door Kiki in Buitenland  ·  196 Reacties

  • 46
  • 1765x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

151 Amy

* Verwijderd door de redactie *

152 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

153 Dirk2137

@153
O, is dat het? Ik had niet verwacht dat Dwaas zulke heftige gevoelens bij iemand op zou kunnen roepen. question

0
154 RoosjeB

* Verwijderd door de redactie *

155 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

156 Dirk2137

@156
Ondanks dat ik het meestal niet eens ben met de dwaas moet ik vaak wel om en met hem lachen en Kubus vind ik vaak een draak, maar ik vind het echt niet kunnen dat mensen de dwaas of Kubus of andere reageerders gaan bedreigen.

2
157 RoosjeB

@156 Iemand die zich op deze wijze 'even laat gaan' zou ik liever niet vrij in de maatschappij rond zien lopen.

2
158 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

159 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

160 Amy

* Verwijderd door de redactie *

161 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

162 Dirk2137

@161 U praat bedreiging goed. Ik vind dat raar.

6
163 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

164 Amy

* Verwijderd door de redactie *

165 Dirk2137

@109

Nee, kijken gaat helaas niet, Roosje.

9
166 WijzeDwaas

* Verwijderd door de redactie *

167 Dirk2137

@165 Ik ben zo vrij dat geheel anders te zien. Die rechtsradicaal maakt een speciaal account aan voor die uitbarsting, hij bedreigt ook Kubus en zijn #142 is tamelijk onfris.

2
168 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

169 Dirk2137

Jammer dat er op NK niet gewoon gediscusseerd kan worden. Ik lees alleen maar haatdragende reacties naar elkaar toe. Niet normaal dit gedrag. Ik denk dat hier bij de meesten mensen wel wat draadjes los zitten

2
170 Pffff

* Verwijderd door de redactie *

171 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

172 Amy

* Verwijderd door de redactie *

173 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

174 Amy

* Verwijderd door de redactie *

175 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

176 Amy

@91
Je gaat nogal hard achteruit met je verstand daar .. ben je weer op zoek naar lul smoesjes?

2
177 sparta

@47

"Dat moet je dus tegen @6 zeggen die begint daarmee
maar dat doe je dan weer niet"

Het gat over het persoonlijk aanspreken van een forumlid. Dan ben je echt op de man (of vrouw) aan het spelen. En dat is niet toegestaan.

1
178 Kopkaas

* Verwijderd door de redactie *

179 Geert

Daar moeten we maar aan wennen. Verdedigen mogen we ons niet want dat is een taak van de politie die zich alleen maar bezig houdt met ongevaarlijke taken zoals het begeleiden van wielrenners en belangrijke personen. Natuurlijk blijft autopesten nog steeds het belangrijkste want dat brengt nu eenmaal kapitalen op zonder dat de politie iets hoeft te doen.

1
180 niet-alles-geloven

@11 : normaal zou men het interessant vinden waarom iets oververtegenwoordigd (zie verzekeraars) is bij bepaalde gebeurtenissen en wordt er beleid op gemaakt, maar nu het een kleurtje betreft, mag er niet naar de oorzaak gekeken worden..

