VVD: ’Werken loont bijna niet’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  74 Reacties

  • 7
  • 1010x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
1
8

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@44 , is bekend, maar dat zijn idd ook de banen waar "men" de meeste minachting voor heeft.

0
51 caso

@49 Dat mensen het niet meer zelf hoeven aan te vragen bedoel je?

Wat ook praktisch is om toeslagen niet over het lopende jaar te verstrekken maar op basis van het afgelopen jaar dan hoeven mensen nooit meer iets terug te betalen als ze een foutje maken zelf of bij de belastingdienst.

Nog beter zou het zijn om de sociale huren met rond de 100 euro te verlagen over de hele linie en de verhuurderstoeslag af te schaffen. Dan verdwijnt 60% van alle huurtoeslagen namelijk. Scheelt een hoop geld en mankracht.

Financiering van de zorg zou helemaal op de schop moeten zodat zorgtoeslag afgeschaft kan worden.

Kinderopvangtoeslag... Als men alle kinderopvang waar overheidsgeld naartoe gaat organiseert in de bestaande schoolgebouwen dan kan al dat personeel uit de opvang aan het werk op scholen. Kost veel minder want geen gebouwen, geen winsten, geen gesleep met kinderen.

Dan is het hele toeslagencircus bijna helemaal weg en hebben mensen geen kindgebonden budget meer nodig.

Onder aan de streep houd de overheid meer over en stijgt de koopkracht van de meeste arme werkende gezinnen en mensen in de bijstand een klein beetje en toch groeit het verschil tussen uitkering en loon een beetje.

Maar goed wie ben ik?

4
52 Smite Gait

Tja, als Shell eens belasting ging betalen dan konden de belastingen voor werkenden omlaag.
De werkende betaald de winstbelasting van Shell.

0
53 rlw

@52
Als je geld van de overheid terug krijgt, bv voor HRA, kan dat wel in een keer worden mee berekend met je aangifte.
Waarom niet gelijk even je recht op
Kinderbijsla, huurtoeslag en zorgtoeslag meenemen.
Men weet immers al alles van je? Dan kan de overheid net zo goed die laatste paar dingetjes van je vragen om je toeslagen te verrekenen...
Waarom moet je die nog apart aanvragen, dat hoeft met HRA toch ook niet. question

Waarom kan de overheid je niet automatisch geven, waar je recht op hebt!
( Vooral omdat de staat toch al alle gegevens heeft! Service van de zaak...)

0
54 Gandalf

@18 Het zal u goed doen om eens een tijdje afhankelijk van ons (nog bestaande) sociale stelsel te worden

0
55 Anonymousje

@55 Omdat??

2
56 Weet geen naam

Dan heeft de VVD toch iets verkeerds gedaan. Sinds het CDA in 1977 door fusie is ontstaan. Heeft de VVD 32 van de 42 jaar in de regering gezeten. Dan klagen dat het verschil tussen werken en nietsdoen, die zij zelf hebben laten ontstaan, er bijna niet meer is.

Ach, van de andere kant. Krijg je dat, als onnozele mensen met een veel te hoge hypotheek denken tot de doelgroep van een werkgeversclubje te horen.

0
57 Borealis

@39
Ik ben net als mijn vader ooit ook lid van de FNV geweest, maar ben gedesillusioneerd afgehaakt nadat de verhoging van de pensioen leeftijd zonder slag of stoot door de FNV werd geaccepteerd en verdedigd.
Ook het kader van de FNV wordt bevolkt (en is geïnfiltreerd) door HBO-ers en Universitair opgeleide mensen.
Deze mensen hebben totaal geen voeling meer met wat er precies op de werkvloer leeft.
Ze spreken ook allang de taal van de werkvloer niet meer.
De laatste authentieke FNV-er die dat nog wél wist was Jaap van de Scheur (En in iets mindere mate Lodewijk de Waal)
De FNV fungeert tegenwoordig alleen nog maar als opstap naar de landelijke politiek.
En alleen als je je 'gedraagt' mag je die overstap maken.
En gedraag je je niet, dan ben je verder een useful idiot, die het vuile werk mag opknappen.
De FNV zou zich moeten schamen...

