RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Vrouw verzet zich bij arrestatie in McDrive en gooit eten op agenten

"De bestelde etenswaren vlogen door de McDrive." Beeld © Politie Oldenzaal

Een 35-jarige vrouw uit het Overijsselse Ootmarsum is dit weekend aangehouden nadat ze dronken door de McDrive reed. Haar minderjarige kind zat op dat moment naast haar in de auto. De aanhouding verliep alleen niet echt vlekkeloos, zo kreeg de politie onder meer een milkshake naar het hoofd gegooid.

In de nacht van zaterdag op zondag zag de politie in Oldenzaal een auto rijden waarvan de eigenaar al twee jaar overleden zou zijn. De bestuurster, die op dat moment de McDrive inreed, werd hierop aangesproken. De auto zou van een vriend van haar zijn, zo zei ze.

Te veel alcohol gedronken

De politie kreeg tijdens dat gesprek het idee dat de vrouw onder invloed van alcohol was, dus ze werd gevraagd om een blaastest af te nemen. Uiteindelijk bleek ze meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed te hebben.

Engelse
Lees ook
Engelse vrouw rijdt eendenkuikens dood bij McDrive

Ze moest daarom mee naar het bureau. "Maar dit zou op haar manier gebeuren", schrijft de politie op Facebook. "Haar minderjarige dochter was het er ook niet mee eens en gooide een milkshake tegen een van de agenten. Ook de andere bestelde etenswaren vlogen door de McDrive."

Rijbewijs kwijt

De vrouw kon met geweld worden aangehouden. Ze heeft haar rijbewijs in moeten leveren, haar dochter moet voor een straf naar Stichting Halt. Meldpunt Veilig Thuis is in kennis gesteld omdat de politie het gedrag van de vrouw 'onverantwoord' vond.