DE WERELD NU

Geert Wilders valt best mee – als je kijken wilt

Geert Wilders bashen, rechtspraak

Wilders roept niet op tot geweld. Geweld en bedreigingen met geweld worden aan het adres van Geert Wilders gericht, maar nooit omgekeerd.

Toch wordt Wilders in Nederland en ver daarbuiten als een fascist gezien. Alle ellende die we met twee miljoen moslims in Nederland hebben, wordt door de pers en de overheid op zijn bord geschoven, terwijl hij eigenlijk niet meer doet dan iedereen er op opmerkzaam maken dat deze ellende er is.

Heeft U zich ooit afgevraagd waar al die immigranten het recht vandaan gehaald hebben om zich hier te vestigen? In principe heb je dat recht alleen als je de Nederlandse nationaliteit hebt of die van een ander EU-land en een aantal met name genoemde andere landen waarmee we verdragen hebben over dit onderwerp. Verder kun je een vergunning tot voorlopig verblijf aanvragen in het buitenland en die krijg je dan als je een werkvergunning hebt, recht hebt op asiel en op nog een aantal andere in de wet genoemde gronden. Maar recht op asiel in Nederland heeft eigenlijk alleen iemand die hier per boot of vliegtuig rechtstreeks uit een oorlogsgebied arriveert of uit een land dat om een andere reden als onveilig te boek staat. Ik heb een familielid die bij de Immigratie en Naturalisatiedienst werkt en heb hem wel eens gevraagd hoeveel asielaanvragers hij heeft meegemaakt die hier rechtstreeks uit een gevaarlijk gebied waren gearriveerd en het antwoord was: nul.

Onder vestiging in Nederland wordt dus verstaan een verblijf van langer dan 90 dagen. Behalve een verblijfsvergunning is daar een inreisvisum voor vereist. Aanvrage gaat via de IND en moet vanuit het buitenland.

Zonder machtiging tot voorlopig verblijf ben je na negentig dagen een illegaal. Illegaal ben je ook als je geen identiteitsbewijs hebt. Mensen die zich op het asielrecht beroepen worden door mensensmokkelaars gedwongen hun identiteitspapieren weg te gooien. Dat maakt het lastig om een onderscheid te maken tussen asielgerechtigden en economische vluchtelingen. In de praktijk mag hier iedereen blijven tot definitief door de rechter is uitgemaakt dat hij geen recht op asiel heeft of op een andere manier verblijfsgerechtigd is geworden. Dan moet hij worden uitgezet, inclusief zijn minderjarige kinderen die hier zijn opgegroeid, vaak alleen Nederlands spreken en niets meer hebben met het land van herkomst van hun ouders.

De hele behandeling van al die immigranten deugt – met andere woorden – van geen kanten. Dat is de reden waarom er zo veel mensen op Wilders blijven stemmen, al heeft die geen enkel levensvatbaar alternatief en wil er geen enkele andere politieke partij met hem samenwerken. Waarom ze dat niet willen is mij eerlijk gezegd een raadsel. Nederland heeft het beste soort rechts-radicalen dat een land zich maar kan wensen en dat is alleen dankzij Geert Wilders.


