door Arthur2000 in Economie  ·  22 Reacties

  • 6
  • 782x gelezen
Reageer met een Emoji
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Betalen & verbieden. Dat zijn de steekwoorden voor 2019 én 2020.

Koopkrachtplaatjes virtuele groei in CBS-cijfers.
In de praktijk gewoon niet rondkomen.

1
1 Arthur2000

En de volgende crisis? Die duurt niet lang meer. Ook de gepensioneerden krijgen dan de nekslag.

1
2 Nuchtere Belg

* Verwijderd door de redactie *

3 bosco

Preceis de bedoeling, daar is veel te halen.

0
4 caso

We? maken het ze ook wel heel makkelijk door het gevraagde maar braaf op te hoesten..men zal denken er zit genoeg want zo goed als niemand zegt eens stop,klaar en ho.

0
5 Voorzittershamer

De onderklasse 'gelukkig niet'
Die redt het al jaren niet. Zo zitten deze twee klassen als ratten in de kapitalistische val. De overheid doet niks. Die maakt zich alleen maar druk over de staatskas en de individuele portomonnaie.

0
6 Lets keep it cool

Ook die middenklasse moet een lening van bijna ton afsluiten om het huis geschikt te maken voor de warmtepomp als het aan dit kabinet ligt ivm het klimaat. Voor het klimaat? - of om de banken te redden? Doet er eigenlijk niet toe want de middenklasse kan dat geld nooit aflossen.
Het Nederlandse volk heeft zowel een overheid als een bankensysteem dat te duur is geworden.

1
7 Conradijntje

Ik heb een brief gestuurd naar de belastingdienst. Ik wou mn abonnement opzeggen. Ik vind het te duur, en de brochures interesseren me niet.

0
8 techcenter

Middenklasse krijgt het niet zwaar maar heeft het al zwaar.

0
9 Uitede aka Espede

Lijkt me de understatement van het jaar. Dit keer zijn er geen buffertjes om op te snoepen en geen rentes om verder te verlagen. Dat wordt geen mooi aangezicht.

0
10 Jaap Oudenaerde

En die crisis komt snel ... want de druk om de lonen te verhogen, die zo druk op de winsten van de grote poenscheppers uitoefenen, zal niet worden geapprecieerd. En omdat de bovenklasse ALTIJD profiteert (ongeacht de economische situatie) zal een crisis een uitstekende wijze zijn om dat gepeupel weer in het loon gareel te krijgen...

Keek vandaag ook eens voor de lol naar de huizen prijzen ... zo gemiddeld 1.000.000 GULDEN voor een doorsnee huisje (dan wel inclusief berekende nieuwe badkamer/keuken/inrichting). Dus blijkbaar gaat het nog prima met de 'midden klasse', allemaal gulden miljonairs blijkbaar ?!

1
11 mightimouse

Ach we hebben nog tot oktober ....

0
12 solidsteel

daar gaat het vaasje. scherven brengen geluk zullen we maar zeggen

0
13 semperpenis

En over een maand, krijgen we weer een juichende troonrede van de Koning gepresenteerd.
Net als vorig jaar, gebaseerd op één en al leugens van deze Rutte-kliek, waar altijd weer mensen intrappen.

0
14 Dieke

Zolang de burger regeringen als de huidige mogelijk maken, plegen we massaal zelfmoord. "Dead by politics" noem ik dat. De massale zelfmoord door op partijen te stemmen die juist tegen je werken, is ingegeven door leugens, propaganda en bedrog. Een gewone arbeider met nog niet eens een modaal inkomen, en dan VVD stemmen? Die snapt er niets van en is gezwicht voor propaganda en onzin. Zelfde geldt voor populistische partijen: veel beloven maar weinig geven, doet de gek in vreugde leven.

Over een paar jaar mogen we weer stemmen; als de volgende crisis tegen die tijd een feit is en er massale onrust is, is het tijd om gewoon weer op een goed functionerende partij te stemmen die WEL wat voor je doet. In plaats van zorgen dat de rijken al jarenlang rijker worden, ten koste van pensionado's die al jaren achteruit boeren, zieken die geen cent meer over hebben, een kapitalistisch systeem wat verrot blijkt.
We zullen zien of er dan wat meer verstand in de burger is gevaren, of dat de gifbeker nog leger moet via lastenverzwaringen, nieuwe belastingen en een gebrek aan loonsverhogingen.

1
15 weerman

@15 Nederland wordt al sinds de gouden eeuw geregeerd door regenten en industrielen achter de schermen en het politieke systeem is er alleen maar voor om het klootjesvolk het idee te geven dat we in een democratie leven. Politici zijn er alleen maar om het volk bezig te houden en het idee te geven dat stemmen er wat toe doet. De werkelijke macht zit niet bij de politici.

0
16 Conradijntje

** gebruiker verwijderd **

@15 Het probleem is dat politici voor de verkiezingen van alles beloven en pas na de verkiezingen op roverstocht gaan, en daarbij hun beloften "vergeten" om in het 4e kabinetsjaar de burgers weer wat terug te geven om zieltjes te winnen. Daarnaast geven politici voor de verkiezingen niet aan met wie ze een regering willen vormen waardoor pas na de verkiezingen een meerderheid bij elkaar wordt geraapt. Daar heeft de burger geen enkele inbreng meer in en kunnen ze doen wat ze willen.
De burger kiest geen regering maar partijen bepalen dat. Zij kunnen nooit en te nimmer zeggen dat de burger voor een regering gestemd heeft, aangezien de burger geen inspraak heeft in de vorming van een kabinet.

17 verwijderd5929219

@16
Precies, zo is het. En ze waren in de Middeleeuwen al rijker omdat de man met het sterkste zwaard de slag won en anderen zijn wil begon op te leggen. Altijd won de sterkste/slimste. Nooit de verstandigste. Ja, in sprookjes zagen we Robin Hood winnen. De realiteit is dat de hele wereld zucht onder nietsontziende "Sheriffs van Nottingham": de roofridders (CEO's), met hun uitvoerende vazallen: de politici en de mannen met de geweren: het leger. Maar nu in driedelig maatkostuum, een dikke, via onze belastingcenten gesubsidieerde Tesla onder de volgevreten kont en een grote bek naar de "arrebeiders" die het ook wat beter willen hebben.

@17
Ook helemaal gelijk; het sturend vermogen van de burger is al bij het begin van dit stelsel ingeperkt. De -supergeheime- coalitiebesprekingen na verkiezingen zijn helemaal niet democratisch. Het laat zien dat de lobby's dan de werkelijke sturing aanbrengen. Partijen die flink winst hadden, worden dan opzij gezet en bepaalde lieden krijgen opeens een kans op regeringsdeelname. Het systeem is nooit echt democratisch geweest; dat is propaganda die wij al ingegoten krijgen vanaf de eerste klas lagere school. Het is onzin; we leven in een zwakke, getrapte vorm van democratie. De weg is allang aangelegd en leidt naar 'meer winst, meer geld en meer macht' voor de elitairen. Wij mogen via 'verkiezingen' bepalen waar we op die weg willen lopen, maar de richting is allang bepaald. En niet door de burger..!

0
18 weerman

@18 Betreft de CEO: je schat die te hoog in: binnen het neoliberalisme draait het om het pleasen van de aandeelhouders. Bedrijven zijn bezit van de aandeelhouders. Arbeid is een kostenpost die naar nul moet. Als je anno 2019 nog steeds werknemer bent heb je het spel niet goed begrepen - arbeid is uit!
Directeuren, eigenaren bestaan niet meer. CEOs, CFOs, management zijn ook maar duur betaalde zeer tijdelijk aangestelde werknemers die oa de arbeidskosten naar nul moeten zien te krijgen en de winsten naar oneindig.

1
19 Conradijntje

@19
Ach, wie weet. Feit is dat we altijd al een gezegde hadden: "Ik wens u veel personeel..." Oftewel: ik hoop dat uw bedrijf 'goed' gaat en 'dus' mensen nodig heeft, maar die mensen zijn lastig, stellen eisen en kosten u winst.
Werknemers zijn nodig geweest omdat er niets anders was om de producten te maken. Dat verandert nu snel: de automatisering/robotisering gaat nog steeds snel. Dus: het spoo van werkloosheid doemt steeds weer op. Een basisinkomen kan dan al veel oplossen. In ieder geval kan het huidige, verouderde systeem dat absoluut niet, en dus zal het anders moeten.

0
20 weerman

@17 Politiek is natuurlijk gewoon een spel. Voor de bühne doen ze alsof ze elkaars tegenstander zijn. Achter de schermen verdelen ze, het partijenkartel, gezamenlijk, de management, bestuursbaantjes bij de overheid en daar ontlenen ze hun macht aan. Oppositiepartijen hebben principes, proberen zich te profileren om stemmers te trekken. Zodra ze regeringspartij zijn moeten ze luisteren naar de werkelijke machthebbers: de regenten, industriëlen, multinationals, de banken, De Schiphol lobby, Brussel/Merkel, de VN, IMF, Washington etc. De smoesjes zijn altijd dat ze rekening moeten houden met hun coalitiepartner maar dat is maar dat is een ondergeschikte reden. Kijk maar es naar de PvdA: in Rutte-2 (regering): pro Lelystad. Nu tijdens Rutte-3 oppositiepartij: anti Lelystad.

