door Inter in Politiek  ·  37 Reacties

  • 21
  • 467x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zij zijn vast niet de enige partijen.

1
1 logikus

Lijkt mij niks als er iemand met een bivakmuts naast me komt zitten.

4
2 Aragon

JE kunt het allemaal wel eisen, maar als oom agent zegt er geen tijd voor te hebben en belangrijker zaken de prioriteit hebben, doe je er niets aan. Ook niet als het een half uur duurt voordat er politie komt bij een buschauffeur die een passagier met boerka er uit moet zien te werken.
Dit hele plan van Ollongren is gedoemd te mislukken omdat het niet te handhaven is. Heeft ze weer niet al te lang over nagedacht, zoals te doen gebruikelijk bij bewindslieden.

0
3 Nicks R. Van

Op zich wel vreemd dat er discussie ontstaat over het wel/niet naleving van een wet.

1
4 JackKropotkin

Ach waren ze maar met alles zo "stoere jongens, ferme knapen".

5
5 PuurHagelslag

Da zie je maar weer wat voor en asociaal artikel waar te het allen maar weer over partijen van Links hebben maar geen woord over Rechts waar de PVV FvD ook voor het boerka en Nikab verbod is en gehandhaafd moet worden ook in ziekenhuis en in alle Overheidsgebouwen. Ook zie maar weer hoe doemdenkende ambtenaren wij hier in nederland hebben war te niet weten hoe de Gedeputeerde Staten in de praktijk denkt om te gaan met gezichtsbedekkende kleding in overheidsgebouwen van de provincie, zoals het Provinciehuis. Ik zeg gewon mensen ( moslims ) de met boerka of nikab binnen kommen niet meer helpen aan de balie en de duur te verwijzen tot de zich aan wet houden.

0
6 Gunther

@4 "Op zich wel vreemd dat er discussie ontstaat over het wel/niet naleving van een wet.'

Op zich gebeurt het vaker dan je denkt.

Gedoogbeleid softdrugs is daar nog wel het beste vorobeel dvan. Softdrug is nog steeds illegaal en bij wet verboden.

Maar voor wat betreft handhaving, heeft de agent eigenlijk altijd al een bepaalde vrijheid gehad m.b.t. handhaving waarbinnen de agent zelf ook afwegingen kan maken of hij ene verbaal schrijft of niet.

Ik ben zelf ook wel vaker met een waarschuwing weggekomen waar volgens de letter van de wet een boete geschreven had moeten worden.

Alleen om dat het nu om een beladen onderwerp gaat, valt het mensen ineens op.

8
7 Weet geen naam

@7 Het klopt mbt drugsbeleid, alleen ging daar wel een paar decennia aan vooraf en niet al een week nadat een wet van kracht is geworden, daarnaast geldt dat er wel aan een aantal voorwaarden voldaan moet worden om onder dat gedoogbeleid te kunnen vallen.

Dat een agent niet altijd handhaaft is begrijpelijk, andere zaken kunnen belangrijker zijn of hij/zij kan een andere taak hebben gekregen maar dat vind ik nog wat anders dan van te voren al uit te gaan dat de wet niet nageleefd hoeft te worden.

0
8 JackKropotkin

@8 "maar dat vind ik nog wat anders dan van te voren al uit te gaan dat de wet niet nageleefd hoeft te worden. "

Volgens mij is er dan ook nooit meer aan de hand geweest dan dat er gesteld werd dat handhaving geen prioriteit heeft.

8
9 Weet geen naam

Bevolking zou moeten eisen dat de Politiek nu eens werkelijk iets doet aan echt bestaande problemen !! ... ipv. al dat virtue signalling met zonde bok achtige motieven.

