Start van hoofdcontent

112

nl

Bewoner IJburg zag slachtoffers ambulance in gaan: 'Het zag er niet heel lekker uit'

10 augustus 2019, 17.24 uur · Aangepast 11 augustus 2019, 13.51 uur

Meerdere buurtbewoners zagen de politie vanmiddag in actie komen op de Pedro de Medinalaan op IJburg.

Rond 15.40 uur vond daar een geweldincident plaats. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. In eerste instantie ging de politie uit van een schietpartij, maar daar lijkt toch geen sprake van. Wel is er een vuurwapen gezien.

De politie kwam massaal ter plaatse. Er werden onder meer politiehonden, een politiehelikopter en een arrestatieteam ingezet.

Lees ook: Twee gewonden na geweldincident op IJburg, politie massaal aanwezig

'Ik hoorde helikopters in de lucht en ging kijken op het balkon wat er aan de hand was', zegt een bewoner van de straat. 'Ik zag iemand die de ambulance in ging. Even later ging ik naar beneden toe, toen zag ik een Surinaamse man die naar de andere ambulance werd gebracht. Het zag er niet echt lekker uit.'

Ook voor hem is het nog de vraag wat er gebeurd is. 'Volgens mij ligt daar een vuurwapen op de grond. Maar er zijn heel vaak dingen aan de hand hier. Vijf jaar geleden is er ook een politieagent in zijn nek gestoken. Ik vraag me af wat er nu is gebeurd, maar het ziet er niet echt lekker uit.'

Lees ook: Aanhoudingen IJburg gefilmd: 'Handen laten zien'

Na het interview viel een arrestatieteam nog een woning in de straat binnen. Het is onduidelijk of daarbij aanhoudingen zijn verricht.