Dit artikel verscheen eerder op het Blog van Toon Kasdorp

8 reacties

  1. BegrensEuropa! schreef:

    Mooi stukje van de heer Kasdorp. “Nederland heeft het beste soort rechts-radicalen dat een land zich maar kan wensen en dat is alleen dankzij Geert Wilders,” dus politieke samenwerking met de PVV is gewenst, maar cordon sanitaire wordt geboden (behalve dan even in gedoogconstructie met Rutte I om even lekker een paar miljard te kunnen bezuinigen op o.a. ontwikkelingssamenwerking, een door de VVD ook zeer gewenste beleidsombuiging). Juliaan van Acker pleit voor het moslimarm houden van Europa om de Verlichtingswaarden te waarborgen voor de wereld. Anders gaan die waarden zo in het putje, althans voor zover het aan onze salonsocialistische elite ligt. Hij gebruikt dit pleidooi als aanloopje voor zijn bezwaar tegen islamitisch onderwijs en dus tegen het beleid van CU minister Slob: “islamitisch onderwijs is gebaseerd op de Koran die aanzet tot haat en geweld tegen joden, ongelovigen en afvalligen.” Ik zou willen toevoegen: die haat en dat geweld komen voort uit een wereldbeeld dat kritisch denken bestrijdt, behalve dan ten behoeve van islamitische propaganda (dawah) en dus is dat islamitische kritische denken (bijv. over Israel of Trump of westerse interventie of over koloniale geschiedenis) geheel ontbloot van de onafhankelijkheid die nodig is voor kritisch denken, ook al is het maar gedurende korte momenten.Kritisch denken is als essentiele Verlichtingswaarde ten diepste verbonden met de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van drukpers, ofwel vrijheid van vrije meningsvorming door kritische ideeenuitwisseling. En dat laatste is nu weer een voorwaarde voor vreedzame samenleving. Dus geen islamitisch onderwijs. Het kan niet anders. En dat op fundamentele gronden. En hoe het dan moet met de vrijheid van onderwijs? Schaf het maar af. Eventueel ten dele. Buiten de school zijn er voldoende mogelijkheden voor religieus onderwijs. En zoals ik al eerder zei: de wal keert het schip en daar wordt het schip meestal niet beter van.

  2. Willie schreef:

    Wat ik me afvraag als het boerka verbod geneerd wordt door de politie wie kan mij dan nog bekeuren als ik geen ID bij me heb .Hoe staan die lui met zo lap voor het gezicht eigenlijk op de ID

  3. Wim schreef:

    Lekker kort door de bocht van ‘begrensEuropa’: Vrijheid van onderwijs? Schaf maar af. Eventueel ten dele. Aan deze uitspraken ligt vast de gedachte ten grondslag dat onderwijs zonder religieuze grondslag per definitie vrije meningsvorming en ideeënuitwisseling bevorderen. Niets is minder waar.

  4. Miranda schreef:

    Als ik pasfoto’s moet laten maken dan moeten mijn oren te zien zijn en mag ik mijn haren niet over mijn oren laten hangen
    Wat ik vreemd vind want iemand met een boerka of hoofddoek hoeft dit niet ???
    Dit is pure discriminatie
    Sowieso vind ik een boerka of niqab voor vrouwen vrouwonvriendelijk en gaat tegen alle vrijheid voor vrouwen die hier in Nederland alle vrijheid kennen en westers zijn zoals ik hier ben opgegroeid
    Ik vind het beangstigend er uit zien !!!
    Je ziet totaal geen gezicht
    Dit hoort niet in het Nederlandse cultuur thuis vind ik !!!
    Nu zijn het er misschien 200 over 5 jaar misschien duizenden
    Onderdrukking ontkennen de vrouwen omdat hun man (heer en meester) het voor het zeggen hebben en bang zijn voor deze dominante kerels
    Ik heb het voor mij neus zien gebeuren in een auto dat ze geslagen werd echt vreselijk !!!!
    Als ze zeggen dat ze een boerka vrijwillig dragen IS DIT ÉÉN GROTE LEUGEN !!!!

  5. Grapjas schreef:

    Dat immigranten hier kinderen fokken om status te krijgen is niet ons probleem- gewoon wegsturen. Ook die kinderen zijn geen Nederlanders. Maar er is GEEN recht anders dan ONS geboorterecht. Mijn opa overleefde de kampen niet om dit land op te bouwen voor moslims en hun landverradende linksvriendjes..

  6. Jaantje schreef:

    Doordacht artikel en nog steeds actueel het hele boerka en niqaab gebeuren vind ik een deprimerend straatbeeld opleveren het lijkt net of we enkel nuttelozen en mensen uit het woestijnboerenland met een kleding(zwart) en gedrag uit het jaar 1800 ofzo hebben toegelaten.
    Verder hebben ze geen enkel respect of benul voor staat en kerk gescheiden.
    Kost bakken met geld en behalve jarenlange discussies heb je er weinig aan.

  7. Wieneth schreef:

    Wauw dus hier komt het Nederlandse uitschot samen om er lekker op los te kankeren. Hypocrieten op een wat hoger niveau dan het standaard voetvolk van Geertje. Hoe hoger het niveau hoe achterlijker jullie lijken. Ga zo door.

  8. Hannibal schreef:

    Amusant hoe u zichzelf in een driedubbele knoop scheldt en er dan ook niet uit komt. Eens wat vaker komen lezen zou u goed kunnen doen. Welkom!