- De ZORG is nog altijd een grote zooi, en winst in de zorg nog altijd moreel verwerpelijk
- De zorg-verzekeringsmarkt is nog altijd een Oligopolie met stil kartel eigenschappen
- De banken markt is nog altijd een oligopolie met stil kartel eigenschappen
- Nog altijd MILJARDEN 'wit gewassen' (ofwel, ontnomen van belastingen) via Nederlandse Belastingstelsel !
- 100% inflatie over de laatste 20jr, uw Euro is nog geen daalder waard
- Scholing nog altijd bagger door 'pretentieuze hypocriete' politici van de afgelopen jaren die elke 4jr denken een stempel te moeten drukken op het onderwijs, en zo dat onderwijs al decennia in een 'teringzooi' houden.
- Groen en Duurzaam Nederland ook met achterlijk ineffectief akkoord onrealistisch, te traag en verwonderlijk dat wij als onder NAP land niet harder met de vuist op tafel slaan. Al zou dan momenteel totaal ongepast zijn, omdat we er zelf ook geen KUT aan doen (individuele initiatieven daargelaten)
- Flexibelere Arbeidswet dient geen enkele Nederlander, mensen willen gewoon graag zekerheid om zo een toekomst op te kunnen bouwen. Dat geldt zowel voor werknemer als de meeste werkgevers. Er is slechts een handje werkgevers die enkel de lusten wil en niet de verantwoordelijkheid of de lasten, en onze overheid laat naar die kleine selecte groep de oren hangen.
- Hoe zit het eigenlijk met de VRIJHEDEN in Nederland ... want ik zie steeds meer plekken waar eigen consumptie meebrengen verboden is, MAG DAT WEL?! ... is een vrijheid in nederland niet DAT een VRIJHEID die overal in Nederland geldt, en zou het niet VERBODEN moeten zijn om op eigen houtje VRIJHEDEN te VERBIEDEN !!! ... Al denk ik niet dat de huidige overheid/politici die als conservatief repressieve kracht in Nederland enkel nog schijnt te kunnen denken in het verbieden van sociale vrijheden op basis van virtue signalling en zondebok motieven, ook maar iets zal doen om de VRIJHEDEN in dit land te verdedigen...

Al met al ... Politiek Nederland: 'pretentieus hypocriet'

2
10 mightimouse

Dus als een boerka de trein of bus instapt, dan moet de chauffeur/conducteur/machinist de politie bellen en dan wachten op hun komst (geen prioriteit 1 melding, dus kan wel even duren) om de overtreedster te beboeten en de bus/trein uit te zetten, want de chauffeur/conducteur/machinist hebben zelf geen bevoegdheden. Ik denk zeker bij de trein dat dit tot ernstige verstoringen in de dienstregeling kan veroorzaken, zowel lastig voor de vervoerder als voor de reiziger, met alle gevolgen vandien. Ik ben benieuwd wat de reacries van de reizigers hierop zal zijn.

0
11 Roy-050

@11 Op de stations zouden ze eigenlijk handhavers o.i.d . bij de poortjes neer moeten zetten, zodat boerkadraagsters niet eens in kunnen checken. :-/

1
12 foshizzle

De VVD e CDA zien de donder wolken in de verte alweer hangen, dus praten ze Wilders weer een weekje na , om dit over twee weken weer vergeten tw zijn...

Trieste bedoening weer..... Dit gaan ze niet door zetten.....

0
13 Logic

@12 dat zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar 1e om hoeveel boerkadraagster gaat het in Gelderland, staat de bewaking aanstellen en de daarbij behorende kosten in verhouding tot de aantal overtredingen, en wie draait op voor deze kosten. In Gelderland heb je hoofdzakelijk veel kleine stations dus hoe ga je dat bemannen met bevoegde boa's, want niet iedere boa heeft de bevoegdheid te verbaliseren enneven tueel te arresteren.
Ps. Ik ben ook van mening dat de wet gehandhaafd moet worden, maar de mogelijkheden zijn daarvoor in deze erg beperkt en zoals ik al eerder schreef het is geen prioriteit 1 melding, het gaat om een overtreding en niet om een misdaad.

0
14 Roy-050

Boerka's zijn niet verboden in bus en trein of andere publieke plekken. Dat is tegen de rechten van de mens. Op plekken waar gecommuniceerd moet worden of het gezicht vrij moet zijn, is het nodig zoals bij gezagsdrager of hulpverleners. Dat hebben VVD en CDA afgesproken in de wet.

Als ze de vervoersbedrijven bij de overheid hadden gelaten, hadden ze iets te zeggen. Nu niet!
Dat is het gevolg van neoliberale kortzichtigheid.

Nanana nana na!!!

