Kost tweet wijkagent Spangen zijn baan?

25 July 2019, 16:18 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Ook 2e Kamerlid Antoinette Laan (VVD) - ex-wethouder van Rotterdam - heeft zich geërgerd aan de uitspraak van de wijkagent in Spangen, die vanmorgen alle bewoners van de Rotterdamse wijk heeft laten weten dat als zij een gezicht bedekkend kledingstuk willen dragen hij de wegen kent om het verbod per 1 augustus te versoepelen.

‘’Sinds wanneer is het aan de politie om wetgeving ter discussie te stellen? Doen jullie dit zo openlijk bij alle wetten? Uitvoeren van de wet is de taak. Dit zaait verwarring’’, aldus Laan, die eindigt met: #schoenmakerblijfbijjeleest

De letterlijke test van de autochtone wijkagent A.v.W.: ‘’Beste wijkbewoners. Er is een letter van de wet en een geest van de wet. Gelukkig hebben we discretionaire bevoegdheid. Als iemand die burka draagt om wat voor reden dan ook een (aangifte)gesprek wil met mij kan dat gewoon in het bureau# welkom#wijkagentvaniedereen.

De Rotterdamse PVV sprak vanmorgen over ‘’de ontdekking van een weigeragent.’’ Dat fenomeen is twee jaar geleden al eens een zwaar onderwerp van discussie geweest in de Rotterdamse gemeenteraad na de rellen bij het Turkse consulaat. Raadslid Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam zei daarover in het tv- programma Buitenhof dat ‘’als Turks Nederlandse agenten orders weigeren uit loyaliteit aan hun landgenoten dat ze uit hun functie moeten worden gezet.’’

Dit keer gaat het om een autochtone politieman, die een wit voetje haalt bij allochtonen. Net zo hard een reden voor Tanya Hoogwerf om vol op het orgel te gaan. ‘’Er komen steeds meer geluiden dat het boerkaverbod niet gehandhaafd gaat worden. Met als bloody limit een wijkagent in Rotterdam die op voorhand al aangeeft de wet aan zijn laars te lappen. Belachelijk slecht signaal, wij eisen handhaving’’, twitter ze en kondigt aan schriftelijke vragen aan burgemeester Aboutaleb te zullen stellen.