RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
GP

Hamilton op zijn hoede voor Red Bull: 'Hebben soms meer vermogen dan wij'

Hoewel hij dit jaar al zeven races op zijn naam heeft weten te schrijven, is Mercedes-coureur Lewis Hamilton op zijn hoede voor het team van Red Bull. De Brit ziet de Oostenrijkse renstal mede door de ontwikkeling van motorleverancier Honda alsmaar sterker worden, en verwacht dat het team op steeds meer circuits mee kan vechten om de overwinning.

Waar Red Bull het de afgelopen jaren vooral moest hebben van circuits waar vermogen een minder grote rol speelt, verwacht Hamilton dat het team ook na de zomerstop op echte 'powercircuits' als Spa-Francorchamps en Monza goed voor de dag kan komen.

"Soms is een auto gewoon sterker op andere circuits, een auto is gedurende het seizoen niet altijd de beste", aldus Hamilton vrijdag na de vrije trainingen in Hongarije. "In Oostenrijk beschikte Red Bull over het betere pakket voor dat circuit. In de hoge temperaturen en alles werkte de auto beter, zelfs vergeleken met ons en Ferrari."

"In denk dat Singapore hen goed zal liggen, maar ook op circuits als Monza kan het er dit jaar anders uitzien omdat ze een andere krachtbron hebben. Ze komen niet langer vermogen tekort ten opzichte van ons. Op sommige plekken hebben ze nu zelfs meer vermogen. Het zal dus interessant worden om te zien hoe het in die races gaat lopen."

Red Bull op weg terug naar de top?

Hoewel Red Bull in 2013 met Sebastian Vettel voor het laatst de wereldtitel wist te veroveren, ziet Hamilton de Oostenrijkse renstal nog altijd als een serieuze bedreiging: "Mensen moeten niet vergeten dat dit team meerdere malen het kampioenschap heeft gewonnen. Ze hebben altijd een goede auto gehad en hebben ook Adrian Newey aan boord, één van de beste ontwerpers van deze sport."

"Ze hebben een mindere periode gehad toen ze wat vermogen tekort kwamen en daarna misten ze wat downforce. Ze hebben zich echter absoluut terug omhoog geknokt en zijn de sterke punten van hun auto beter gaan benutten."