door Hendrianus in Buitenland  ·  33 Reacties

  • 1
  • 484x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Uit het artikel,
". Israël “gaat door met het doden en arresteren van Palestijnen, het slopen van hun huizen, het confisqueren van hun land, het afsluiten van wegen met honderden checkpoints, het bouwen van muren om de eenheid van de Palestijnse territoria te ondermijnen en het opleggen van een racistische afscheidingsbeleid – apartheid”, aldus Abbas."

15
1 Hendrianus

Dat deden jullie toch al, dus wat is het nieuws?

4
2 Stiplaats

Een reactie kon niet uitblijven nadat Israël onlangs in Area enige gebouwen heeft gesloopt.
Stonden te dicht bij de afscheidingsgrens die grotendeels buiten de groene lijn licht.

Ondertussen maakt politiek Nederland zich druk om een resolutie van Ecosoc en worden er kamervragen over gesteld. Stel ook eens de vraag waarom Israël nog altijd handelsvoordelen met de EU heeft terwijl het al decennia een vinger opsteekt naar de internationale wetgeving en verdragen.

Neuh, daar heeft politiek Nederland de ballen niet voor want het kon wel eens het einde van je politieke loopbaan betekenen. Dat soort punten omzeilen poltici liever.

13
3 Hendrianus

Area = Area A
licht = ligt

13
4 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

5 Oikofobie

volgens vn toelatingsakkoord, zou israel tel aviv als hoofdstad hebben en ging jerusalem naar de palestijnen.
maar blijkbaar is een vn toelatingsakkoord (achteraf) "antisemitisch" question

11
6 kovichni

@6

Jeruzalem komt volgens het VN verdeelplan van 1947 onder internationaal toezicht. In die tijd zag men in dat het al dan niet gedeeltelijk toewijzen van Jeruzalem aan de partijen alleen maar herrie brengt.
En dat klopt dus want nu eigent Israël geheel Jeruzalem toe. En niet alleen wat Jeruzalem in 1947 was maar het sterk uitgebreidde Jeruzalem van anno 2019. De Palestijnen eisen
Oost-Jeruzalem op. Die knoop gaat niet meer opgelost worden via onderhandelingen, Israël gaat nooit Oost-Jeruzalem opgeven en ook de Palestijnen gaan dit niet doen.Toch zou m.i.het beste zijn voor het Palestijnse volk om dat wel te doen, uiteraard blijft de Tempelberg onder religieus Jordaans gezag. Daar moet dan wel het nodige tegenoverstaan natuurlijk.

Maar ja, zie dat maar te verkopen aan het volk. En eerlijk gezegd geloof ik niet meer in een Palestijnse staat. De verdeeldheid van de Palestijnen wordt maar niet opgelost. Er komt geen opstand tegen Hamas. Abbas schijnt tot zijn dood de dienst uit te mogen maken. En de zio Israëlische politici willen verdere kolonisatie op de Westbank, annexatie van Area C , Judaisering van Oost Jeruzalem en verdere inperking van de rechten van de Palestijnen.

Het wachten is tot er ergens de bom barst, mogelijk worden dan alle Westbank Palestijnen verdreven richting over de Jordaan en krijgt ook Israël een pak slaag. Dat wordt zo denk ik toch wat er gaat gebeuren als Israël ongestoord door kan gaan en de landen de Palestijnen laten barsten. Een volgende intifada is ook mogelijk.

Kortom het is een klotezooi en met slechte heelmeesters als Trump, die niets begrijpt van bemiddeling noch het kruidvat waarin hij rond banjerd, blijft het een klotezooi.

Ook de Israëlische burgers begrijp ik niet. Zien zij niet in dat die verdomde kolonisatie van met name de Westbank een hèèl slecht idee was? Vijfentwintig jaar na een vredesverdrag met Jordaniė is de bezetting van de Westbank nog niet opgeheven. En dat ligt aan die verdomde kolonisatie van de Westbank, het IDF kàn niet meer weg. Alle nederzettingen, Area C, worden geannexeerd en dàn wil ik nog weleens zien of landen dan eindelijk het lef hebben om te zorgen dat de bezetting van de rest van de Westbank beeindigd wordt. Heeft het dan nog zin? Nope, wat overblijft voor de Palestijnen is onvoldoende voor een levensvatbare staat. Precies wat Israël zich wenst.

