Net nu Amerika weer eens te maken heeft met massamoorden in Texas en Ohio duikt er een controversieel filmpje op van president Trump die spreekt tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Florida.

Op het filmpje is een lachende en grappende Trump te zien, nadat een sympathisant heeft geroepen dat de grenspolitie migranten moet doodschieten. De supporter reageerde op Trumps vraag hoe de VS met migranten moet omgaan zonder geweld te gebruiken.

“Vergeet niet: We zullen en we kunnen ze (de grenspolitie, red.) geen wapens laten gebruiken. Dat kan gewoon niet”, zei Trump tegen zijn gehoor. “Andere landen doen dat wel. Wij niet. Ik zou dat nooit toestaan. Maar hoe stop je deze mensen? Dat kan je niet.”

“Schiet ze neer!” schreeuwt iemand uit het publiek dat deels applaudisseerde en juichte.

Op de video grijnst Trump en schudt zijn hoofd, misschien als reactie op de absurditeit van de kreet. “Daar kom je alleen in de Panhandle mee weg,” verwijst Trump naar de staat Florida. “Alleen in de Panhandle.”

De video is op social media opgedoken juist nu Amerika geconfronteerd wordt met twee schietpartijen in Texas en Ohio, waarvan eentje mogelijk gericht is tegen immigranten.

De verdachte schutter van de schietpartij in Walmart in het Texaanse El Paso is gearresteerd en zijn huis wordt doorzocht. De politie onderzoekt een manifest dat de schutter mogelijk online publiceerde vlak voordat hij met moorden begon.

Bij de schietpartij in Texas kwamen 20 mensen om het leven en raakten er 26 gewond. Van de slachtoffers stierven 3 Mexicanen en raakten er 6 gewond.

De schutter in Ohio, waar 9 mensen stierven en 26 gewond raakten, werd door de politie doodgeschoten. Zijn motief is nog onduidelijk.

Lees meer over Donald Trump: