets bijgedragen hebben (denk bijvoorbeeld aan de wajiongers, bijstandontvangers of de groep nieuwkomers)

9 psje    
11 dagen geleden door psje
1
Meld

@8 "Maak werkend en sparen weer lonend"

De neoliberale economie en de overheid dwingen in feite een ieder om crimineel te worden en zwart te sparen omdat werknemer zijn en sparen bestraft worden.

10 Conradijntje    
11 dagen geleden door Conradijntje
0
Meld

@1
De regering steunt de Europese Bank, die in haar (Italiaanse) onnozelheid er continue geld bij drukt.
Daardoor is de rente over de hele linie laag. Leuk als je wenst te investeren in fabrieken of een eigen huis. Maar een ramp als je spaart voor bv een pensioen.

Geen wonder dat mede door regeringsbeleid de pensioenen gekort worden. Is het dan ook niet meer dan normaal dat de regering het besteedbaar inkomen van gepensioneerden weer opkalefatert?
-
Je hebt gelijk dat bij het opkrikken van de AOW ook mensen worden geholpen, die niet bereid waren om te investeren in een goed pensioen. Maar veel andere mogelijkheden heeft de regering niet, of ze moeten heel complexe belastingwetgeving gaan verzinnen, die bovendien moeilijk controleerbaar is.
-
De beste remedie zou uiteraard zijn dat de EB er geen geld meer bij drukt, maar deze regering gaat dat niet regelen: EU en EB krijgen van deze regering juist steeds meer bewegingsvrijheid, ipv controlle. question

11 Gandalf    
11 dagen geleden door Gandalf
1
Meld

@10
Hoe zou je zwart kunnen sparen dan?

[ Je kan geld in een matras bewaren, maar daar krijg je geen rente op, en er is sowieso geld ontwaarding. question ]
question question

12 Gandalf    
11 dagen geleden door Gandalf
0
Meld

@11 dat zeg ik toch ook Wordt tijd voor ee belastingherziening!

Toegegegeven deze zaql ingrijpen zijn maar het ghuidig belasting stelsel kraakt ook van alle kanten!
Schaf alle toeslagen subsidies af en verlaag bijvoorbeeld de eerste loonschijf (desnoods naar nul)
Hiedoor kunnen de werkende hun broek op houden zonder gebruikt te hoeven maken van staatssteun! En het is tegelijk een stimulance om te gaan werken aangezien er dan een verschil komt tussen bijstand en werken voor een minimumloon!
In Nederland zijn wij gewoon te ver doorgeslagen met nivelleren!

13 psje    
11 dagen geleden door psje
0
Meld

@13 Dat nivellleren zie je alleen bij de loonbelasting, zorgpremie en huursubsidie.
Wat veel mensen vergeten is van de 55-60% die je overhoudt na aftrek van de loonbelasting de staat ook weer de helft krijgt in de vorm van: BTW, belasting op brandstof en gas & licht (70-80%), onroerend goed belasting, vermogensbelasting, BPM, de zorgverzekering, waterbelasting, waterschapsbelasting, belasting op verzekeringen, toeristenbelasting, rioolbelasting, overdrachtsbelasting, hondebelasting, erfbelasting, accijnzen, milieubelasting (NB Er zijn nog 380 meer belastingen!). Van je bruto salaris gaat uiteindelijk hooguit een 15-20% niet naar de staat.

14 Conradijntje    
11 dagen geleden door Conradijntje
0
Meld

@14 Dus tijd voor belastingherziening!

15 psje    
11 dagen geleden door psje
0
Meld

Het is heel eenvoudig te voorzien wat gaat gebeuren. Nadat een aantal jaren de pensioenen verder afkalven, met 'dank' aan de ECB, kiest NL wetgever ervoor de AOW te 'fiscaliseren' (kuch). Hetgeen impliceert: de laagste 'inkomens' meer AOW, de hogere inkomens minder, waar mogelijk budget neutraal.

16 Citrusvrucht    
11 dagen geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@9 Toe nou, dat gaat echt voorbij de realiteit. Dat ze iets verkeerd hebben gedaan weten ze allang, omdat ze altijd geloofd hebben in en gebikkeld hebben voor hun zaak. Ik zie er voor mijn bedrijf veel die lange dagen maken maar nooit boven het minimum uitkomen. Vaak niet genoeg voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering en zeker te weinig voor een pensioen.
Jij maait ze gelijk af. Vind ik nog steeds te kort door de bocht.

17 Tussenderegels    
11 dagen geleden door Tussenderegels
2
Meld

@15 Dat vindt jij (en veel andere burgers)! Het ministerie van financien bepaalt gewoon dat de overheid elk jaar er 5% bij krijgt.

