Ajax slaat opnieuw toe en legt ook Ziyech langer vast

Reacties

Hakim Ziyech heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2022. Dat melden de Amsterdammers vrijdagmiddag. De oude verbintenis van de spelmaker liep in 2021 af.

Ajax slaat opnieuw toe en legt ook Ziyech langer vast

De 26-jarige Ziyech is bezig aan zijn vierde seizoen bij Ajax, dat hem in augustus 2016 overnam van FC Twente. De middenvelder speelde tot nu toe 133 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij 42 doelpunten maakte. Sinds zijn debuut voor Ajax creëerde Ziyech liefst 358 kansen voor zijn medespelers, minimaal 121 meer dan elke andere Eredivisie-speler in die periode.

Eerder slaagde Ajax er al in om de verbintenissen van onder anderen Andre Onana, Nicolás Tagliafico, Noussair Mazraoui, Dusan Tadic en David Neres open te breken en te verlengen. Ook trainer Erik ten Hag tekende een nieuw contract na het afgelopen seizoen, waarin Ajax de landstitel en de KNVB-beker won en in de Champions League pas in de halve eindstrijd strandde.

Vorig jaar zomer meldde Ziyech dat hij Ajax niet voor een club als Sevilla zou willen verlaten. Een kleine twee weken geleden gaf hij na het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV aan niet van standpunt te zijn veranderd. 'Het moet wel een club zijn waar ik Ajax voor wil inruilen. Die is tot nu toe nog niet langsgekomen.'

Duitse media brachten Ziyech de afgelopen dagen in verband met Bayern München, maar door de krabbel onder zijn nieuwe contract komen aan die speculaties nu een einde.

Directeur Edwin van der Sar reageert verheugd op het akkoord met Hakim Ziyech:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In 2018 bleef Hakim Ziyech tegen alle verwachtingen in bij Ajax. In gesprek met VI legde hij uit waarom:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.