7
15 Hollander1967

@15 Het dragen van een boerka of gezichtsbedekkende kleding is wel verboden in het Openbaar Vervoer. :-/
Valt te lezen in deze link.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/08/01/gedeeltelijk-verbod-gezichtsbedekkende-kleding-vanaf-1-augustus-2019-van-kracht

0
16 foshizzle

Goh gaat druk worden in Amsterdam met boerka dragers aangezien dat straks hun enige vrijhaven zal blijken te zijn

@15 jawel hoor wet geld ook voor in het openbare vervoer!
https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/34349_wet_gedeeltelijk_verbod

quote
Instelling van een gedeeltelijk verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het onderwijs, het openbaar vervoer, overheidsgebouwen en de zorg (Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding)
unqute

0
17 psje

@12 Beter nog zouden ze geeneens Europa binnengelaten moeten worden!!!

1
18 Topperz

* Verwijderd door de redactie *

19 tambien

@11 Boerkas zijn het reclamebord van ISIS.

1
20 Rapunzel

@3 hiervoro zijn BOA die er wel toe bevoegd zijn dit zijn oa de spoorwegpolitie of de hoofdconducteur!

https://www.politie.nl/themas/buitengewoon-opsporingsambtenaar.html

1
21 psje

@18 Als dat zou kunnen question gezeik ook allemaal van die gasten. :-/ Zolang Westerse vrouwen zich aan de kledingvoorschriften in landen zoals Saudi-Arabië moeten houden, dan moet dat volk dat hier ook gewoon, punt. :-/

0
22 foshizzle

@18 De meeste boerka draagsters in Nederland zijn tot de islam bekeerd en van Nederlandse afkomst, lijkt mij moeilijk om die binnen de Nederlandse grenzen te weigeren.

6
23 Roy-050

Die boerka,s zijn geen feministen , het zijn wat Nederlanders Nazihoeren zouden noemen.

1
24 Rapunzel

Het is een gezichtsbedekking verbod. Geen Burka verbod. De jongens mogen niet met integraalhelm op een overval plegen!

1
25 Verwonderd

* Verwijderd door de redactie *

26 Willem Wip

@16 Ok, maar de overheid heeft niets te zeggen over de deelnemers aan het openbaar vervoer. Die vallen onder de 'huisregels' van het vervoersbedrijf.

Ik moet trouwens wel denken aan een teaser trailer van een komende film:


Onverdraagzaamheid!

4
27 Hollander1967

@26 Ze hopen dat dat je het zat wordt en toegeeft.
No way Jose,.

1
28 Rapunzel

@21 Niet iedere BOA heeft een opsporings/verbaliserende bevoegdheid, sinds de privatisering van diverse lijnen in de verschillende provincie's in Nederland is er geen specifieke spoorwegpolitie meer op en rond de station's/trein aanwezig en een hoofdconducteur heeft geen opsporings/verbaliserende bevoegdheden.

3
29 Roy-050

Ze moeten overal verbieden.
Opzouten met die spoken.
Heel die Islam is grote ellende.
Ze hadden ze nooit toe moeten laten in ons land.
Ze horen hier niet.
We zijn geen islamland.

1
30 annie

Dat wekenlange gekissebis over wel of geen boerka moet verbloemen dat ondertussen Brussel keihard door timmert aan de realisatie van de totalitaire EUSSR.

0
31 CoolMemories

@21 maar ook de BOA rijdt niet mee op de bus en dus als er iemand moet worden geweigerd of uitgezet, gaat dit niet werken. Het hele plan deugt niet en faalt op handhaven.

0
32 Nicks R. Van

@32 een buschauffeur mag iemand weigeren als de veiligheid van andere passagiers in geding is.
Hij is namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn passagiers
Neem bijvoorbeeld een volle bus , dan is het zelfs zijn plicht om passagiers te weigeren!
zie hier dat het wel kan
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/196312/Chauffeur-weigert-vrouw-met-nikab-toegang-tot-bus-in-Oosterhout-Arriva-zegt-sorry-VIDEO

echter toen was er nog geen wettelijk onderbouwing nu echter wel

0
33 psje

@33 allemaal leuk en aardig, maar wat als de betrokkene weigert de bus te verlaten? Daar gaat het om!

