U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 13
Maak een einde aan ongelijkheid, verhoog de belastingen voor rijken en kapitalisten, en laat de hardwerkende burger met rust!. ...

6 dagen geleden door Hadito

REAGEER MET EEN EMOJI
9

Volledig mee eens.

1 toecutter    
6 dagen geleden door toecutter
1
Meld

Wat we nodig hebben is een regering die zich wèl inzet voor de eigen bevolking.

2 Jan met de korte achterlul    
6 dagen geleden door Jan met de korte achterlul
2
Meld

Hier ben ik het 100% mee eens.

3 homebase    
6 dagen geleden door homebase
1
Meld

Misschien moet er wel een scheiding komen van werk en staat.
Waarmee ik bedoel dat parlementsleden die in een regering komen nooit meer een baan in het bedrijfsleven mogen krijgen. Een gedwongen celibaat dus bij wijze van spreken. In ruil daarvoor krijgen ze een lifetime baan bij de overheid.
Onhaalbaar natuurlijk, maar hiermee haal je wel een deel van de perverse prikkels uit de politiek. Bijkomend voordeel is dat de VVD en D66 volledig leeglopen question

4 Tussenderegels    
6 dagen geleden door Tussenderegels
1
Meld

De zich wel inzetten wollen maar niet kunnen door de macht van links stemmers de niet voor het eigen volk wollen opkomen. De wel voor het volk wollen opkomen zint allen maar de partijen van PVV FvD 50+ SP en partij van de dieren waar stemmers van links niks van wetten wollen.uit eigen belang om zich de zakken te vullen onder Rutte VVD CDA D66 Groen-Links PvdA CU en SGP.

5 Gunther    
6 dagen geleden door Gunther
6
Meld

@5

Onbegrijpelijke on zin De grootste partij VVD waar rechtscistme heerst is nog altijd met verve de grootste in graaien

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2019/politieke-integriteits-index-vvd-partij-met-meeste-en-de-ernstigste-integriteitsaffaires/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

De stemmers van rechts zijn ver blind door hun rechtse wijsvinger de PVV en FvD doen net zo hard niks voor de werkende alleen maar toneelspel

Juist de SP heeft veel geprobeerd iets te doen maar door de blindheid van rechtse wijsvinger goeroes krijgen ze geen kans.

Het word hoog tijd dat er eens een partij komt die wel echt iets doet voor de werkende zonder dat zieke links rechts

6 magikeven    
6 dagen geleden door magikeven
0
Meld

O en vergeet niet jou rechtse VVD heeft de belastingen ver weg het meest verhoogt en de verdeling het gunstig gemaakt voor het grote kapitaal zelfs met steun van de pvv al bij Rutte 1

7 magikeven    
6 dagen geleden door magikeven
0
Meld

@2 "Wat we nodig hebben is een regering die zich wèl inzet voor de eigen bevolking".

Inderdaad, en dat zal dan een regering moeten worden... waar in ieder geval(!) de SP in zit! Telkens weer blijkt dat de SP simpelweg gelijk heeft met haar standpunten én... NIET voor niets (in heden en verleden) vaak heeft gewaarschuwd tegen strenge maatregelen en/of onzinnige plannen van "onze" regering!

8 Scorpio    
5 dagen geleden door Scorpio
0
Meld

Als je het artikel leest word ook wel duidelijk dat het niet snel te veranderen is, degenen welke invloed hebben op de zaken zitten er zelf vuistdiep in, en ja jezelf corrigeren, nee dat zie je niet gauw. Wel goed een artikel welke het nog eens uitlegt.

9 doxbar    
5 dagen geleden door doxbar
0
Meld

Daarbij @6 al is een partij als de VVD pro-graaien en zou een SP iets kunnen betekenen voor de meeste mensen dan nog zijn de meeste mensen niet zo snugger dat merk je al aan de populariteit van stemwijzers, mensen die dat nodig hebben, een vraag krijgen voorgelegd "zou je schonere straten willen, betere wegen, meer veiligheid" en dan overal ja ja ja op antwoorden, en dan klagen over meer belastingen, terwijl ze er zelf voor hebben ingestemd, maar dat dan niet snappen, blijft hopeloos.

10 doxbar    
5 dagen geleden door doxbar
0
Meld

Onder Nederlandse miljonairs geeft 36% aan dat zij hun bezit voornamelijk uit erfenissen of schenkingen hadden verkregen en in de top tien van rijkste Nederlanders staan maar liefst acht familiedynastieën. Kwa belasting kun je beter een half miljoen erven stel een veel uren werkende bouwvakker verdient 50000 per jaar in tien jaar tijd heeft dan een half miljoen. Hij zal over die tien jaar werken zeer veel aan belasting en premies moeten betalen. Veel meer als dat hij een dergelijk bedrag zou erven.

