Roundup kwam vorig jaar in handen van Bayer.
Volledig scherm
Roundup kwam vorig jaar in handen van Bayer. © REUTERS

Bijna 20.000 klachten tegen glyfosaat van Bayer in VS

buitenlandHet Duitse chemieconcern Bayer kijkt in de Verenigde Staten aan tegen 18.400 klachten wegens het middel Roundup.

7 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Als een bedrijf grijze cellen zou hebben, dan gooit die het over een andere boeg.
  • Patrick Voet

    5 jaar geleden
    Een deftige rechter zou de boetes verhalen op de producent ten tijde van de zaak, en niet op een latere overnemer. Bayer kocht Monsanto voor 66 Miljard. Diegene die dat geld heeft uitbetaald gekregen komt daar goed mee weg.
  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    Monsanto overnemen was een grote stommiteit. De aankomende massa van rechtszaken om Roundup was toen al bekend. En het lijkt er op dat ze nog steeds niet goed beseffen wat er op hen afkomt. De Amerikaanse rechtbanken gaan zich niet inhouden nu het een Europees bedrijf betreft. Snel terug afstoten is misschien het beste wat Bayer kan doen.
  • Stijn Vandamme

    5 jaar geleden
    Lol, goeie aankoop van Bayer. De Amerikanen wisten wel waarom ze Monsanto van de hand deden hoor.
  • marc le loup

    5 jaar geleden
    De weed&gras killer doodt honden katten vogels vlinders en nog een reeks andere beestjes,en ja die beestjes sterven van wat he! (kanker van een of ander orgaan)maar het mag zo niet genoemd worden natuurlijk! het is lever of nierfalen etccc! De gepaste straf is de ceo van bayer elke morgend een lepeltje van zijn onschuldig product verplicht te laten drinken.