13
7 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

8 Eksteroog

@7 Je vergeet een stukje belangrijke geschiedenis tussen 1947 en 2019, namelijk dat diverse oorlogen en bezetting van Jeruzalem door Jordanië eerdere afspraken teniet doen.
De aanvallende landen hebben in 1e instantie nooit de afspraken uit 1947 gerespecteerd, Israël heeft het sinds de laatste oorlog Jeruzalem terugveroverd.

2
9 Snuggles

@9
In @7 geef ik weer wat sinds 1947 de VN plannen met Jeruzalem zijn. Officieel zijn deze plannen onveranderd. Ook Nederland houdt zich vast aan de VN wat betreft de status van Jeruzalem.
Zowel de zionisten als de Arabieren hebben zich niet aan de afspraken van het verdeelplan gehouden.
In 1947 brak de burgeroorlog tussen de zionisten en de Arabieren uit in Palestina. Daarbij werden zo'n 200.000 Arabieren verdreven. Eerst na het uitroepen van de staat Israël, 1948, viel een coalitie van Arabische landen Israėl aan.

Jordanië heeft in 1948 een deel van Jeruzalem veroverd en het andere deel werd veroverd door de zionisten. Israėl heeft in 1967 Oost Jeruzalem niet terugveroverd maar bezet. Oost Jeruzalem heeft nooit en maakt ook nu volgens internationaal recht geen deel uit van de staat Israël.

12
10 Hendrianus

@2 Het verschil is dat er geen zelfmoordbomaanslagen meer zijn sinds 2006. Dat is straks 1 van de eerste dingen die na 13 jaar terug komen. Ook gaan burgers weer meer bewapend worden in plaats van dat de PA wapens in beslag neemt. Dat soort dingen zijn wezenlijk anders dat is terug naar de situatie van voor 2006 zo niet de situatie van voor 1993.

14
11 Jaap Oudenaerde

* Verwijderd door de redactie *

12 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

13 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

14 Alt-Wrong

* Verwijderd door de redactie *

15 Alt-Wrong

@13 Eksteroog

Er wonen aardig wat Israëlische kolonisten aan de verkeerde kant van die veiligheidsscheiding. Israël moet vooral doorgaan met koloniseren en de kans op een Palestijnse staat verder ontnemen. Komt er vanzelf meer gewapend verzet.

11
16 Hendrianus

@13 Niet janken als er weer bussen vol soldaten de lucht in gaan. Israël en de VS zetten die mensen met de rug tegen de muur dus niet klagen als ze terug bijten. Dat er geen zelfmoordaanslagen met bommen meer zijn komt alleen meer doordat de Palestijnse organisaties ze hebben afgezworen tot nader order. En nu staan ze op het punt om weer te beginnen. Van de week een heel artikel gelezen hoe een deel van de PA alle vormen van verzet weer op wil pakken. Israël heeft 13 jaar de tijd gehad om iets zinnigs te veranderen in de Westbank.

13
17 Jaap Oudenaerde

@16 Waar komt voornamelijk het gewapend verzet vandaan?
Juist, vanuit Gaza dat sinds 2006 al niet meer bezet is door Israël, maar ondertussen een terroristisch brouwsel van hamas is geworden.

Dit zie je kennelijk dus ook graag met de westbank gebeuren, onderdrukking vd palestijnen door terreur.

1
18 Snuggles

Israël = terreurstaat

12
19 Bullet108

@18 Snuggles

Kenhelijk zie jij graag dat de gehele Westbank èn Gaza geannexeerd wordt door Israël met het liefst zo min mogelijk aantal niet Joden als inwoners.