11 de kikker    
5 dagen geleden door de kikker
0
Meld

@11 Niet geheel waar Als hij een bloedverwant zou zijn zou het enigsinds opgaan echter is hij dat niet dan zal hij ruim 300.000 aan belasting moeten afdragen (en de jaren daarna nog eens vermogens belasting)
Mocht hij een kind zijn van de overledenen dan nog is hij minimaal 100.000 euro kwijt!
Mocht hij een kleinkind zijn dan is dit bedrag al 235.000 (bijna 50%)
Terwijl over dit bedrag al meerdere keren door de overledene belasting betaald is!

12 psje    
5 dagen geleden door psje
0
Meld

@11 Ik ben het met je eens over de belasting die de overledene daar over betaald heeft. Maar voor degene die het erft is het nieuw makkelijk verkregen gratis geld.

13 de kikker    
5 dagen geleden door de kikker
0
Meld

@11 Geloof je werkelijk dat iemand die 50000 per jaar verdient na 10 jaar een half miljoen gespaard kan hebben? Waar leeft die al de tijd dan van? Hij mag blij zijn als hij 10% ervan haalt met goed opletten en spaarzaam zijn en dan heb ik de belasting nog niet eens genoemd.

14 doxbar    
5 dagen geleden door doxbar
0
Meld

@14 Wat dacht je van inflatie

15 Geert    
5 dagen geleden door Geert
3
Meld

Een bouwvakker zal mischien als hij zijn best doet 50.000 BRUTO kunnen verdienen.
Never nooit dat hij dus een half miljoen overhoud op 10 jaar

16 Homo universalis    
5 dagen geleden door Homo universalis
0
Meld

@15 Mwah, dan moet je toch meer aan hyperinflatie denken, maar inderdaad onmogelijk is het niet maar ook niet echt realistisch, bij zulke voorbeelden word al snel aan de dagelijkse praktijk voorbij gegaan, iemand kan nog zo hard werken als de dagelijkse kosten gelijk zijn aan zijn inkomen krijgt deze nooit een vermogen gespaard. Daarbij als je jaarlijke loonsverhoging minder is dan inflatie kom je zelfs in de gevarenzone, teer je zelfs in op je vermogen.
Uit dit soort vergelijkingen kan een hoop onzin meningen ontstaan, zo word gedacht dat in westerse landen iedereen rijk is tot en met in Afrika word altijd gekeken naar alleen het loon, die is onmetelijk hoog in vergelijking met iemand in bijvoorbeeld Botswana, maar zo een Botswanees denkt er niet meteen aan dat er hier geen Botswanese huren zijn dat je niet weg komt zonder verzekeringen of je geen inkopen doet voor Botswanese prijsjes. Die ziet ook niet direkt dat de Nederlander aan het eind van de maand soms niks heeft kunnen sparen, terwijl een Botswanees alles meer dan 30 euro per maand gewoon opzij legt, meer valt daar(normaliter) niet uit te geven.
De relativiteit van gegevens word al snel uit het oog verloren.

17 doxbar    
5 dagen geleden door doxbar
0
Meld

@17 Over 10 jaar dan hakt dat er ook in hoor

18 Geert    
5 dagen geleden door Geert
3
Meld

@14 Het was ook maar een voorbeeld tussen arbeid en erven. Maar inderdaad die bouwvakker zou nog veel meer uren in die 10 jaar moeten maken eigenlijk onmogelijk. Maar het geeft wel aan dat erven wel heel makkelijk is je kunt er niet tegen werken.

19 de kikker    
4 dagen geleden door de kikker
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Homofobe bakker voor Europees hof gedaagd
De christelijke eigenaren van de Ierse bakke...

1 dag geleden door Crezee

Antifa mogelijk officieel terreurorganisatie...
President Donald Trump twitterde dat hij er h...

1 dag geleden door Inter

Voor het boerkaverbod
De boerka is niet slechts een religieus gebru...

1 dag geleden door Mrs. K

Vegetariër mag op school niet zeggen dat...
Een 16-jarige vegetariër die in een proefwerk...

1 dag geleden door nostradamus666

Breivik en Tarrant als helden: rechts-extremi...
In West-Europa en de VS is het aantal aanslag...

1 dag geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Positivo
De wereld wordt al zo'n 20 jaar niet meer gro...
Met meer CO2 en minder idioten met geiten wor...

minder dan een minuut geleden door Positivo

progressiefliberaal
Vegetariër mag op school niet zeggen dat hal...
De kop is trouwens nog knap beroerd vertaald ...

minder dan een minuut geleden door progressiefliberaal

billib
De wereld wordt al zo'n 20 jaar niet meer gro...
´jong geleerd oud gedaan´,laat mensen op jo...

1 minuut geleden door billib

techcenter
LUISTERPLEKJE 1...
Manchester Orchestra - The Silence ( plus een...

1 minuut geleden door techcenter

Positivo
Aanvaller van 14 jaar, te jong om te worden g...
Kill it before it grows....

2 minuten geleden door Positivo

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig