Donderdag waren er 230.409 vliegtuigen in de lucht.
Volledig scherm
Donderdag waren er 230.409 vliegtuigen in de lucht. © flightradar24.com

Drukste dag ooit in luchtvaartgeschiedenis: 230.409 vliegtuigen geteld

buitenlandHet was woensdag bijzonder druk in het wereldwijde luchtruim. Het Zweedse bedrijf Flightradar24 telde die dag maar liefst 230.409 vliegtuigen in de lucht. Dat is een absoluut record in de luchtvaartgeschiedenis. 

22 reacties

  • Arend Donderbusser

    5 jaar geleden
    Op welke cijfers baseer jij je uitspraak Yves? Driekwart? Nochtans geef ik je deels gelijk - wie in zit met het milieu moet zijn best doen om (bijna) nooit het vliegtuig te nemen. Zoals ik. Ik ga op vakantie met de trein. Duurt langer, kost meer. Maar ik zit in met het milieu en daar heb ik dan ook iets voor over. Geen kinderen, geen auto, geen vliegtuig. Daarmee doe ik al meer dan 90% van de bevolking.
  • Yves Pinoy

    5 jaar geleden
    En driekwart van al die passagiers zijn de groene jongens die gedurende hun vakantie van kleur veranderen. Eénmaal terug op eigen bodem veranderen ze automatisch in slinkse groene sfinxen die het geld uit de zakken klopt van de mensen die NIET op reis kunnen gaan wegens te duur. Vraag 7,5 % tax per passagier en betaal daar dan je groene dromen mee. 230.409 vliegtuigen met (als referentie) 150 passagiers per vliegtuig. Reken maar uit en doe dat eens maal 365 dagen.
  • Gerard ceulemans

    5 jaar geleden
    Ze zijn goed bezig. Doe maar rustig verder. Het kan toch geen kwaad. Vliegen maar, er is lucht genoeg. Vergeet niet wat die uitstoten.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zijn ze de cruise schepen nog vergeten .Met ca wereldwijd 950 van deze extreme vervuilers die om en bij de 13 ton per uur door de schouw blazen,dan nog van het zwaarste vuile stookolie is er ook niks mis voor milieu.Omwonende van de haven van Hamburg berichten als zo een bengel de haven heeft aangedaan en ook te zien in reportage dat de ramen gewoon zwart van 't roetneerslag zijn.Maar niks mis mee gaat overigens om 22 miljoen passagiers per jaar ,maar dat autootje is de boeman.
  • Henri Parmentier

    5 jaar geleden
    Wat gaan de klimaat biebers daar op zeggen of zaten er velen van hen zelf in de hypocrieten