Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Orders Nederlandse industrie verder omlaag

ZOETERMEER (AFN) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie groeide in juli in hetzelfde langzame tempo als een maand eerder. Volgens de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (NEVI) wijzen de signalen op een "slechts lichte verbetering" van de bedrijfsomstandigheden. De nieuwe orders uit zowel binnen- als buitenland namen voor de tweede maand op rij af.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de sector meet, bleef steken op 50,7. Dat is gelijk aan juni en tevens de laagste stand in zes jaar. Een cijfer boven de 50 duidt op groei, daaronder op krimp.

Volgens Bart Vos, hoogleraar Inkoopmanagement aan de Universiteit van Tilburg, is de afname van het aantal nieuwe orders niet los te zien van de mondiale ontwikkelingen. Hij wijst erop dat vooral de vraag uit grote handelspartners als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zwak te noemen blijft.

Ondanks de afname van de orders nam de productie toe, zij het in de geringste mate sinds mei 2013. Ook namen de productiebedrijven extra personeel aan, vooruitlopend op een verwachte toename van de productieomvang de komende maanden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links