Steeds meer plastic en ander afval uit geïndustrialiseerde landen vindt zijn weg naar Zuidoost-Aziatische staten.
Volledig scherm
Steeds meer plastic en ander afval uit geïndustrialiseerde landen vindt zijn weg naar Zuidoost-Aziatische staten. © Photo News

Indonesië stuurt containers met afval terug naar Frankrijk en Hongkong

buitenlandIndonesië heeft zeven containers met afval die illegaal het land werden binnengebracht, teruggestuurd naar Frankrijk en Hongkong. Dat heeft een plaatselijke verantwoordelijke gezegd. Zuidoost-Aziatische landen doen dat steeds vaker om te vermijden dat ze de stortplaats worden van de rijke landen.

11 reacties

  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Groot gelijk dat ze het terugsturen! De westerse landen produceren zo veel afval dat ze het zelf niet meer verwerkt krijgen en sturen het dan naar het buitenland (jawel, ook onze PMD zakken) China heeft de invoer van ons afval al stopgezet en nu wordt er blijkbaar gepoogd het illegaal te dumpen in Indonesië. Zet maar gewoon wat doppers aan de afvalscheiding en koppel de verbranding van wat niet hergebruikt kan aan een elek-centrale, wel niet CO2 neutraal, maar toch beter dan dumpen!
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Ai...weer is er een PMD zak gevonden met een botervlootje in. Nog goed dat deze niet terecht kwam in onze (wijs gemaakte) duurzame Europese recyclage verwerking. Warmte- en st(r)oom recuperatie (door verbranding) blijft een taboe voor de Groenen ?
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Goed begonnen is half gewonnen. Ieder land ter wereld moet zijn eigen afval als 'n goede huisvader beheren.
  • Kurt Winkelmans

    5 jaar geleden
    Afval transporteren naar verre landen. Waar is het gezond verstand? Wie bedenkt zoiets. Waarschijnlijk hebben bepaalde personen zich hier weer enorm mee verrijkt, ten koste van de plaatselijke bevolking.
  • Jan Sierens

    5 jaar geleden
    Ook België is een grote importeur van afval.