11
20 Hendrianus

@20 Nee hoor, dat zeg ik nergens en kan je niet opmaken uit mijn reactie.
Je bent dus nu gewoon aan het liegen.

Daarentegen weet jij heel goed wat er met gaza gebeurde toen Israël zich geheel terugtrok.
Hamas kwam aan de macht met alle gevolgen van dien.
Uit jouw reacties maak ik dus op dat jij hetzelfde graag met de westbank ziet gebeuren.
Nog meer onderdrukking van de palestijnen, en nog meer aanslagen richting Israël.

Jij roept altijd dat Israël tegen een 2-statenoplossing is, maar jij weet heel goed dat er geen palestina komt zolang hamad en de pa aan de macht blijft.
Dus waarom richt jij je aandacht niet eens die kant op, ipv altijd maar Israël overal de schuld van te geven.

3
21 Snuggles

'Nee hoor, dat zeg ik nergens en kan je niet opmaken uit mijn reactie.
Je bent dus nu gewoon aan het liegen.'

Klopt en je kent mij lang genoeg om te weten dat je reactie @18 en ook @21 net zo'n leugen zijn.
Vraag dus niet naar de bekende weg en/of stop met framen. Er zijn genoeg reacties van mij te vinden waarin ik uitleg dat ik Hamas als Gaza overheerser graag zie verdwijnen. Capito?

10
22 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

23 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

24 Eksteroog

@22 Dat is dus precies wat ik probeer aan te merken.
Ik vind het positief dat je hamas en abbas ook graag ziet verdwijnen omdat je kennelijk in hun een schuldige partij ziet vd ellende met de palestijnen.

Maar je blijft hier alleen Israël aanvallen, ik heb je nog nooit een negatief bericht over hamas of de palestijnse autoriteit zien plaatsen.
Je bent een beetje als de VN, alleen maar gefocust op Israël blijven aanvallen.

1
25 Snuggles

@25 Snuggles

Inderdaad, een kritisch artikel over Hamas of Abbas heb ik nog nooit geplaatst. Hmm, iets voor de toekomst.

10
26 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

27 Eksteroog

@27 Daar is Israël nog wel een stukje erger in. Elk stukje kritiek wordt meteen afgedaan als antisemitisme. Ongeacht wie het zegt.

7
28 solidsteel

@28

BS en dat weet je zelf ook wel.
Kritiek hebben op het Israëlische beleid wordt niet meteen afgedaan als antisemitisme.
Als bewust zaken achterwege worden gelaten en niet benoemt worden, tja, dan gaat het rieken naar antisemitisme.

1
29 Malinois

@29 Niet mee eens.

5
30 solidsteel

* Verwijderd door de redactie *

31 Eksteroog

@31 Er wordt wel meer onzin verkocht en verplicht.

2
32 solidsteel

@30

Dat kan.
Iedereen is daar vrij in.
Maar als jij stelt in @27 dat "Elk stukje kritiek wordt meteen afgedaan als antisemitisme.", daar mag ik het hopelijk toch ook mee oneens zijn?

Alle kritiek op het Israëlische beleid wordt ook niet meteen afgedaan als antisemitisme.
Dat maken de pro-palestijnen en anti-Israëlische propaganda sites, zoals o.a. Abu P. en RF, ervan.
Kijk maar eens op dat soort sites, naar de artikelen die daar opstaan, en zie hoe kinderlijk/antisemitisch zij schrijven.
Alles is gericht tegen de Israëlische staat.
Nergens lees je iets over het beleid wat de palestijnen voeren.

Een paar dagen geleden stond hier op NK nog een bericht over een georganiseerde reis naar dit conflict gebied (volgens mij kwam het van het CIDI).
De schrijver van het stuk probeerde duidelijk te maken dat het CIDI er alles aan heeft gedaan om de situatie van allerlei kanten te belichten.
De deelnemers kwamen in contact met allerlei Israëli's/Joden maar ook met palestijnen/Arabieren.
En een ieder heeft zo zijn eigen visie op deze kwestie.
Kijk.....en zo hoort het; hoor en wederhoor.
Zo kan men pas een standpunt in gaan nemen.

