achtergrond

Geenstijl

Gespot in Nieuwsuur: een spookrijder op de fiets

Boerkaverbod holt de rechtsstaat uit want niemand gaat handhaven

Hee kijk een zelfrijdende fiets. Debuteerde in Nieuwsuur zaterdagavond. Maar als je goed kijkt, zie je dat er toch iemand op zit. Iemand die zichzelf uit de samenleving verwijdert en er toch middenin wil bestaan. Gelukkig is er altijd wel een totale malloot aan de UvA te vinden die zulke spookburgers wil helpen, door drogredeneringen als "hoge hakken zijn ook slecht voor de gezondheid" in te brengen. Nieuwsuur pretendeert doorgaans een vrij serieus actualiteitenprogramma te zijn, maar aan deze acht minuten gaan Jiskefet, Koefnoen en al die andere policorsatire sinds Koot & Bie echt niet voorbij. Excuses voor het serieuze ondertoontje, maar: jammer dat het aanstaande boerkaverbod in werkelijkheid de toch al gammala-gammele rechtsstaat nog verder ondermijnt, want niemand gaat het verbod op asociale auto-uitsluiting uit de publieke ruimte handhaven. Waarmee de boerka (eufemisme voor 'gestoffeerde gevangenis') zichzelf omhoogwerkt tot het symbool van de zelfverloochening van het vrije westen. Of, als je het met een blijere pet op wilt bekijken: de nieuwe satire op de samenleving, waarin de keizer ineens tóch stof draagt. Je weet alleen nooit zeker of het de keizer zelf is die er onder zit, of z'n slavin.

Ondertussen in Engeland #PrideWeek

Herkenbaar sentiment, ook dat beschaafde slot

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Nieuwsuur propageert absoluut geen chemische deeltjes uit vliegtuig storten om zon te dimmen!

Nee nee nee we agenderen en propageren het niet! We platformen, signal boosten en thunderclappen alleen een minuscule minderheidsopvatting die anders nooit onderdeel van de discussie zou worden!

@Spartacus | 15-09-23 | 15:01 | 224 reacties

Nieuwsuur: "Gewelddadige mannen" maken Brussel onbewoonbaar

België is geen land en Brussel is geen stad, het is een protectoraat waar ambtenaren doen alsof Europa een bestuurlijke eenheid is

@Spartacus | 07-09-23 | 10:59 | 352 reacties

Nieuwsuur rectificeert rectificatie over nepnieuws in HEKS HOER BEZEMSTEEL Sigrid Kaag plaatje

Wij onderbreken de klimaatthema-avond van GeenStijl om even allemaal NOU HÈ HÈ te zeggen in het Stamcafé

@Ronaldo | 17-07-23 | 22:00 | 784 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.