0
21 Conradijntje

@21

Het is inderdaad een veelkoppig monster, meer niet. Het is allemaal onderdeel van de smerige oligarchie waar we in leven.

0
22 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Ron MVV Maastricht .
Muziekdraadje

Deep Purple - Highway Starhttps://www.youtube.com/watch?v=Wr9ie2J2690...

1 uur geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Olivia
Muziekdraadje

Tavares - Don't Take Away The Music https://www.youtube.com/watch?v=sFktT-k4G_Y...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Spargo-Just For You https://www.youtube.com/watch?v=MCpwqmrbyqQ...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Sparks - When I'm With You https://www.youtube.com/watch?v=TVTH7OsNbhs...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1948 Dat lijkt me ook irritant dat ze dat eerst willen lezen , dan is de spontaniteit toch weg?...

2 uur geleden geplaatst door elsemiek

eh
Offtopic

@1935Ik heb het over momenteel.Soms duurt de moderatie lang, en dan mis ik wanneer het tevoorschijn komt.Andere keren gaat dat veel snelle...

2 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1944 Ik kan me dit niet herinneren , schijnbaar was ik op dat moment er niet . Had ik het wel gelezen had ik ook niet geweten dat jij dit was...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

eh
Offtopic

@1924@1936...

2 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1943Nee dat van die taalnazi heb ik geen boodschap aan . Dat ze maar lullen wat ze willen , als je daar je ego mee op moet krikken dan stell...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1942 Ik had t snel door maar een paar anderen ook 🤣...

2 uur geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Anal OverdoseAfrican Girl PornIndian Famous Porn VideosIggy Azalea EromeChaterbate FeetDp Video PornManhwahubToik Tok Xxxエロ GifTamanna SexySixy Vidos3xxxmoveHot Doctor Gets Double DominatedMalu Travejo LeakedHindi Adult BlueXvdeosexGabbie Carter FacialSasur Bahu XvideosKannada Sex Film MovieSex Film PictureBad Robot PornSabbw FacesittingDani Daniels FullChini SexXxx Sex 69 ComAlexis Breeze PornFree Movies Porn FullMrdeepfakes.conStep Sis Cream PieFirsttimesex PornNana XxxJulia Ann Porn PhotosBusty JoiLilmochidoll LeaksJonney SinesGet Me PregnantpornShrmha SexCheerful Sasha Rose At Interracial SceneTamil Aunty Bathroom ScenePetite Women NudeHentai GayTarenoi ComVideos PornongayGay Porn In The BeachWww Xxx Hd Movie ComMasturbating With SisterNew Ghetto GaggersLexie Bell PornCockmomPantyhoseporn VideosLewd ZoneAltyazılı Porno IzleMegane No MegamiXnxx BarazilAmanda Cernt NakedNow XxxJohnny Sins AstronautAishwarya Rai Ki SexBreast Suck Old ManHarniya KiLizbeth Rodríguez OnlyfansJapanese XxxhdKatie Morgan NudeXxx Hd HardcoreShweta Tiwari Hot SceneAvril Hall1337x RedditOrgypornoHollywood Sex ScenesAnalmommyPornographic Gay MoviesDdlc R34FidtubesVelhos NuSunny Leone OldHolliday Grainger NudeBfxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxXxxmiyakhlifaEroge H Mo GameNasty Porn VideosXxxhampsterMyfreecams.commNude Emilie De RavinDeeper PornXxxsexmalayalamOnly Fans IndianYour XnxxPorrrnSoap MassageHanimrDeepnudMari GiselleBeachside PornBangla Blue Bangla BlueAparna BediYanet Garcia NakedNew Teen XxxCumladyboyTifa LockheartBlue Sexy Video PictureSanny Leone Xx VideoFreehindipornAmouranth Onlyfan LeakSefyCogiendo MamáKylayese OnlyfansDisha Vakani Hot PicXnxx Hot LadyCumming All Over MeStepsis PornReading PornDaddys DesiresSaggypornLink Rule 34Petite PornJethalal And Babita SexPorm K TubeTamil KoothiKay Parker MoviesWww Big Boobs Sex VideoNaho HazukiBlack AdultpornBlackmail PornhubLand Ki PicAnime SaxDelhi Mms KandFeet Tickle TortureMom Nd Son Xxx VideoAdult Database FilmGay PirnhubSex WithPokimane NudeStep Daughter AnalNude Leaked CelebSexy Redditصور بنات سكسMatal ModelPorono EthiopiaIndian Kinky SexMonster Porn3dWww Redtube.comSnapdrop NetVideosporno DescargarX.xxxcomCelebrities NakedKin Kardashian TitsAlexis Grace PornBhoot SexHandgag PornEmmy Rossum Tits