Bill Weld spreekt op de Iowa State Fair in Des Moines, Iowa.
Volledig scherm
Bill Weld spreekt op de Iowa State Fair in Des Moines, Iowa. © REUTERS

Republikeinse presidentskandidaat hekelt ‘racistische’ Trump: “Er kleeft bloed aan zijn handen”

De Republikeinse presidentskandidaat Bill Weld heeft het "racisme" van zijn tegenstander, president Donald Trump, bekritiseerd. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst op een kermis in Des Moines waarschuwde hij dat de Republikeinse partij een massieve nederlaag riskeert in 2020 indien ze de "racistische scheldtirades" van Trump niet "expliciet afkeurt".

6 reacties

  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    Ben ook eens benieuwd hoe die kerel zijn bankrekening is gespekt , ook de schuld van Trump zeker bwah.....
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Larry Elder toonde aan (Pew polls) dat de zwarten en blanken die denken dat racisme toeneemt opmerkelijk hoger was onder pres Obama dan onder Pres Trump. Amen, Mr Fracois Ruys.
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Komkommertijd loopt ten einde.Dus Trump bashers erbij gehaald.El Paso doekje om te bloeden maar duizenden andere doden blijven in de kast.Voor wanneer de muur er bij gesleurd.Bouwheer was Bush,Sieur Obama stuurde een paar millioen Mexicanen terug.Trump tempeest,en met reden.Maar zijn daden niet minder of meer foet dan illuster voorgangers.
  • francois ruys

    5 jaar geleden
    Racist.het meest misbruikte woord van de 21ste eeuw.
  • Kai Rombouts

    5 jaar geleden
    Toch straf dat zo'n gasten beperkt zicht hebben. Ze lezen het manifest beweren ze en halen enkel eruit wat hun bekrompen geest wil brengen: haat. Terloops verzwijgen ze de passage waarin de schutter bij voorbaat hekelt dat de schietpartij in Trump's schoenen zal geschoven worden. Ik durf zelfs te stellen dat de schutter geradicaliseerd werd door Obama's beleid met deze uitwas tot gevolg.