Dader en slachtoffer kenden elkaar niet, net als in Frankfurt.
Volledig scherm
Dader en slachtoffer kenden elkaar niet, net als in Frankfurt. © RV

Opnieuw onschuldig slachtoffer op de sporen getrapt: jongeman kan naderende metro maar nipt ontwijken

In Madrid is een reiziger laf in de rug aangevallen en op de sporen getrapt. Dankzij een snelle reflex kon de jongeman zich nog net op tijd wegtrekken voor de naderende metro. De dader, een Braziliaan met mentale problemen, kon opgepakt worden. Een dikke week geleden duwde een Eritreeër ook al een moeder en haar zoon op de treinsporen in Frankfurt, met fatale gevolgen voor het kind.

46 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    U gelooft het toch zelf niet, alle daders krijgen direct een verward of gestoord stempel zonder enig psychiatrisch onderzoek. Het blijven terreurdaden direct op de onschuldige persoon.
  • Dirk Van den Heuvel

    5 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat dergelijke geesteszieken vrij rondlopen ? Waarom zitten die niet in het zottenhuis ? Waarom moeten normale mensen hun leven opofferen voor dergelijke geesteszieken ?
  • paul wauters

    5 jaar geleden
    volledig akkoord mieke
  • Freddy Sonnemans

    5 jaar geleden
    Media (en politici) willen ons doen geloven dat het allemaal geestesgestoorden zijn, en dat het allemaal toeval is dat deze acties op elkaar gelijken. Ik vermoed het tegenovergestelde.
  • Erwin Werwaarts

    5 jaar geleden
    Treinen , trams en metrostellen moeten aan zulke stapvoets-snelheid het perron langsrijden en vervoegen , zodat in geval van spoorduwen (of zelfs gewoon vallen), het voertuig ogenblikkelijk tot een halt kan geremd worden (desnoods via electronische naderingssensors) . Dat kost wat reistijd , maar spaart slachtoffers op de sporen .