1
58 vomit comet

Dat is het resultaat van jarenlang links genivelleer. Dat moet maar eens ophouden....de grens is allang overschreden...!

2
59 Magister Nivardus

* Verwijderd door de redactie *

60 Geert

* Verwijderd door de redactie *

61 homebase

@61 . Nee, het is de PvdA c.s . die altijd wil nivelleren. In ieder kabinet waarin die partij zat , moest dit gehonoreerd worden, werd altijd doorgedramd. Altijd geld weghalen bij de beter verdienenden om de paupers te pamperen.Daarom zitten we nu met een krankzinnig stelsel van toelagen en subsidies. Nu de PvdA weg is, is dit aan het veranderen.Daarom worden o.a. kaartjes van bijv. schouwburgbezoek en concerten fors duurder. Omdat die doorgedraaide subsidiekraan wordt dichtgedraaid... Moet nog veel verder dicht en met die toelagen voor van alles en nog wat moet ook iets gebeuren. Gewoon je eigen broek zoveel mogelijk zelf ophouden heet dat.

2
62 Magister Nivardus

Dus de uitkeringen moeten omlaag

2
63 kelb1977

* Verwijderd door de redactie *

64 Geert

Daarom zijn er ook zoveel politici

1
65 AT Jist

Tja de vakbonden zijn niet meer wat ze geweest zijn.

0
66 Reagurius

Mevrouw de VVD'ster vergeet een paar dingetjes.
Bovenop het minimumloon komt nog 8% vakantiegeld (bij bijstand is dat een inhouding van 5%).
De minimumloners komen overigens met het inkomen wat zij berekent gewoon in aanmerking voor sociale huur, en laat nou daar het grootste verschil zitten...
Overigens ook als je wél het correcte minimumloon (incl. vakantiegeld) berekent, komen de minimumloners nog in aanmerking voor sociale huur, zij het met een ondergrens van 655 per maand.
Verder zijn er überhaupt nauwelijks gezinnen waar beide partners fulltime werken, zéker niet onder minimumloners.
De VVD zou er goed aan doen om de collectieve lastendruk (zo'n 40% voor minimumloners) te verkleinen, zodat het verschil tussen wat de werkgever betaalt en wat je in je loonzakje overhoudt kleiner wordt.
Maarja, de VVD spekt liever de kas van de multinationals, over de rug van de werkenden, en geeft vervolgens de schuld aan degenen die naast de arbeidsmarkt staan.

0
67 _Kapnah_

Belachelijk dat mensen in de bijstand überhaupt wat overhouden.

2
68 de gezonde roker

@63 . Nee, de lonen moeten omhoog en de uitkeringen voorlopig niet.Daarnaast moet er gekeken worden naar allerlei 'pampertoeslagen' zoals : creches , bibliotheek, sportclub, muziekonderwijs, handenarbeidsclubs en andere ongetwijfeld belangrijke clubjes.... maar niet over de ruggen van mensen die een beter inkomen hebben. Ik ben die socialistische bagger meer dan beu. Als het medische zaken betreft, ben ik veel socialer. Wie zijn medische kosten echt niet kan betalen moet m.i. door de staat worden geholpen.
Als je kinderen op de wereld zet, ben je er zelf verantwoordelijk voor en kun je niet verwachten dat de staat ( wij dus) je wel zal helpen anders dan op het vlak van gezondheidszorg en onderwijs. Dat noem ik solidariteit van de eerste graad. Daarna mag je zelf je broek ophouden.
Dat er dan geen chips, bier, barbecue en aanverwant vertier meer in zit...tja. ....doe er wat aan zou ik zeggen.
De enige die uw situatie kan veranderen bent u.....

1
69 Magister Nivardus

@69
Oh, maar die kinderen mogen straks wel jouw poepluier komen vervangen als je straks dement een incontinent bent of houd je dan ook nog je eigen broek op.
Mensen die zelf geen kinderen willen horen niet thuis in onze samenleving omdat ze er geen enkele positieve bijdrage aan leveren behalve dat ze belasting betalen. Als je zo wilt profiteren van de maatschappij dan hoepel je maar op en ga elders maar je eigen boontjes doppen. Eens kijken hoever je komt zonder de infrastructuur die wij met z'n allen jou bieden.
Ouders van kinderen moeten zich enorme offers getroosten om die kinderen groot te brengen en daarmee het voortbestaan van onze samenleving veilig te stellen. Ze kunnen daarbij alle hulp gebruiken die de staat hen te bieden heeft en meer. Wie dat niet kan of wil begrijpen past niet in onze maatschappij.

4
70 samcash

De VVD wil gewoon de uitkeringen omlaag , de werkende is al uitgemolken dus nu de uitkering. Maar veel mensen blijven toch VVD stemmen of andere partijen die net zo erg zijn dus de lasten blijven stijgen. Omlaag gaat hier nooit meer iets.

0
71 Frangipani

@70 Nou, niet helemaal waar. Als iedereen kinderen neemt, waar moeten die later allemaal wonen? Er worden al tientallen jaren geen betaalbare huizen meer gebouwd. Dus wees blij als er meer kinderloze echtparen zijn.

0
72 Frangipani

@68 Nou,nou.. dus dat zeg je ook tegen iemand die na dertig jaar werken eruit is gewerkt omdat hij te oud/te duur is geworden? En zich een versuffing solliciteert om toch maar een baantje te vinden maar niks krijgt want te oud? Niet iedereen is lui!

0
73 Frangipani

@72
Als er te weinig woningen zijn dan komt dat door de ongebreidelde import van buitenlanders.
Als woningen niet meer betaalbaar zijn dan moet daar iets aan gedaan worden. De meeste problemen hebben simpele oplossingen.
Wie geen kinderen wil maakt misbruik van de samenleving. Je kunt een samenleving alleen in stand houden als iedereen die sterft wordt vervangen door een nieuw kind. Dat is een iets lastiger probleem maar zeker niet onoplosbaar.
Wat onze regeringen doen is het ene gat met het andere vullen. Daarmee los je de problemen niet op maar je verergert ze juist.

4
74 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Schildpad
Jonge kinderen neergestoken op straat in Frankrijk

Malik, a security guard at the school, told Le Parisien that he had seen a man with "orange hair" and a "grey jacket" lurking near the school ju...

1 minuut geleden geplaatst door Schildpad

Slavink
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

%1 Maar Bop, nu snap ik waarom je vaak onzin schrijft, jij bent veel ouder dan 90. Nog een wonder dat je je pc aan kunt zetten, de batterijen in...

3 minuten geleden geplaatst door Slavink

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@55 Ik heb heel wat minder met de islam dan jij, Marie, namelijk helemaal niets.Maar ik heb waarschijnlijk wat beter opgelet tijdens de gesch...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Halsema: discussie over verbod hoofddoek voor boa ’seksistisch’

@5Ze heeft een draai van 100 graden gemaakt in haar denken.Alsof ze nu onder curatele staat van de imam.Voor paar weken terug schoffeerde...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Slavink
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

De grote moskee in West, gebouwd op het Riva-terrein is veel en veel groter dan die Blauwe ......

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

De Blauwe Moskee wordt betaald doro rijike olieboeren uit Koeweit. Staat op het internet. Maar de baardimam ter plaatse is mild. Tijdens de Coro...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

Marrie1
Jonge kinderen neergestoken op straat in Frankrijk

2 meisjes, kinderen nog, die neergestoken worden op het schoolplein...