2
181 maarten1234

@181

De oorzaak zijn rotte appels in onze samenleving en die moet je opsluiten ongeacht welke kleur ze zijn. En er mag zeker naar een oorzaak gekeken worden. Het betreft hier types die niet goed geïntegreerd zijn of zich niet willen conformeren aan / zich verheven voelen boven de Westerse samenleving. Gelukkig zijn er dat relatief weinig en is dit op generlei wijze een maatstaf voor het overgrote deel van onze samenleving met een niet-westerse achtergrond. Veel mensen met een niet-westerse achtergrond draaien prima mee in onze samenleving en hebben zich prima aangepast en/of zijn gewoon hier geboren en zijn dus gewoon Nederlander net als u en ik. En ja, natuurlijk zitten er rotte appels en extreme(re) gekkies tussen. Mensen die zich om wat voor reden dan ook niet willen aanpassen. Die moet je eruit vissen, zoals je dat binnen elke groep moet doen. Je moet daarbij echter niet kijken naar uiterlijke kenmerken of afkomst, maar naar het gedrag wat iemand vertoont. Dat is de enige basis/maatstaf waarop je iemand kunt beoordelen en (indien nodig) veroordelen. Je kunt niet op voorhand zeggen "oh die heeft een kleurtje dus dat is een verkrachter". Doe je zoiets wel, dan is niet degene die jij veroordeelt een misdadiger, maar dan ben je dat (al dan niet bewust) zelf. Je beschuldigt dan namelijk lukraak zonder enige reden en juridische grondslag iemand die je niet kent van een misdrijf en dat druist regelrecht in tegen onze Nederlandse grondrechten en normen en waarden. Het is in Nederland heel simpel: je gedraagt je of niet ... en wat je afkomst of huidskleur is speelt daarbij geen enkele rol. Iedereen heeft zich gewoon aan de regels te houden.

Voortbordurend op het bovengenoemde wil ik wat dat betreft toch ook nog even het (in mijn ogen ziekelijke) gedrag van Wilders kort benoemen. Wat Wilders namelijk doet, is precies datgene wat ik hierboven beschrijf: het veroordelen van mensen op uiterlijke kenmerken / afkomst. Denk maar aan uitspraken als dat alle vluchtelingen (mannen) potentiële verkrachters zijn of dat vrouwen die een hoofddoekje dragen (of 'kopvod' zoals meneer Wilders dat graag noemt) onderdrukt zouden worden. Allemaal stigmatiseren wat de man doet. Hij heeft die mensen nooit gesproken en hij roept maar wat. Hij beschuldigt al deze mensen zonder ook maar enige vorm van (juridisch) bewijs. Kortom: u bent man en gevlucht uit oorlogsgebied, dus u bent een verkrachter. DAT is wat Wilders zegt, en DAT is pas misdadig en crimineel gedrag wat Wilders laat zien. En daar zouden we als maatschappij eens heel hard tegen in opstand moeten komen.

Misschien om je eens te verplaatsen in wat Wilders eigenlijk zegt ... je kunt het vergelijken met de onderstaande uitspraken en misschien kun je je dan wat beter inleven:

- iedere Nederlander met bruin haar misbruikt kleine kinderen
(heb jij bruin haar? ik zal erop letten dat je nooit bij kleine kinderen in de buurt bent)

- iedere Nederlander met blauwe ogen steelt geregeld dure spullen uit winkels
(heb jij blauwe ogen? als je op bezoek komt berg ik eerst mijn dure spullen veilig op in een kluis)

- iedere Nederlandse man met blond haar steekt geregeld z'n geslachtsdeel in een baby
(heb je blond haar? jij mag nooit in een kinderdagverblijf of als zwemleraar werken)

- iedere Nederlander met rood haar heeft een psychische afwijking en moet preventief worden opgesloten
(heb je rood haar? je bent psychisch niet in orde en moet de gevangenis in)

Dit is dus zo'n beetje wat Wilders doet. Totale onzin, maar misschien komt het nu iets dichterbij en kunt u zich beter voorstellen hoe mensen die deze 'shit' van Wilders als jarenlang over zich heen krijgen (zonder dat iemand daar iets over zegt) zich moeten voelen in ons 'tolerante' land.

De bottomline is: laten we ieder mens be-/veroordelen op zijn/haar gedrag en laten we mensen die we helemaal niet kennen of nog nooit hebben ontmoet vooral niet be-/veroordelen op de kleur die ze hebben of het land waar ze vandaan komen. Laten we iedereen beoordelen op de dingen die hij doet, en niet op de kleur die hij of zij toevallig heeft. Als een blanke Nederlander in de zomer lekker bruin ligt te bakken op het strand, wordt hij ook niet ineens een crimineel omdat hij dan een bruiner velletje heeft. Ondanks je huidskleur ben je nog gewoon dezelfde mens. Laten we daarom ons niet focussen op hoe iemand eruit ziet of waar iemand vandaan komt, maar enkel en alleen op hoe die persoon zich gedraagt. Daar zou onze maatschappij een stuk mooier van worden.

7
182 Kopkaas

@182 : Bent u het met me eens dat opvoeding wél van invloed is op een eventuele neiging naar crimineel gedrag, maar dat opvoeding geen enkele invloed heeft op oog- en haarkleur? Bent u het ook met me eens dat opvoeding in heel belangrijke mate wordt bepaald door de culturele achtergrond van de ouders?

1
183 Hugh Watt-John

@183

"Bent u het met me eens dat opvoeding wél van invloed is op een eventuele neiging naar crimineel gedrag"

Dat kan zo zijn ... er zijn veel "Tokkie-gezinnen" in Nederland waarbij decennialang het criminele gedrag van de ouders op de kinderen overgaat.

"Bent u het ook met me eens dat opvoeding in heel belangrijke mate wordt bepaald door de culturele achtergrond van de ouders?"

Nee daar ben ik het niet mee eens. Crimineel gedrag is niet verbonden aan een cultuur, maar aan de sociaal/economische positie in de maatschappij. Mensen die in achterstandswijken wonen en minder geld te besteden hebben en/of schulden hebben, zullen eerder vatbaar zijn voor crimineel gedrag (omdat ze geld nodig hebben) dan mensen die voldoende geld hebben. Dit staat los van culturele achtergrond.

6
184 Kopkaas

Waar zouden we zijn zonder al deze hoog opgeleide mensen uit de zandbak.

1
185 mijnnaamwasalbezet

@184 : Oh. U bent het er niet mee eens dat de opvoeding van kinderen in belangrijke mate wordt bepaald door de cultuur van de ouders? Meent u dat nou echt?

1
186 Hugh Watt-John

@136 Ik had het over vrouwen.

0
187 Tegenlicht

* Verwijderd door de redactie *

188 Alt-Wrong

@186

Ik ben het ermee eens dat een cultuur meespeelt, maar niet dat criminaliteit is verbonden aan een cultuur. Wellicht verwoord ik het op deze manier wat duidelijker. Criminaliteit hangt vaker samen met je sociaal/economische positie in de maatschappij.

2
189 Kopkaas

* Verwijderd door de redactie *

190 Alt-Wrong

@190 jij hoort weer bij een club die er gek op is om hun eigen bevolking te vermoorden.

Stalin, Mao en de Kim clan

Dus niet zo dom reageren.

3
191 meneer van het nieuws

@ 186 Ik zou nog aan @189 toe willen voegen dat iemands culturele achtergrond niet identiek is aan diens cultuur. Om het fijn Nederlands te houden: je culturele achtergrond kan donker gereformeerd zijn. Als je die overtuiging hebt afgelegd is je cultuur dat niet meer.

1
192 Smiling

@187
Misschien zijn die ook best lekker in combinatie met een blokje kaas of een plakje worst.

1
193 RoosjeB

@189 : Daarover verschilt u dan van mening met mij en het CBS:
https://www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2016/47/criminaliteit

1
194 Hugh Watt-John

* Verwijderd door de redactie *

195 Alt-Wrong

@193 Als ze zuur zijn? Ik pas wel.

0
196 Tegenlicht

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@7Ik heb geen geloof en ik leef nu in het heden ten dage en niet in de geschiedenis. In de geschiedenis vind je vuile was van ieder volk en re...

zojuist geplaatst door Reconquista

Rinze
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7Welke vrijheden heb je precies ingeleverd ?...

3 minuten geleden geplaatst door Rinze

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Natuurlijk is hij op het feestje van de man die hem zijn vrouw heeft toegewezen.Natuurlijk wel met zijn russische speldje op de revers....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Reconquista
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

""dan heeft de supermarkt in ieder geval extra bewijs voor de politie."'Vertederend dat Dirk nog denkt dat de politie daar iets mee doet. Er...

5 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@3 Kijk dan de geschiedenis van je eigen fijne geloof even na....

8 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

   Ga je met de trein Geert? ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@99Ik weet niet of je het door hebt maar ze pruimen onze cultuur nu al niet. We zijn toch racisten en de standbeelden van onze voorouders moet...

11 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@98 Sorry hoor maar jij was toch echt degene die mij aansprak op @60.En op @92 begon jij weer jij weer te zeuren "alweer niet goed gelezen" te...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

sockknitter
Hermes groeit in alle markten

Waarom wordt er Hermes geschreven en niet Hermès?Hermes is namelijk een pakketdienst....

18 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

"Dat zijn historische Prinsenvlaggen, die misbruikt werden door de NSB." En dat nsb-verleden wetende, die als PVV en PVV-aanhangers tó...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
FitnessroomsModels NudeLhana RhoadesNude Largest BreastXnxx55Kahani Chut KiMarci HaseMonet StaxxxErotic AlligatorSexy Naked TeenagersJuri R34Indian Milf PornHollywood Movie Sex HindiPublic Whale TailIndian Sex SeriesNuwbienudesPorn VideohubXvideo Gay Amador BrasilSites Pornô BrasilUntertale PornCentaurhentaiMarathi Sxe ComJizzle PornPass Out PornViolet Myers NymphoPorn CzechDiscord HentaiXhamstırDasi Xxx HdAnal XxxxXxx KandaXxxteen CreampieValerica Steele Brickzilla欧美a片Kambi PornPerfictgirlsGay Porn BlakDani Diaz PornMom Sex Stories HindiXnxx AntysJenna Ortega CumtributeHand Job On Big TitsSexy Hindi ChudaiSaxxxPlay With JennHolehouse PornLesbein HentiSex DoolXxxx SxyVergasxxxNudekoreanRemoving Clothes VideosSolazola NudeEhantaiQuero Ver Filme PornográficosYua MikamiSridivyasexXhamster ThailandHorsesexualNikke Rule 34Huge CumshotVlog PornHorny LesbiansLucy Cloud PornSexy Black PussuWww Coco Fr ChatHelen Flanagan NudePunjab Sex ComBehind The Scene Indian PornBhojpuri Sex Video PictureXxx Movie 2015Themaryburke XxxClub TugHyley WintersGirl Girl Xxx VideoHd Hot Xxx VideosWww.porn VideoPenny LoveKaley Cuoco PornographyDownblouse TitsEbony OrgasmBleach Por NRadhika Sex VideoJav BabeBokep Indo FullBest Hand JobLatina Hard CoreTransgender Sister PornGay Teens Blow JobDiives PornAmateurcreampieTarzan Hd BfReddit Celebrity LeaksBrazzers Latest VideosNaughty America Telegram ChannelCumming On MomMoreninha PornVideo De Noelia PornograficoEnglish Bf FullXxx Porn Sex HdPussydildoNinjartistHeatherbby PornBellablueePornografia Ver VideosPron NoviesMonster VurvesLocal Sex Hd VideoEliza Ibarra X VideoDesimmsvideosBdsm Slave TrainLusty Grandmas PornXxnx Gf BfBlake Blossom BlackedSucking Man TitsClussyPorn Video Hindi DesiBrazzers Hq PornAunty Fuck SexHot Porn Hollywood MoviesTamil Actress NavelNude Videos CelebrityInd Xxx Vid4chanorgBoy And Boy Xxx VideoFull Hd 1080p PornBangla Porn StarDrunk Daughter PornPron Tub EXvedoesSendual JaneCassandra NixMassagee XxxAvatar The Way Of Water PornJapanese Mom Son PornVidio Sexy PornBrzzer MilfTinyassholePorn ExstreamSexting Chat RoomsGay TwinkpornWatch My Gf IndianXxx Xxx Xxx SaxJapanisexGabbie Carter ThreesomeBig Booty NakeVillage Six VideosMassage Room VideosLesbian Hitchhikerفیلم سکسی جدید ایرانی