18 Conradijntje    
11 dagen geleden door Conradijntje
0
Meld

@17 dus voor hun fouten moet de samenleving dan maar gaan bloeden?
Het was hun eigen keuze om zelfstandige te worden toch met alle voordelen van toen!
Waarom moet de samenleving hiervoor dan weer voor dokken!
Mensen die denken aan hun toekomst (sparen) worden hierdoor gestraft!

19 psje    
11 dagen geleden door psje
0
Meld

@17 En nogmaals hoe groot is die groep dan! Denk dat de groep die een jongere partner heeft en daardoor ook heel veel geld misloopt vele male groter is!

20 psje    
11 dagen geleden door psje
0
Meld

Die FNV is ook de weg volledig kwijt! De AOW omhoog klinkt zo leuk, maar kost natuurlijk heel veel geld. En dat moet ergens vandaan komen. Van de belastingbetaler natuurlijk, dus een koekje van eigen deeg. Het enige wat geld oplevert is de verlaging van de lasten. Daar moet het accent op komen te liggen. Dat zal niet door een Rutte Kabinet gerealiseerd worden. Die weten niet met geld om te gaan.

21 Nicks R. Van    
10 dagen geleden door Nicks R. Van
0
Meld

Dat veel gemakkelijker. Reele rekenrente rekenen, probleem opgelost.

22 Ceesje    
10 dagen geleden door Ceesje
0
Meld

@11 "De regering steunt de Europese Bank, die in haar (Italiaanse) onnozelheid er continue geld bij drukt. "

waarom nou weer de ecb als italiaans neerzetten? Alleen omdat Draghi de voorzitter is? Denk je nou echt dat hij alleen bepaald wat er gebeurt? Daarnaast doen er meerdere centrale banken obligaties opkopen (wat u zo nodig maar ook fout geld bijdrukken noemt)

"Daardoor is de rente over de hele linie laag. Leuk als je wenst te investeren in fabrieken of een eigen huis. Maar een ramp als je spaart voor bv een pensioen. "

Dat eerste is dan ook een stuk belangrijker dan het tweede.

23 Wetenschappertje    
10 dagen geleden door Wetenschappertje
1
Meld

Uit het artikel: "De werkgevers zien niets in een extra verhoging van de AOW. "De koopkracht van de AOW blijft al op peil. Verlagingen bij sommige pensioenfondsen moet je niet met algemene overheidsmaatregelen compenseren. Vergeet niet dat er ook fondsen zijn die er goed voorstaan en de pensioenen verhogen", zegt Hedda Renooij van VNO-NCW in de Volkskrant."

Hoe komt het dat de 2 gro(o)t(st)e pensioenfondsen er zo slecht voor staan? Kennelijk kan het beter.

24 Reagentje    
10 dagen geleden door Reagentje
0
Meld

@23
Quote : "Dat eerste is dan ook een stuk belangrijker dan het tweede. "

Uiteraard ontzeg ik jou je mening niet, maar dan kan de overheid diegenen die wel hebben geïnvesteerd in hun ouderdag, gerust schadeloos stellen...

NB volgens mij is potverteren nooit gunstig voor de lange termijn... question

25 Gandalf    
10 dagen geleden door Gandalf
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Man overleden na mishandeling in speeltuin
Een man is zaterdagmiddag in Assen om het lev...

12 uur geleden door Telegraaf

Duitsland: leerlinge krijgt gelijk en mag in...
Een jonge moslima heeft gelijk gekregen van d...

14 uur geleden door Kiki

Trump: Joden die op Democraten stemmen, tonen...
Volgens Donald Trump tonen Joden in de VS die...

6 uur geleden door iSlam FM!

MH17 Waarheidsconferentie in Maleisië co...
Bewijs dat niet Russische raket, maar Oekraïe...

10 uur geleden door zilvergoud

Baudet wilde Kremlin-aanhanger op Europese li...
Thierry Baudet wilde een pro-Russische Brit,...

12 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
groenengeel
Meerderheid Amerikanen wil niet dat Trump wor...
Ik weet niet eens wat een RSI is....

2 minuten geleden door groenengeel

RoosjeB
Trump: Joden die op Democraten stemmen, tonen...
@115Zie jij er dan uit als een meisje van t...

2 minuten geleden door RoosjeB

LGK
Meerderheid Amerikanen wil niet dat Trump wor...
@45Nee, er wordt een sell advies gegeven...

2 minuten geleden door LGK

Rinze
Trump: Joden die op Democraten stemmen, tonen...
@111Een beetje lomp maar met het hart op de...

3 minuten geleden door Rinze

Wendel
Thailand weifelend naar same-sex relaties...
Future Forward. De naam zegt het al. Met het ...

3 minuten geleden door Wendel

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig