‘Nederland moet in 2040 rookvrij zijn’ (wnl.tv)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Wokkel in Binnenland  ·  196 Reacties

  • 8
  • 1248x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid heeft met het Nationaal Preventieakkoord tot doel gesteld om in 2040 een ‘rookvrije generatie’ te creëren.

Megalomanen die doelen stellen. Over u. U bent hun speelgoed. Hun poppenspel. Hun huisdier. En dat voelt zo goed. Je stelt een doel. En daarmee positioneer je jezelf in die virtuele machtspositie. En van daar uit ga je dwingen. sollen. zuigen. Zo lang niemand je stopt kun je net zo ver gaan als je wilt. Het is natuurlijk een fantasiewereld. Dat wel. Maar de prijzen worden wel bepaald door die mensen. En dat terrasje. Dat is voor veel mensen toch al niet echt een optie meer. Net als de kroeg.

In die wereld. Die trends. In 2040 zitten mensen allemaal thuis en zijn die megalomanen bezig om rantsoenen in te stellen om wat die mensen mogen consumeren, doen en hoe dat te verminderen tot nul. Maar in 2040 is ook de shariah ingevoerd. De euro ingestort. De EU ontploft. ZIjn er diverse energiecirisissen geweest met totale blackouts en miljoenen doden.

Of misschien hebben we in 2040 wel schoon schip hgemaakt en leren we op school over Blok en de zijnen zoals we nu leren over Goebbels en Machiavelli.

21 jaar is een lange tijd. Er kan veel gebeuren.

2
151 purelogica

@102
Mooi dat je de cijfers van Stivoro oppoetst, en nuanceert.
Wat ik probeer aan te geven is dat rond deze tijd feitelijk iedereen rookte of mee rookte.
Effectief wordt de schade door roken na pas zo'n 30 jaar merkbaar potentieel dodelijk.
(en dit is nog even los van de veel hogere luchtverontreiniging in die tijd door olie en kolenkachels, verkeer e.d. Verder zat vrijwel overal asbest in.)

Waar het mij om gaat is nuance, de agressieve paniekerigheid welke door niet rokers gebruikt wordt om rokers te weren is op weinig anders gebaseerd dan paranoia.
Vrijwel alles wat je 30 jaar dagelijks doet kan namelijk tot ziekte of dood leiden.
Een heksenjacht op rokers is complete onzin.

2
152 icnivad

@151 purelogica,

terugkijkende op mijn leven is 21 jaar geen lange tijd, allesbehalve. (Als men jong is lijken 21 aankomende jaren lang, is men ouder en kijkt men terug ............. )

Maar goed het anti-rook belijdt, feitelijk een goede zaak roken is zoals algemeen inmiddels wel bekend een ongezonde en uiteindelijk dodelijke liefhebberij. Men dient zich echter wel af te vragen of de overheid hiertoe verbodsregels op dient te stellen, immers (het argument van anti-vaxxers): men heeft het beschikkingsrecht over het eigen lichaam.

Het vervelende is dat rokers tevens een "aanslag" plegen op de gezondheid van hun omgeving (mee rokers), derhalve is een pleidooi voor het roken in het openbaar m.i. gerechtvaardigd.

Wat men niet dient te vergeten is dat de zogenaamde tabaksaccijns en BTW de overheid jaarlijks een enorme financiële armslag geeft (circa 3,4 miljard euro) daarbij komt (hoe vreemd het ook mag klinken) dat o.a. de zorgkosten in Nederland rapide zullen stijgen als alle rokers tot ex-rokers worden maar daar staat dan wel weer een gezondere samenleving tegenover.
Door een stijgend aantal niet-rokers en de hiermee gepaart gaande langere levensverwachting stijgen ook de AOW alsmede pensioenfonds uitkeringen/kosten (dit laatste neemt men in de berekeningen veelal, onterecht, niet mee.)

Is dit een pleidooi voor "roken", zeker niet echter op kosten/baten niveau is roken de meest gelukkige keuze voor de overheid ondanks het feit dat rokers de gemeenschap jaarlijks ongeveer 33 miljard Euro aan medische zorg kosten.
(Af te zetten tegen levensverwachting = rokende mannen - 7.5 jaar, vrouwen - 5 jaar.)

Daarnaast zullen stijgende belastingen op dit "genotmiddel" uitsluitend de staatskassen van de Nederland omringende landen spekken, immers als men niet Europees tot deze maatregel overgaat zal een toenemend aantal verstokte rokers hun "genotmiddel" over de grens aanschaffen waardoor het Nederlandse netto kosten/baten plaatje nog verder uit balans zal geraken.
(Daling van staatsinkomen + stijging van zorgkosten minus besparingen op AOW e.d.)

Juist het "rookvrij" maken van Nederland zal ertoe bijdragen dat de stijgende kosten van "het ouder worden der bevolking = juist stijgende zorgkosten" en het mislopen van accijns plus BTW middels andere belastingen en kostenverhogingen gedekt zal dienen te worden.

0
153 Bezorgde Europeaan

@153 mijzelf:

"Het vervelende is dat rokers tevens een "aanslag" plegen op de gezondheid van hun omgeving (mee rokers), derhalve is een pleidooi voor het roken in het openbaar m.i. gerechtvaardigd."

moet zijn:

"Het vervelende is dat rokers tevens een "aanslag" plegen op de gezondheid van hun omgeving (mee rokers), derhalve is een pleidooi voor het NIET roken in het openbaar m.i. gerechtvaardigd."

Excuus

0
154 Bezorgde Europeaan

Liever kopvodvrij dan rookvrij in 2040of nog liever in2020

4
155 PFL

Of nog liever moslimvrij

2
156 Joepie

Zeurkousvrij?

0
157 icnivad

Kan in 2020 reeds gebeuren indien de politiek zonder de accijns van de tabakswaren niet meer willen innen. Noemen ze een importverbod en verkoopverbod.

2
158 niet-alles-geloven

Waterpijpen vallen zeker weer niet onder die gedroomde regels...

0
159 upanddown

Nederland rookvrij ?
Dan hoeft niemand meer te klagen dat ze niet rond kunnen komen .

7
160 Goodnews badnews

Wat geeft het meeste problemen op, tabak of alcohol?
Alcohol dus! Hele gezinnen worden ermee kapot gemaakt de blijf van mijn lijf huizen zitten vol met slachtoffers ervan dan de vele verkeersdoden enz.

Maar wat pakt men aan? Tabak.

Bizar!

3
161 vis

** gebruiker verwijderd **

@147 Heb je ze geteld? Sneu ventje. Wat vindt je vrouw er eigenlijk van dat je een anonieme vrouw op het internet 24/7 in de gaten houdt?
Oh wacht....

162 verwijderd23941

De verbeten strijd tegen het roken zal hoogstwaarschijnlijk net zo "succesvol" verlopen, als de 'War on Drugs' die president Nixon in 1971 uitriep...

1
163 Scorpio

En islamvrij graag

4
164 Cremabatida

Er zijn genoeg alternative planten om te roken.
Google maar op kruiden roken. Ook kan je zelf tabaksplanten telen en laat de overheid zijn geld maar mis lopen.

2
165 vis

Ben normaal niet zo'n voorstander van overheidsbemoeienis en reguleren, maar in geval van roken ben ik dat wel.
Stinkende ziekmakende gewoonte die vele niet rokers enorm stoort. Wat mij betreft wordt roken buitenshuis verboden en doe je het lekker op het toilet (daar hoort deze vuiligheid het meest thuis).
3 gevallen van longkanker in de familie gehad (allen rokers) en maak deze slopende ziekte op dit moment van nabijheid mee. Steun Wanda de Kanter (longarts) dan ook van harte om deze nare gewoonte uit de wereld te krijgen.

5
166 tr_b

@166 Mens erger je niet. Leven en laten leven.

5
167 RvdM

2040? Veel te laat. Ik ben nu 41. Dus dat anti-roken moet veel en veel vlugger. Ik ben het zat om dat cigarettenook uit de gore longen van anderen te moeten inademen. Op elle hoe van de straat. Na een dagje in een stad en mijn keel. doet pijn. Mijn kleren stinken naar alle vuile alle culturen afrikaans surinaams antilliaans morokkaans hollands.. . f.. ing GOOR.

7
168 Tegenlicht

Graag direct BuitenLanders vrij. Dat is schadelijker dan roken, en zelfs alcohol. En alle links draaiende yoghurt hippies moeten niet janken over Roken, terwijl ze met hun auto, batterijfiets naar de sportschool gaan. NLD zit vol met zielige yoghurt etende hippies, en schadelijke buitenlanders.

6
169 Joe

De luchtvervuiling veroorzaakt door sigarettenrook is minimaal, het dagelijks verkeer en de veesector zijn veel vervuilender.

Dus eerst Nederland auto en vleesvrij, en dan kunnen we pas over tabak beginnen!

5
170 greenmango

* Verwijderd door de redactie *

171 Rob de Vries

** gebruiker verwijderd **

@171 Jij hebt geen vrouw. Geen vrouw houdt het met jou uit. JIJ bent dag in dag uit op gezeik uit. Opbokken nou.

172 verwijderd23941

@172 Zo zo zo, HAOA* heeft weer gesproken. Wat een toon, jasses! En die sla je werkelijk tegen iedereen aan. Maar je "vermaakt je nog steeds uitstekend"? ... Naar eigen zeggen dan?

* Hare Almachtige Onvriendelijke Alwetendheid

8
173 Rob de Vries

** gebruiker verwijderd **

@173 Ga jij je vrouw nou maar vervelen. Grinnik.

174 verwijderd23941

Zou beter zijn als ze stress eens een keer voortvarend gaan aanpakken. Immers stress is veel schadelijker voor de gezondheid dan paffen, zuipen en vreten tensamen.

3
175 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@174 Ik weet niet, het is iets ondefinieerbaars.
Maar iets in me zegt dat als HAOA grinnikt, dat HAOA dan helemaal geen plezier heeft.
HAOA lijkt aan een soort van huichelgrinniken te doen.
Maar HAOA moet desondanks de groeten hebben van mijn vrouw.

5
176 Rob de Vries

** gebruiker verwijderd **

@176 Doe je vrouw de hartelijke groeten!

177 verwijderd23941

De BBQ is om die tijd ook verboden en gebruik van open haarden ook.

1
178 WHuls

@167 ik wil je nog wel eens spreken als je iemand van dichtbij naar adem ziet snakken vanwege ver gevorderde longkanker. Geen pretje en daardoor wordt je inderdaad wat kritischer.

1
179 tr_b

En waar gaan we dan die belasting weer op verhalen???? Dit zal de politiek niet zomaar doen.....

2
180 Logic

@167 Wat is er mis mee, om de kinderen die NU geboren worden en momenteel opgroeien te behoeden van tabak? Dat de huidige generatie lekker door blijft paffen, moeten ze zelf weten..... Daar valt weinig eer meer aan te behalen. Maar kinderen????

1
181 LoydMorris

@180 De kosten van de rokers (ziektes en minder productiviteit) zijn nog altijd hoger dan de opbrengsten van de accijns.

3
182 Wetenschappertje

@182 waar heb ik het over de kosten... Dat is de zorg. staat los van accijnzen...

2
183 Logic

@183 en wie betaald het meest aan de kosten van de zorg? Juist, de overheid. Dus de lagere inkomen van de accijnzen worden ruim gecomenseerd door lagere zorgkosten.

1
184 Wetenschappertje

Toch liever islamvrij

2
185 Joepie

We hebben de meest vervuilde lucht van Europa...om te voorkomen dat elke dag een smog-alarm afgaat heeft onze sluwe overheid de norm aangepast.

Oorzaak; mega dichtheid van mensen en bijhorend vervoer, teveel industrie op een klein oppervlakte....

nee ..de ambitie van de onze overheid is de roker aan te pakken...

Tuurlijk...dsn zakt het aantal hart- en vaatziekten en longaandoeningen...en hoeven ze niet de industrie en overbevolking aan pakken...de roker die na zn harde werken en het betalen van zn zorgpremies en belasting zn sigaretje rookt, als probleem bestempelen...

zo ken ik ze weer...probleem?...burger beknotten, betuttelen en "straffen"...

trap er nou eens een keer niet in met zn allen godsamme!!

2
186 MarkUg

Van mij mag Nederland al in 2020 rookvrij zijn. Waarom 20 jaar wachten?

1
187 kwatta

@187 Van mij mag Nederland al in 2020 weer het land zijn wat het in de jaren 60/70 van de vorige eeuw was: Gezellig, tiid veur een pafke, kopje koffie glazenwasser, gewoon een bruine kroeg vol bier en rook. Gewoon eens een spontane knokpartij uit baldadigheid, gewoon een landelijk tafereel zonder minaretten, boerka' s en hoofddoeken. Gewoon weer een Joop den Uyl, een boer Koekoek, pakkie Javaanse Jongens voor 90 cent en benzine voor 50 cent. Gewoon weer Nederland zonder mobiele telefoon en zonder computers, gewoon weer met de buurt een speurtocht doen en na afloop lekker borrelen.................. Tja, dat zijn de tijden waarnaar ik heimwee heb.

0
188 Tiidmasine

@181 daar gaat het in deze toch niet om?

1
189 RvdM

@197 doodgaan lijkt me überhaupt geen feestje. Of dat nu door longkanker, verdrinking, verbranding of een ongelukkige aanrijding komt.

0
190 RvdM

@189 Jawel hoor! Het gaat uiteindelijk voor een rookvrije generatie in 2040.....
Tegen die tijd zijn er enkel nog een paar hoestend en naar lucht happende bejaarden die paffen....

0
191 LoydMorris

@191 Waarom deze focus op roken alleen? Alsof roken de enige ongezonde slechte gewoonte op aarde is. Wat te denken van suikers, vetten, gebrek aan lichamelijke oefening, stress, alcohol, cafeïne etc.


Is de toekomst soms een vetvrije, suikervrije, cafeïnevrije, alcoholvrije, stressvrije maatschappij waarin iedereen verplicht 10 km per dag jogt en zich strikt houdt aan een dieet van zeewier en aardvarken-urine? Want als dat jouw idee van een ideale maatschappij is dan laat ik deze gifbeker graag aan mij voorbij gaan. Dan maar geen 100ste verjaardag.

0
192 greenmango

@182 , waarom mag een volgende generatie niet gewoon zelf bepalen of ze willen gaan roken of niet maar wil jij ze persé "behoeden"?
Er zijn mensen die willen helemaal nergens behoed voor worden maar gewoon zelf de vrijheid hebben om te bepalen of ze gaan roken of niet.
Betuttelaar.

0
193 Spraypaint

Ik quote de verkeerde, moet @181 zijn in bovenstaand bericht.

0
194 Spraypaint

@182 , een roker leeft gemiddeld korter en kost de samenleving uiteindelijk minder geld.

0
195 Spraypaint

@192 Doe je best.... En rook vooral lekker door.....

1
196 LoydMorris

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

2 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

2 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Full Romantic Sexy VideoGrope MilfXmsterBreast Expansion TaylormadeclipsHugecockgloryholesMnxxChachasexBrother And Sister Hot Xxx VideoNew Xvideo DesiAsian Porn PicturesHoby Buchanon PornBig Boobes AuntyLesbian Oral SexFilmhindiSquirt ComplilationPorn No MercadoSeduced PorntubeCuming In CarScarlett Johanson NaledPornos GordibuenasManipur XxxBrownassAnal VrBbcsurprise StormyYoutube UncensoredRiley Mae Lewis NsfwPee Fans ForumXxxiraqiMilf Stepmom PornPor StarJavpovAmateur PornagraphyBeautiful Women PornBrazzers Video GameAmateur Wife MasturbatingBlack Chick PornTryst EscortsCfake ComThreesome ResditChezh HubterAlia Bhatt Hot SceneWwwuxxxJulia RedTight Boobs XxxKatrina Kaif PussyKorean Sex Video ComPorn Hd Download FreeKelsi Monroe Pregnat300 PornhubHappy Endings Massage ParlourSunny Leone Ki BpDallas Spanks HardJasmine Jae LesbianArigameplays NudeIndian Hot Aunty NudeUrfavraeMina Sauvage PornCum Out NoseClube AdultosSoft-pornoFree BangbrothersXxx And XxxPron Video BrazzersSexy MoDesi Sax Video ComMature Pornstars PicturesPorn VadiasFriendly HandjobIndia Summer VideosSexy Xnx ComJessbess LeaksTheofficialegypt Jason LuvNubil FilmsHaileyroseAymami11Kannada Sexx VideoIce Spice OnlyfansGali Diva VideosIndian Dehati PornUsa Porn StarSunny Lion Sexy VideoFast Porn HdBeard Gay PornStep Sister NakedNikky ThorneProthotaFrancaise PornhubTransa Com NovinhaClose Enough PornBeautiful Women XxxBf Sex MalayalamPiper Perri BlackedEdge HeroFilm PornografiquesXhamsster PornBig PawgPornos CaseroMilf Pornstar ListBabesxxxPornvideofreeEmily Rossum NudePov Bj SwallowCallescort OrgNakednudewomenBig Booty White Chick PornBehind The Scenes PronVervideosporno GratisHindi MomxxxVr 3d PornKorean Teen NudeIndian Porne MoviePornsmokingAnal CompiltionHaze Gay PornRedgifs.Porn CategoreisFaltal ModelXxx Hindi Sex MoviTiktok PmvAll My Roommates Love 9ThesessionEnglish Xxx MoviBlindfold SexBollywood Movie Nude SceneMovierulz XxxTamil X VideDaddy Gay Son PornBend Over UpskirtsMen Moaning AudioLittle Caprice BbcPornbaeCams For FreeCam Sexe DirectFatal.model.divXxx Hindi VidosHd Porn Video HotAmma Magan Sex StoriesEimigirlSweetmonaeFollando A Su MadreBeauty XxxLana Wwe NudeFirst Time Sex BfHindi XvideoXnxx Indian HdXxx Indian DoctorAsia Porn VideoFreematurepornvideosNude Girlfriend SelfiesPrimal Fetish