Maar wat zien we wat de MSM (en al die pro-palestijnen/anti-Israël sites) doen?
Zij kunnen alleen kritiek leveren aan het adres van Israël terwijl iedereen weet dat Israël niet de enige deelnemer is in dit conflict.
Er is nog een partij (en op de achtergrond nog wel veel meer) die mede bepalen hoe die situatie daar is.
Hoe fair is het dan om alleen Israël en haar beleid te bekritiseren en het gedrag van de andere partij niet te benoemen/achterwege laat?

Natuurlijk mag er kritiek zijn op het beleid van Israël.
Dat is niet meteen antisemitisme.
Maar doe het dan wel in de juiste context.
Het Israëlische beleid wordt ook bepaald door bepaalde factoren (mede door het gedrag van de palestijnen).
Als je dat achterwege laat....tja, dan kun je net zo goed meteen een A-bom op dat land afvuren.
Maar leg je uit waarom dat land komt tot zo'n besluit.....dan is het vaak heel logisch dat Israël dat beleid voert.
Het is zelfs zo dat andere landen, in dezelfde positie, hoogstwaarschijnlijk een nog veel hardere en agressievere houding zouden aannemen.

Binnen de VN (AV) zien we hetzelfde (antisemitische) gedrag van landen (voornamelijk de Arabische en islamitische kliek) die alleen maar kritiek kunnen hebben op Israël alsof dat land de enige deelnemer is in dat conflict.
Totaal krankzinnig want iedereen weet dat de palestijnen ook deelnemen in die kwestie.

Hun gedrag (bijv. 700 raketten afvuren naar onschuldige burgers in Israël) niet benoemen maar wel de reactie daarop veroordelen, dat is partijdigheid.
En als dat keer op keer gebeurd, ja, dan kun je op den duur spreken van alleen maar Israël/de Joden veroordelen terwijl al het andere niet eens benoemt wordt.

Ik kan mij voorstellen dat als het zo gaat, keer op keer, dat men dan iets gaat bestempelen als antisemitisme.
Als het dat niet zou zijn dan zou er ook wel eens iets gezegd of geschreven kunnen worden over de andere kant van het verhaal.
Maar dat is er niet bij.

Iedereen weet dat er een gigantische chaos is bij de palestijnen, ook onderling, en dat dat die bevolking niks goed doet.
Wie schrijft daarover? (Ja, Brabosh, Hugo, het CIDI en nog wat, maar zij worden meteen weer weggezet als Israëlische propaganda-makers).
Alleen, zij die dat zeggen, hebben niet door dat zijzelf aan propaganda doen.
Alleen maar kritiek kunnen hebben op de staat Israël en het gedrag van de palestijnen negeren.

Dan riekt het inderdaad naar antisemitisme.

-Die verrekte Joden doen weer eens wat.
Maar vertel er dan ook bij waarom die verrekte Joden dat moeten doen.-

0
33 Malinois

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@10 Triest om te lezen dat het gezin wat jij kent in een neerwaardse spiraal terecht is gekomen. Helpt ook niet mee dat moeder en zoon beide z...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@27 "want het gebeurt maar niet" Weillicht is het beter als je je even inleest over de materie, voordat je zoals gewoonlijk ui...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ha wat leuk mijn 2 minertjes zijn er ook weer. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂stalk je mij nou? lmfao....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

De hele manier van oorlog voeren is aan het veranderen....

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ThWil
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

Is toch haar eigen keuze. Ze kan ook iets anders doen of wellicht stoppen met werken want haar inkomen zal toch niet zo laag zijn. ...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

Reconquista
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@24Dan zit daar toch iets fout want het gebeurt maar niet. Zou het niet komen omdat de meeste landen nog steeds geregeerd worden door liberale...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

ThWil
Kogel door de kerk: Groot-Brittannië gaat asielzoekers deporteren naar Rwanda. Ook interesse in NL voor omstreden plan

Hoezo een omstreden plan. Die gasten komen van heinde en verre om uitgerekend in engeland te kunnen komen. Dat vindt ik zeer omstreden. ...

