Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Economische groei in eurozone halveert

De economie in de eurozone is aan het afkoelen. Het bruto binnenlands product (bbp) groeide in het tweede kwartaal met nog slechts 0,2 procent, zo maakte Eurostat vandaag bekend op basis van een eerste raming. In het voorgaande kwartaal was er nog een groei van 0,4 procent.

8 reacties

  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    Eeuwige economische groei is een van de mantra’s van voor de eeuwwisseling.het brengt enkel de superrijken vooruit.de wereld verandert toch of al die blaaskaken van zogezegde economisten nog verkondigen.mensen willen meer rust in hun leven.maar dan moet je overconsumptie laten voor wat het is en resoluut gaan voor kwaliteit ipv kwantiteit.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Volgens de EU is dat niet belangrijk. Hun vier programmapunten zijn: de kinderarmoede, 'eerlijke' belastingen, een minimumloon en 'het klimaat'.
  • Gilbert Rodts

    5 jaar geleden
    Aan alles is een plafond en dan kan het alleen maar naar beneden .
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Het fundamenteel probleem is al 2 decennia zichtbaar en vooral in 2008 is het alleen een blinde die het niet ziet maar blijkbaar is er nog altijd geen meerderheid van de beleidsmaker in Europa die het ziet. Eerst moet hun naïviteit eerst wat wegebben.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    De fed probeert al 20 jaar inflatie te creëren. De ecb doet al 10 jaar hetzelfde. Beide hebben gefaald. Dus doen ze het nogmaals en opnieuw. Inflatie zal komen maar niet op bestelling. Daar moet je geen phd voor hebben.