RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Wit-Rus (18) naar Nederland gevlucht om pesterijen over geaardheid

De politie Wit-Rusland beëindigt een homodemonstratie in de hoofdstad Minsk. Beeld © EPA

Een 18-jarige man uit Wit-Rusland is naar Nederland gevlucht vanwege zijn seksuele geaardheid. De man was na een lange reis door Europa in Vlaardingen terechtgekomen en had daar om hulp gevraagd bij de zeehavenpolitie.

Hulpofficier van justitie en politieman Rein Hendriks deelde het 'hartverscheurende verhaal' van de man op Twitter. "Discriminatie, uitsluiting, mishandeling en zelfs zijn vader die hem dood wil zien."

De politie regelde voor de jonge Wit-Rus een treinkaartje naar het aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Er wordt gekeken of hij op humanitaire gronden in Nederland mag blijven. "Ik hoop dat hij zich in Nederland wel thuis en veilig gaat voelen", twitterde Hendriks.

Kaartenactie

Op Twitter meldde Hendriks dat meerdere mensen hebben laten weten dat ze de jongeman een hart onder de riem willen steken. Hij is een kaartenactie gestart voor de man: "Hoe mooi is dat, zal hem onwijs goed doen. Als u iets wil sturen kan dat via mij, dan zorg ik er voor dat het bij hem komt."

Homorechten
Lees ook:
Homorechten wereldwijd: hoe staat het er eigenlijk voor?