RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

MasterChef Australië-juryleden 'gedwongen' te stoppen

Beeld © Fremantle Australia

MasterChef Australië is het vrolijke trio Gary, Matt en George verloren, maar fans wisten nog niet waarom de jury van het programma ervandoor gingen. Eindelijk wordt er duidelijkheid geschept door de chefs.

"Het was een rouwproces, een gevoel van verlies, een gevoel van boosheid en wat tranen" 

De chef-koks choqueerden fans toen ze aankondigden dat ze gingen stoppen met MasterChef Australia. Uiteraard werd er direct volop gespeculeerd over de daadwerkelijke reden achter het vertrek van George, Matt en Gary. Zo gingen er geruchten rond dat het chef-trio veel te veel geld eiste in de onderhandelingen voor een nieuw seizoen. Maar daar is niets van waar, laat Gary op Instagram weten. 

Shocking:
Lees ook:
Shocking: MasterChef Australië-jury stapt op

"Het ging nooit om het geld en zal daar ook nooit over gaan", meldt Gary. "We werden het niet eens in de voorwaarden van een nieuw contract in 2020 en seizoen twaalf. Die voorwaarden waren voor ons heel belangrijk." Maar belangrijker nog voor de chef is dat de fans weten hoe dankbaar ze zijn voor hun steun. "We maken allemaal onderdeel uit van een exclusief clubje mensen en wat een avontuur en ervaring is dit geweest."

Masterchef-kok
Lees ook:
Masterchef-kok zou 62 moorden op zijn geweten kunnen hebben

Gary deed in een interview met de Sydney Morning Herald een boekje open over hoe het allemaal in zijn werk is gegaan. "We wilden graag blijven, maar hebben ruimte nodig om onze eigen projecten op te zetten", legt hij uit. "We dachten altijd dat we afscheid zouden nemen door het stokje door te geven aan drie jongere, misschien wel grotere sterren. Het was een rouwproces, een gevoel van verlies, een gevoel van boosheid en wat tranen."