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@33 Het respect voor elkaar ontbreekt. Het lijkt inderdaad dat Woke gewoon super gevoelig is en van micro-agressies macro-agressies te maken. ...

9 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

spookrijder
Jonge kinderen neergestoken op straat in Frankrijk

Totdat het tegendeel bewezen is ga ik er vanuit dat de dader een mohammedaan is....

10 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Marrie1
Uitslag loterij onverbiddelijk: flatbewoners zijn 37,50 euro per dag kwijt voor parkeerplek

Kan er dan geen parkeer ruimte gemaakt worden voor diegenen die zijn uitgeloot ?Bij elke woning hoort toch op zijn minst een parkeer plek te ...

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Horny Naked ChicksCartoon SexgamesDirty Talk RedditAmateurporn PicturesStepmom X VedioLiza Kovalenko NudeXxx Hindi Audio SexIndian 1st NightAlexis Fawx NewestBrenda Trindade Analسكس سودMyfreepaysitesElivra NudeXxx SistherCrampie SexAisan Mom PornSex Telugu Video SexPorn Videos On TelegramArchana Sharma MoviesAshlyeroberts01Shweta Tiwari KissXmaster Full VideosCrystal Lust XxxKorean Model NakedElite Pain PornFree Use Porn VideosPorn For AfricansXxx Sunny Leones VideosYiffersEbony DoggiestyleK8lyn096 NudesPorn SoanishEmma StaletoVideospornos De MujeresNew Leaked Mms VideoXnxx Hindi KahaniRebecca R34Primita PornHandjob PoSisktvTop Pornography SitesSister Xxx Video ComJessi Gold PornPeneis PicXhamster Indian Sex VideosJuri FootjobTaiwan PornhubPornxEfukitHentai2reafTgcomcsSite PornogarficoMoviemo ComBdsm Sex GifJasminx LeakedBlacked Porn Full HdNaked In MassageLatina Femboy PornChicassexMalayam SexmovieXxx StorsGp-guia.nrtFemale NudesAss ParadeMaialiniRaven FutaTit CreampiesStacy Cruz Black177013 HentAdult SearshFree Porn WebsitesXxx Doctor HindiTinto Bass MoviesVer Películas PornografíasSnapchat PornografiaHorney HousewivesAleurierflare LeakedSchool Bus FuckThe Forest PornHidden SexsKim K LeakedDesi Village Wife SexBhabhi Or DevarStep Sis CreampiePornguyThotsbay ForumEnfcmnf.comGamekabuPornos JaponaisTravestipornoBéééThigh SexTamil Office Sex VideoMan Fuck MonkeyChineseporn StarsTrannygangbangLesbian Porn Older And YoungerClit Pump PornRevista E Quadrinhos PornRamya Sex PhotosVillage Wife SexAunty Hairy PussyEnglish Chudachudi CinemaSouth Actress XxIndonesin PornHanimaeReddit SmokingfetishXxxbritaCortney CaneClaudia Conway NudeNatalie Hall NudeKeerthy Suresh Sexy VideoNude Yoga PosesMorritastubrThot LeakSitopornoMayanerdManisha Koirala NudeKaamwali SexMia MartinezNudebeach WomenTeen HandjobsCougar OnlyfansStars NudePornographie ProstitutionTied To Pole GangbangBig Black CocScissoring Sexual PositionSexxy VidoWhat Is Mastrubation2 Boy 1 Girl XxxSex With A GirlShruti Hassan NavelHindi Desi Sexy Video DownloadKamasutra Love Making PositionsFour Element TrainerPorn Sexo ViolentoKeeley HazelBeautiful Girls Hd Sex VideosSexual Intercourse VideoHome Made PornChristina Ricci NakedDesi Aunty Sex Video DownloadXxx Sex Com ComHotwife PhotoSanilion Hd BfValerie Kay Blacked3dincest VideosChad HurtleyKorean Women Nude