RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

School Roermond gaat na schoolschutter leerlingen voortaan screenen

Getuigen staan de pers te woord na de schietpartij in september. (archieffoto) Beeld © ANP

De Roermondse school waar vorig jaar een leerling schietend doorheen liep, gaat de leerlingen voortaan voorafgaand aan het schooljaar screenen. Ook worden de veiligheidsmaatregelen aangescherpt, zodat niet iedereen zomaar naar binnen en buiten kan lopen.

Dat heeft bestuurder Matthieu Goedhart van jeugdzorgorganisatie Mutsaers bekendgemaakt. Hij sprak daar vandaag over met burgemeester Rianne Donders van Roermond.

Weer op 1 lijn krijgen

Het gesprek moest ruziënde bestuurders van de school, het Kennis- en Expertisecentrum KEC in Roermond, weer op één lijn krijgen. Volgens de gemeente zijn daarbij afspraken gemaakt over het nieuwe schooljaar waar alle betrokkenen achter staan.

Jongen
Lees ook:
Jongen (16) schietpartij op school Roermond was 'gek op wapens'

Schieten

Vorig jaar september liep een 16-jarige jongen met een geweer, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl naar de Roermond school. Hij schoot vervolgens meerdere keren in en buiten het gebouw.

Vier docenten kregen een geweer op hun buik gezet. Een leraar ging tijdens de schietpartij voor de schutter staan. Uiteindelijk ging de jongen naar buiten waar hij door de politie werd gearresteerd. Niemand raakte gewond. 

Reconstructie schietpartij school Roermond: ooggetuigen vertellen

Kwetsbare kinderen

Het KEC is een gebouw waarbinnen onderwijs en hulpverlening aan kwetsbare kinderen gecombineerd worden. In het KEC zitten onderwijsorganisaties Aloysius en de Wijnberg, en jeugdzorgorganisatie Mutsaers.

Een recent rapport noemde de school onveilig omdat deelnemers van het KEC niet op één lijn zaten. Alle betrokkenen hebben volgens de gemeente 'afspraken gemaakt over het nemen van maatregelen voor het beheer en de fysieke omgeving'.

De jongen uit Koningsbosch is inmiddels veroordeeld tot 200 uur taakstraf en twee jaar voorwaardelijke jeugddetentie.