Ze werd van haar fiets geslagen, vastgebonden en ontvoerd. Toch kon triatlete haar kidnapper overtuigen

© Instagram

Proftriatlete Nathalie Birli (27) beleefde dinsdag angstige momenten. Ze werd van haar fiets geslagen, vastgebonden en ontvoerd. Uren later wist de kersverse moeder haar ontvoerder toch te overtuigen om haar weer thuis te brengen. “Gelukkig kom ik er met een gebroken arm en hoofdwonde vanaf”, postte Birli vanuit het ziekenhuis op Facebook.

Lynn Crauwels

Dinsdag reed de Oostenrijkse triatlete Nathalie Birli rond 17 uur in de buurt van Graz toen een autobestuurder haar met opzet van de weg maaide. Dat meldt de Oostenrijkse nieuwssite oe24. Bij de val met haar racefiets brak ze haar onderarm en liep ze enkele schaafwonden op. Toen Birli de politie wilde inschakelen, was haar aanrijder haar te snel af. Ze werd met tape vastgebonden, geslagen en een auto in gesleurd. Die bracht haar naar het huis van een vermoedelijk 33-jarige man.

De partner van de sportvrouw sloeg om 21 uur alarm, omdat de moeder van hun drie maanden oude baby nog altijd niet was thuisgekomen. De politie startte een zoekactie, maar die leverde niets op. Rond middernacht kende de ontvoering dan toch een goede afloop: Birli stond, samen met haar racefiets, plots voor haar eigen huis. Haar ontvoerder had haar voor de deur afgezet.

“Net als in een slechte film”

Birli vertelde de politie over het hele gebeuren: “Hij bond me uren vast, beval me in een bad met koud water te kruipen en bedreigde me met een mes. Uiteindelijk kon ik hem overtuigen om me los te maken en naar huis te brengen.”

En dat deed hij dus. De fietscomputer die op Birli’s fiets was gemonteerd, leidde diezelfde nacht nog naar een 33-jarige man. Hij is bekend bij de politie, maar heeft geen verleden met geweld. “De man kampt met geestelijke problemen”, meldt de politie. Het motief van de vermeende dader is niet bekend.

Vanuit het ziekenhuis doet Birli haar verhaal op Facebook: “Duizendmaal dank aan iedereen die naar mij heeft gezocht. Jullie konden mij niet vinden. Ik werd aangereden, in elkaar geslagen, vastgebonden en naar een klein huis aan de overkant van de straat gebracht. Precies zoals dat in een slechte film gaat. Godzijdank kon ik me bevrijden en ben ik er met een gebroken arm en een hoofdwonde vanaf gekomen.”

© Instagram/nathi_birli

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen