RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Massale vechtpartij op Brits cruiseschip

Het Britse schip Britania op archiefbeeld. Beeld © EPA

Op een Brits cruiseschip is deze week een enorme vechtpartij uitgebroken. De aanleiding van het geweld was opmerkelijk: naar verluidt was een passagier er niet van gediend dat een andere passagier zich had verkleed als clown.

Richard Gaisford, een journalist van de Britse omroep BBC, was toevallig op het schip, dat terugkeerde van een reis naar de Noorse fjorden. Hij hoorde gisterochtend, net na middernacht, via de luidsprekers dat beveiligers werden opgeroepen om naar het restaurant te komen op de zestiende verdieping van het schip. Daar bleek een vechtpartij gaande tussen verschillende families. Geschrokken omstanders zochten dekking, twitterde hij. "Zij waren in shock."

'Er lag overal bloed'

Meubels en borden vlogen in het rond. Personeel van het schip, dat tussen de vechtende partijen probeerde te komen, raakte gewond. "Er lag overal bloed."

Een getuige die onderdeel uitmaakte van de groep die bij de vechtpartij betrokken was, vertelde aan het personeel dat het allemaal begon toen een passagier als clown verscheen. "Iemand in de groep werd hier boos om."

Het schip, de Britannia, was ongeveer 12 uur voor de vechtpartij weggevaren uit de Noorse plaats Bergen. Toen het schip de haven verliet, was er een 'patriottisch' feestje op het dek. Van een agressieve sfeer was op dat moment in ieder geval geen sprake, zo valt te zien in de video die de journalist maakte:

Veel alcohol

De journalist merkte op dat door sommigen behoorlijk veel alcohol werd gedronken.

Het personeel liet na de vechtpartij weten nog nooit zoveel geweld te hebben meegemaakt op het schip.

Cruiseschepen
Lees ook:
Cruiseschepen liggen onder vuur, nu om de zwaveluitstoot

Beveiligers sloten de verantwoordelijken op in hun eigen kamers. Bij aankomst in Southampton, vanmorgen, werden deze personen overgedragen aan de Britse politie.