Foto ter illustratie: ouderen gamen om in beweging te blijven bij de Klup Twente in Almelo
Volledig scherm
Foto ter illustratie: ouderen gamen om in beweging te blijven bij de Klup Twente in Almelo © De Klup

Nijmeegse ziekenhuis leert ouderen gamen tegen eenzaamheid

NIJMEGEN - Kunnen digitale spelletjes iets doen tegen eenzaamheid bij ouderen? Dat zoeken Radboudumc, uitvaartverzorger DELA en stichting Games for Health samen uit. Ze krijgen voor dit onderzoek 500.000 euro subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en steken er zelf ook 250.000 euro in.

4 reacties

  • Poe

    5 jaar geleden
    Wat kortzichtig en bekrompen . Het aantal zich eenzaam voelende kinderen is toegenomen , ondanks meerdere ouders en meerdere grootouders waar ze weinig binding mee hebben .
  • Ingrid

    5 jaar geleden
    De eenzaamheid onder jongeren neemt ook toe, omdat ze alleen nog maar kunnen communiceren via social media ,en nu willen ze de ouderen nog verder in hun sociale isolement helpen. Je ka dat geld beter besteden aan ontmoetingsmomenten. Jong en oud ontmoeten elkaar, denk dat dat eerder helpt.
  • Sverre Gaffelbaard

    5 jaar geleden
    Is dit de professor zelf of een typetje van Kees van Kooten?
  • Bouwman - koops

    5 jaar geleden
    Nee, dan voel je je pas eenzaam. Alleen op je kamer of in je huis een spelletje op de tv of computer spel, dat lost het op. Zie maar eens al de eenzame kinderen die op hun kamer spelletjes  op de pc spelen en nooit buiten komen. Zonde van het geld. Help ze naar buiten gaan. Doe ik ook en ben 72.
  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM
    1

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Ben jij een NEC-superfan? En waaruit blijkt dat? Huis versierd? Bijzondere kleding? Laat het ons weten!
    Bekerfinale FEY-NEC

    Ben jij een NEC-superfan? En waaruit blijkt dat? Huis versierd? Bijzondere kleding? Laat het ons weten!

    Ben jij een echte NEC’er en kun je aan niets anders meer denken dan de bekerfinale op 21 april? Laat ons weten hoe jij je clubliefde toont! Is je huis rood-groen-zwart gekleurd, hijs jij jezelf op weg naar De Kuip in een bijzonder tenue? Is de hele familie of vriendengroep al bezig met een spandoek? Stuur een e-mail met jouw verhaal naar redactie.nijmegen@gelderlander.nl.
    Nijmegen