Julienne Mpemba is de spilfiguur in het adoptieschandaal.
Volledig scherm
Julienne Mpemba is de spilfiguur in het adoptieschandaal.

Ouders van minstens vijf Congolese "weeskinderen" blijken nog in leven

Het gerechtelijk onderzoek naar adoptiefraude bij Congolese kinderen en een vijftiental Belgische ouderparen zit in een eindfase. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. "De onderzoeksrechter hoopt het gerechtelijke onderzoek in ­augustus af te ronden. We hebben aanwijzingen dat er in vijf gevallen sprake is van frauduleuze adoptie", zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen.

30 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Ik denk dat de missionarissen en nonnekes hier een aardige centje mee hebben verdient . Terwijl dat er hier genoeg wezen zijn !
  • jozef van riel

    5 jaar geleden
    Zijn al die mensen die hier commentaar geven op deze situatie ooit in Afrika geweest? Misschien zijn deze 5 kinderen wel aangeboden. Er is me ooit een kind te koop aangeboden in Kenia!!
  • philippe quinart

    5 jaar geleden
    Karel Vanormelingen ik denk niet dat linkse org en vzw's hier de hand in hebben. De adoptie uit Congo is iets wat katholieke organisaties hebben opgericht.
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    In realiteit zullen het er een stuk meer zijn . InCongo ontbreekt elke controle en is er torenhoge corruptie en als je als ouders al niks hebt en je kind niks kan geven en danbieden ze je wat voor hen veel geld is....
  • jan piedfort

    5 jaar geleden
    waarschijnlijk maar topje van de ijsberg!