9 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

Kinderen hebben waarschijnlijk veel en veel te veel spullen gekregen. ...

10 minuten geleden geplaatst door ThWil

Wedergeboren
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

@10 Een verstandig iemand leest ook of daar iets aan vooraf is gegaan, en neemt dat vervolgens mee in z'n geleuter. Nuff said....

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ThWil
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

Ik wil wel voorspellen dat deze zomer te nat, te droog, te heet, te koud of te winderig wordt. ...

12 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
Lady Doctor Sex MovieXxx Website ComHot Indian Fingering1800phonesexStars PornographieActrice PornosNice Cock MemeItadekei SeiekiMuslim Sex Video HdWww.pornhub/comSunny Leone Ke Xxx VideoMeline HicksPorn LoverSexninjaWebcam OrgasmVanessas Dread Assignment PornHot Tits BigAunty Hot Sex VideoIndian Girl Xx69 Clit ComYoutube SexsHothitmoviesFandeltales - The Cursed PrinceNextdoormatesYamilsexNude DivingUncensored MomHentai Release 2023Xxx Bangla XxxHd BrazersJap Game PornNighttime PornChubby MaturepornHentai World GameCondom Inside PornGay Prone VideoSec AnimesHottest Pron StarsSkinny CreampiesNisha Guragain XnxxSexo Con Mi HermanaAllie Haze Porn VideosRhodes Porn StarAmeteur PornographyMuy Zorras.vomMelhores Filmes PornoresAo Vivo XvideosPhattsieDad And Daughter Sex Video HdPornxxlEbony Cum FacialFilmes Pornor BrasilBrazzer NovinhaNaked Hottest MenXxx MsagJapanese SleepingpornLord Of The G StringsJohnny Sins Sex VideoCollege Girls In SareeArgentina PornstarWww Pornhd Com Category Sex VideosLela Star Threesome50s NudesBokep Abg IndoSissyblowjobKik Live StreamMargot FoxxThayksada ComNozomilaClara EllisAthletics NudeRed TubrNude Babe TeensPornhub Stormy DanielsBreedme ComTabboo VidsXxxviveoForce Porn AnimeKimbella MatosHot Bhabhi SecThe Porn DudrHindi Aunty SexIg TittyLily Adams NudeCarmen HazeNew Kerala Sex VideosSex Full Video HindiVirginity Test VideoSaniy Loni XxxEmmanuelle Chriqui NudeBlondie FessreAtherine Bell NudeDesixxxvideosXxxhd VidioMessy BlowjobNatural PornstarsPublic Cumshot FacialE-hentiaCreampi Eatingسكس ساخنةTamil Gay Sex StoriesMumbai XnxMassalaseen .comMia Khalifa Only Fans LeakAndhra Sex HdHard Work SexBokep Viral IndoChristy Mack BlowjobsGloves PornhubBoy XxPor TurkishVideoporno JepangHentai GloryholeYaoii PornHot BfHot Sister Brother SexTürk Türbanlı PornoMrs. Andi NudeBeauty XxxHot Romance Indian PornReshma And Salman PornYummy Mama XxxVideos PornosgratisPormhub HdLadyboygold AliceLara Brookes PornBrazzers Hot MomBbw ThreesomeTwitterxxxNina MersidezMiss Nagatoro PornTelugu Xnxx ComWww Com Sexy Video DownloadWww Xxx CumLadka Ladki Ki SuhagratSusy Gala SexNude AmaturesTajia RaeBlack.com PornFemdom Ass LickAnte XxxXxx English Film VideoViktoria Winslow PornSapphic ErotikaTit TeaseAnmation PornBrother Abd Sister XxxBehond The Scenes PornDick Pic PornXxx Brazzers Hd Video