vrijdag , april 26 2024

Dennis uit Landgraaf: liet het in Brazilië breed hangen (filmpje)

In de eerste berichten stond zijn achternaam nog niet: in het namenlijstje dat de Braziliaanse politie had doorgegeven stonden wel al zijn voornamen. Waren er zoveel dat ze hebben gedacht: laat maar. Even snuffelen op internet leverde al snel een site op waar de naam wel stond. Dennis van W. 

In Landgraaf kennen ze Dennis nog wel. Daar komt hij vandaan. Onze Limburgse correspondent meldt dat Dennis inderdaad een aantal jaren geleden naar Brazilië is geëmigreerd. “Hij heeft altijd contacten in het criminele milieu gehad.”

Bij Landgraaf denk je al snel aan de ‘oude’ drugsbaron Peter van Dijk, maar nee, “dat is de oudere generatie. Peter heeft maar een paar personen om zich heen gehad in de buurt en daar hoort hij zeker niet bij. Dennis is ooit begonnen in de wietbranche, maar stond bekend als ripper/oplichter. Hij had in deze omgeving geen goede naam.”

Bij de ‘Operatie Icarus’ zijn twee privévliegtuigen, een helikopter, elf auto’s en acht horloges van de merken Rolex en Hublot en cash geld in beslag genomen.  Volgens het eerdere bericht. Er staat nu een filmpje online waarop te zien is hoe rijk de bende was. En hoe ze ’t er van nemen. Zoals op de bovenste foto, waar ze kennelijk iets te vieren hebben. Uit het beeld van de horloges blijkt dat het er meer dan acht zijn. Kan wezen dat Braziliaanse rechercheurs, om het wat indrukwekkender te maken, hun eigen horloges erbij hebben gelegd… 

 

 

Er zit ook een intrigerend screenshot bij van een telefoon met berichten. Is er iemand die kan vertellen wat hier staat?

Het filmpje staat hier

Vorige bericht staat hier

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te geven. Als veel lezers dit doen, kan ik nieuws en achtergronden over misdaad blijven publiceren. Met een grotere bijdrage steun je Misdaadjournalist nog veel meer!

Mijn gekozen waardering € -

Check Also

Hendrik Jan Korterink (15 mei 1955 – 6 april 2020)

Vandaag is Hendrik Jan Korterink (1955-2020) overleden. Hij was niet alleen grondlegger van deze site, …

15 comments

  1. Wat er staat is dat die idioten het niet verpakt hebben om zo geld uit te sparen.

  2. iets van Broer ik zag verdomme dat het niet ingepakt was ezel dit moet gewoon standaard zijn nu is het niet inpakt omdat je gierig bent. Maar ben er ook niet zo heel goed in. Iets met sletterig op te laatste maar dat kan ik even in niet plaatsen

  3. Filmpje gezien, toch wel indrukwekkend. Baasje hoor, teminste voor dat ie gepakt werd.

    Ben benieuwd wat ie met ze geld voor elkaar krijgt, ze pakken toch groot uit op het nieuws maar met geld kan je daar volgens mij wel wat voor elkaar krijgen is het niet?

  4. exacte vertaling,

    Wow

    fuck bro saw

    the donkeys don’t vacuum pack

    Yeah
    donkey cow
    this has to be standard
    have to pack
    powder

    couple don’t want to spend a little

    slutty saw

  5. Onbegrijpelijk dat je zo wil opvallen met al dat gepronk!
    Het kon niet gek genoeg zo te zien…Blijf nou onder de radar!

    • Zelfs in het verre Brazilië? Wanneer kun je dan echt als God in Frankrijk leven ? Met je hard en zuur verdiende centjes?

      • Zorgen dat het eerst wit is voordat je begint met het ‘genieten’ van je zuur ( zwart ) verdiende centjes. Ze zijn te hebberig .. ze willen zoveel maar het zwarte verzilveren zoals de ‘oude generatie’ lukt ze niet meer.

    • Dennis had het niet slecht voor elkaar alleen dome fout gemaakt toen President B kwam wist iedereen dat vele gingen vallen. Nieuwe president nieuwe generaals andere prioriteiten en belangen.
      Was slimme jongen toch door de mand gevallen helaas.

      • Ik dacht dat die dood was al jaren blij verrast toen ik hoorde dat hij nog leeft alleen jammer van deze omstandigheden…….. maar goed ook deze deur gaat weer open!!

  6. Vliegmetmemeenaarderegenboogregenboog

    Weet je wat ze met hun geld (als het niet allemaal al afgepakt is) kunnen doen?

    Een paar veelste dure Braziliaanse advocaten betalen die met een hele grote hark gaan schrijven. Dan vervolgens geen moer meer zullen betekenen voor ze dan een prodeo. Want deze jongens krijgen minstens 20 jaar de man en hebben binnen een aantal weken stuk voor stuk een vaste huisvriend die regelmatig van hun “bruine oog” gebruik zal maken.

    In de bajes daar ben je alleen met mucho dinero DE man en anders de underdog.

    Grote speler willen zijn en opvallen =
    grote straf incasseren en niet huilen.

  7. Zijn enige mazzel zal zijn dat hij als buitenlander onder de federale rechtbank valt en dus als je tenminste van geluk kan spreken in een federale gevangenis geplaatst zal worden. Dus geïsoleerd en ver van bende geweld van bijvoorbeeld de PCC, CV, Treceira commando etc. Anders had hij ondanks zijn poen weinig kans. Die advocaten zullen hem als gringo op zeker uitknijpen en geen flikkert doen. Brazilianen zijn allemaal oplichters met grote ogen. Somos todas e pilantro.

    • De man heeft de Braziliaanse nationaliteit volgens een Braziliaanse krant. De lokale politie heeft het over een Nederlander met Braziliaanse roots. Het vreemde is dat in de openbare databases van Brazilië ook niets is te vinden van een eventuele naturalisatie.

      Met een dubbele nationaliteit, of alleen de Braziliaanse nationaliteit doet de Nederlandse overheid niets voor je.

      Indien juist, geen ondersteuning Nederlands consulaat. Ook niet bij een dubbele nationaliteit.

  8. Zou een definitie van personen in drugs verkoop wereldje kortom kort aangeduid worden als: snel geld, veel(heel), een nog meer is als veel, kan niet meet stoppen. Daar komt toch de politie, kut srry, had ik het ik maar nooit gedaan.

    Veel plezier in je aankomende tig jaar in je bajes de brazill. Mijn god hoe kan je denken mijn pakken ze niet.

  9. MocroAmsterdamWest

    Coke is de drugs van de duivel Je kan genoeg voorbeelden nemen uit het nieuws al die gasten zitten in de problemen die coke smokkelen leven angstig in hun hart baan buiten leven ze alsof ze Tony Montana omdat ze dat ook zijn op dat moment en dan beland je met een kogel regen in je graf wat een lekker leven man geef mij dan maar een armoedig peace leven met weinig en de voordeel hebt als je arm bent heb je geen rijke vrienden maar wel echte vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *