‘Over tien jaar staat bij iedereen een zakje zeewier in de keuken’
Koken & etenHet zit in chips, zeep en tandpasta. Zeeuwse sterrenkoks gebruiken het als extra smaakmaker voor hun gerechten. Je kan er thee van trekken of biogas van maken en nu lijkt het ook nog te helpen tegen de gevolgen van alzheimer: zeewier. Gewoon uit de Oosterschelde.
Seeweed Harvest Holland uit Kerkwerve ziet een grote toekomst weggelegd voor de kweekwieren. Het bedrijf nam twee jaar geleden de proef op de som met een wierderij in de Schelphoek bij het Schouwse Serooskerke. De eerste officiële oogst was deze week woensdag in de vorm van een zakje zeesla voor burgemeester Gerard Rabelink.
Poll
Ik wil best zeesla eten
-
Eens (87%)
-
Oneens (13%)
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Wanneer is te veel sporten gevaarlijk? Cardioloog legt uit wat een sporthart is en welke risico’s er zijn
-
PREMIUMKoken & eten
Het eten in dit restaurant geeft je gezondheid een boost
Slechte cholesterol? Neem een hapje Koningsvis. Last van je maag? Prik een bordje wulken weg. Het Haagse restaurant Zheng heeft een bijzonder zomermenu gecomponeerd, geïnspireerd op de Chinese geneeskunde. Detoxen moeten we, nu de zon hoog staat. -
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
Met carnaval vloeit het bier weer rijkelijk. Een paar glazen te veel kunnen je de volgende ochtend een vreselijke kater bezorgen. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit waarom we ons na een nacht doorhalen zo beroerd voelen, en of daar nog iets tegen te doen valt. -
PREMIUM
Regen hindert oogst van suikerbieten: ‘De grond is net een spons, er kan eigenlijk geen water meer bij’
De aanhoudende regen speelt de suikerbietenoogst parten. Boeren werken met man en macht om de suikerfabrieken draaiende te houden. ,,Het moet eigenlijk één à twee weken droog zijn.’’Dinteloord -
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
De prijs van cacao schiet als een raket omhoog. Op de beurs van New York is de prijs voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton uitgekomen, een verviervoudiging vergeleken met vorig jaar, uit vrees voor tekorten. De prijsstijging van het paaseitje blijft beperkt, maar de chocoladeletter wordt wel veel duurder. Zo zit dat.
-
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
-
-
-
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Nergens in Nederland geniet je van zoveel Michelinsterren tegelijkertijd als half maart in kasteel De Wittenburg in Wassenaar. ,,Er komen gasten uit plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord.”Den Haag, Wassenaar -
PREMIUM
Alles duurder? Eten in dit restaurant wordt juist goedkoper: ‘Het is een risicootje’
In deze dure tijden nam eigenaar Frank Streefland (38) van De Nieuwe Polderkeuken een gewaagde beslissing: de prijs van een driegangenmenu in zijn fine dining-restaurant ging van 62 naar 49,50 euro. ,,Het is een risicootje, maar ik moet wat teruggeven aan de gast.”Stolwijk
-
Phishing-alarm, test nu of jouw gegevens circuleren onder criminelen
-
40
Dierenartskosten verschillen enorm per praktijk: 340 euro of 135 euro voor dezelfde behandeling
Dierenartskosten kunnen flink verschillen per praktijk, blijkt uit een steekproef onder dierenartspraktijken. Zo kost een sterilisatie van een poes gemiddeld 172 euro en minimaal 111 euro, maar kan je met een beetje pech een gepeperde rekening van meer dan 240 euro krijgen. -
-
Zeewierwraps of liever meelworm? Lidl geeft bijzonder eten een plek in het schap