1
34 Nicks R. Van

@34 dan is ze in overtreding en dan niet alleen vanwege de boerka maar ook vanwege het geen gehoor geven aan een wettelijk verzoek en kan de buschauffeur over gaan of een van zijn passiers tot een burgerarrest
quote
Burgers die een persoon die een strafbaar feit (dwz een misdrijf of een overtreding) begaat op heterdaad betrappen, mogen deze persoon aanhouden en onverwijld overdragen aan de politie zonder daarbij onnodig geweld of wapens te gebruiken. Als niet aan die voorwaarde wordt voldaan, dan maken zij zich schuldig aan eigenrichting, wat wel strafbaar is. Het zogeheten burgerarrest volgt uit artikel 53 van het Wetboek van Strafvordering.
unquote
De dragers van een boerka begaan een overtreding volgens huidige regelgeving!

0
35 psje

@35 Allemaal prima geregeld op papier, in de praktijk zie ik dit niet gebeuren.

0
36 Nicks R. Van

@36 het voorbeeld van de buschauffeur gaf (die echter nog wat te vroeg was) zegt wat anders!
En gezien er aardig wat PVV en FvD stemmers zijn lopen ze wel een keertje de verkeerde tegen het lijf(Boerka)

0
37 psje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

18 minuten geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

19 minuten geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

25 minuten geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

44 minuten geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

2 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
American Porn MoviesPornvedeiosFaradingdongMature Group SexLucky Starr Anal9xbuddJav PornvideoShauna GrantBrazzers Teacher Sex VideosXnxxxmoveCeleb JahadBrazzers Peta JensenLana Rhoades Mike AdrianoRejwapNoodlemagazuneWhite CockLadki Ki Chudai Ka VideoChantal DanielleNo Hard Feelings Nude ScenePornovideosH D PormNaked Hairy WomenChina XvidStepsissexLoba NakedGay Dwarf PornBigindiansexWww Xxx Video JapanSexvidelNaked Photos Of Sunny LeoneCutest Face PornFuxnxxAnimation Porn LesbiansXvideos CinepriveHot Teacher SexCallie Black Porn60 Plus PornXnxx XhmsterHot MasturbationHot Hardcore PornMelina VelbaVidéopornoDirtyruletTop Ten Pron StarDanielle RenaePregnant Bouncing TitsNaughty America Xxx Hd VideoLesbian Lap DanceChezch OrgyXxx In TubeThe Erotic ReviewsBig Tits AssfuckedPorn Sucking VideosRomania PornsBackroomcastingcough.comSophia Leone Full VideosBangladeshi PornstarMilfstoriesBast PornstarOnlyfans LealsUrarakapornHores CummingSophia PornstarGymhentaiSeduced By A GrannyThick Big Booty PornEbony Bbq SquirtSerie PorniWww Telugu Sex ComLocker Room VoyeurJulesariGujarati Bhabhi Bp VideoSislovesme ComImportance Of Pulling Labia MinoraX Videos KeralaJapanese Wife Xxx MoviesAria SloaneSweet Sophia And Holly DayHouston List CrawlerPorn KesbiansNalabrooksActive Duty Gay PornMoti Chut WaliTürk Liseli PornFotos Porn AmadorBengali Sax Video蠢沫沫Unrestricted PornEliza Coupe NudeTeanna Trump NudeWhite Grils PornRidhima Tiwari HotReshma Hot RomanceSlavery PornhubNudebabesDreampornomoviesNew PorngirlPorn On Sunny LeoneNsfwcyoa RedditJacquy Et MichelBerazersYourbigjohnsonGirls Boobs XnxxAria GuovanniDesi52com.Netorare DoujinSex Hot DesiBedroom Sex HdHat Sax VideoHolly Michaels CreampieMav And Joey LeeNoodlmagazineNude CélébritésFat PussVixxxJanwar Se SexMobile Porn GameBeachcutie NudeNars SexLouisa Khovanski Naked4k BfIndian Mallu Porn VideosNacho Vidal ComRace Play PornNew Prno VideoXxnxx VedioYoun Porn TubeXmegadeivePor No AmateurKelly DevineBailey Jay JoiSean Cody BrandonYoungoldWww.freesex.comThroat Goat OnlyfansWww.motherless.comFotos De Transexual NuaXvieoXxx Video X VideoAshley Got OnlyfansVargin Xxx VideoCorey Chase NudeHot Lesbains NakedBig Mom One Piece PornFree Live Porn ChatGromets PkazaPornografia XnxNaughty America DownloadFast Sex HdReal Tamil Sex