Direct naar artikelinhoud
NieuwsEenzaamheid

Twitter overspoelt eenzame Nadï (25) uit Nijmegen met liefde

Nadï van de Watering: “Ik wil laten zien dat jongeren als ik niet alleen zijn”.Beeld Nadï van de Watering

“Ik zit elke dag alleen. Ik wil een netwerk in Nijmegen!”, tweette de 25-jarige Nadï van de Watering vorige week toen ze in de regen terug naar huis liep omdat de afspraak met haar favoriete fysiotherapeut niet door ging. Twitter twijfelde geen moment en overspoelde haar met lieve berichten. 

Van de Watering heeft een darm-aandoening, is chronisch vermoeid en moet meestal om de dertig minuten haar stoma legen. “Omdat ik niet naar feestjes kan of even bij mensen langs kan gaan, is mijn sociale netwerk heel klein geworden en dat moest ik even van me af schrijven. Ik dacht: ik zet het op Twitter daar kent niemand me, ik had vier volgers, en dan ben ik het lekker kwijt.” 

Haar bericht werd binnen no time door honderden mensen gelezen en nu heeft ze ineens vierhonderd volgers en tientallen mensen die haar willen helpen. “Het is echt bizar. Ik heb zelfs op Facebook allemaal vriendschapsverzoeken, terwijl ik het idee had dat ik mijn account wel goed had afgeschermd. De reacties zijn hartverwarmend”, vertelt ze aan telefoon. 

Twitter bericht wordt geladen...

Toch is haar doel nog niet bereikt. Nu ze ziet wat ze teweeg heeft gebracht, wil ze eenzaamheid onder jongeren graag verder onder de aandacht brengen. “In de media gaat het altijd over eenzame ouderen en dat begrijp ik, maar er zijn ook heel veel jongeren die een maatje kunnen gebruiken”, legt ze uit. “Ik krijg nu ook best wat berichten van jongeren die zich in mijn verhaal herkennen.” 

Zelf klopte ze al vaker aan bij maatjesprojecten, maar er waren steeds geen vrijwilligers beschikbaar. “Voor de jongeren die net als ik alleen zijn, zoek ik nu naar een goede hashtag. “Ik hoop jongeren te stimuleren hun verhaal te doen. En ik wil laten zien dat ze niet alleen zijn.”

Lees ook:Eenzaamheid is twee keer zo dodelijk als alcohol

Eenzaamheid is twintig procent dodelijker dan roken en dubbel zo dodelijk als drinken, betoogt de Duitse psychiater Manfred Spitzer. “In een tijd waarin iedereen online alleen de goede versie van zichzelf toont, is het een taboe om voor je eenzaamheid uit te komen.”