door RichardR in Gezondheid  ·  164 Reacties

  • 5
  • 1202x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@144
"Opvallend feit is ook dat de mensen met een autistisch trekje zich echt wel in de diepte gaan informeren over een bepaald onderwerp."
Dit kan ik ook uit eigen ervaring bevestigen. Als kind/puber was ik ontzettend nieuwsgierig naar alles wat met wetenschap, techniek en geneeskunde te maken had, en zeker in het begin was a het alternatieve en zelfs paranormale daar 'gewoon' een deel van. Pas nadat ik de boel echt ging uitpluizen kwamen de twijfels over de laatstgenoemde zaken -- want ik kon alleen maar beweringen van beoefenaars en aanhangers vinden dat het 'iets' deed, maar nagenoeg nul wetenschappelijk bewijs.
Pas na grondig onderzoek (en dan bedoel ik dus jarenlang alles lezen over die onderwerpen wat er maar te vinden was in de bibliotheek en in encyclopedieën en tijdschriften) kwam ik tot de conclusie dat alternatieve geneeswijzen niks genezen en dat paranormale dingen louter sprookjes en verzinsels zijn.
En dat vond ik eigenlijk wel behoorlijk jammer, want het zou toch geweldig zijn wanneer je bijvoorbeeld effectieve medicijnen zonder enige bijwerking kunt maken door simpelweg wat verdunnen en schudden van stofjes, of wanneer je mensen kunt genezen door het simpelweg met de handen manipuleren van 'levensenergie', zonder allerlei gevaarlijke en kostbare ingrepen. Maar helaas: wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn...
Het meest verbazende aan dat alles vond ik nog wel dat er ondanks het totale gebrek aan bewijs van werkzaamheid nog steeds talloze mensen in die dingen geloofden, zelfs na confrontatie met dat ontbreken van bewijzen. Maar goed, dat zal dan wel weer komen door mijn halve autisme ...

2
151 RichardR

@141 ....."een zweefteven site"
Hahahahahahaquestion -) question

2
152 Katte_kop

Ik vermoed dat de meester Johannes Vermeer ook autistisch was. Hij kende maar 1 talent. Zijn verdieping in de schilderkunst is uniek. Het was alles en tegelijkertijd ook niks want hij kon zichzelf niet staande houden. Maar in een tijd dat er geen sprake was van individualisme ook geen probleem.

Autisme is dus een maatschappelijk probleem omdat we geen ruimte geven aan verdieping en geen verbondenheid om met zn allen op te vangen wat hij/zij laat liggen.

2
153 Katte_kop

@151 .
Quote:
"Pas na grondig onderzoek (en dan bedoel ik dus jarenlang alles lezen over die onderwerpen wat er maar te vinden was in de bibliotheek en in encyclopedieën en tijdschriften) kwam ik tot de conclusie dat alternatieve geneeswijzen niks genezen en dat paranormale dingen louter sprookjes en verzinsels zijn."

Ik mag hopen dat er niemand twijfelt aan deze woorden. Voor diegenen die er toch aan zouden twijfelen, zouden er goed aan doen om eens naar de historiek van RichardR te gaan kijken (it might open your eyes question ).

De technologische vooruitgang heeft ons enorm veel voordelen gebracht. Het internet is bvb een ongelofelijk machtig medium geworden. En omwille van het gebruiksgemak misschien net iets té machtig geworden in mijn ogen. Letterlijk iedereen kan een website openen, betaal enkele euros/dollars aan google (via adwords) en jouw website staat bovenaan de lijst in de zoekresultaten. Dit is echt geen rocket science.

Wat mij betreft heeft het internet haar beloftes tot nu toe niet kunnen nakomen. Het internet dient een bron van betrouwbare informatie te zijn en niet een allegaartje van libelle/flair/de speld artikelen...

Laat staan dat Jan met de Pet gezondheidsadvies mag geven (vaak tegen betaling --> via donaties) aan ongeïnformeerde mensen.

Artsen zijn het letterlijk beu om patiënten op consultatie te krijgen die even komen uitleggen wat hen scheelt. Ik refereer dan naar die groep patiënten die voorafgaandelijk "grondig onderzoek gedaan heeft op het internet".

Get the hell out of my face.... Waarom ga je dan uberhaupt op consultatie naar je huisarts ??? Om hem/haar de les te lezen ? Really ?

Hetzelfde zie je hier op dit forum gebeuren.

Waarom doen anti-vaxxers dit ?

Proberen ze hier de betweter uit te hangen omdat hun huisarts er genoeg van had ?

Het lijkt wel of het internet jullie laatste vluchtweg is.... ow wacht, dat is het ook hé question

0
154 XingFu

@140
Omdat die kleine bron het direct in de bloedbaan brengt én omdat het gebeurt bij kleine kinderen.

7
155 samcash

@142
Lage doses die geen kwaad kunnen. Dat verhaal heb ik vaker gehoord en het is al eerder onderuit gehaald.
Amalgaam is lange tijd gebruik door tandartsen voor de vulling van kiezen en tanden. Er kwamen steeds meer klachten over. Het is gebleken dat bij gevoelige personen kleine doses kwik ernstige bijwerkingen kunnen hebben terwijl anderen daar totaal geen last van hebben. Tegenwoordig wordt amalgaam niet meer gebruikt. Reden; te giftig.

6
156 samcash

@155 de kleine bron brengt het niet direct in de bloedbaan. Dat wordt alleen nog maar in een beperkt antivaxx-kringetje verkondigd.

Ook bij kleine kinderen zijn die andere bronnen veel, veel groter dan dat minieme beetje van zo heel af en toe een vaccinatie.

Jouw beide punten zijn dus niet valide.

1
157 Doeslief

@156 amalgaam wordt om drie redenen niet meer gebruikt.
1. Het is grijs, terwijl een composietvulling tandkleurig is.
2. Het is giftig bij extreem frequent gebruik; hier heeft de tandarts last van.
3. De patiënt was ongerust, ook al was dat onterecht.

Jouw punt is dus niet valide.

Ik voeg hieraan toe dat de vraag of amalgaam al dan niet giftig zou zijn, niets zegt over een heel andere toevoeging die in een heel ander product zit dat in heel andere doses op een heel andere manier wordt toegediend voor een heel ander doel.

1
158 Doeslief

@156
Dus jij gelooft wetenschappers wel wanneer ze zeggen dat kwik giftig is, maar niet wanneer exact diezelfde wetenschappers zeggen (en ook met goede onderbouwing) dat vaccinatie geen risico's van betekenis heeft?

Kun je deze merkwaardige tegenstelling toelichten? Want het lijkt erop dat je de wetenschap alleen maar gelooft wanneer het in jouw straatje past -- en dat is natuurlijk niet erg verstandig.

0
159 RichardR

@158
Je hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Bij mensen met onverklaarbare klachten verdwenen deze vaak nadat ze al hun amalgaamvullingen hadden laten vervangen.
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/25716-amalgaam-veroorzaakt-lichamelijke-en-psychische-klachten.html
Amalgaamvullingen bestaan voor meer dan 50% uit kwik. Dit metaal is zeer giftig voor mens en dier. Uit uitgebreide analyses is gebleken dat er kleine hoeveelheden kwik vrijkomen uit amalgaamvullingen in tanden. Volgens veel tandartsen en amalgaamproducenten is de hoeveelheid kwik die vrijkomt niet schadelijk voor mensen. Er zijn echter steeds meer aanwijzingen dat, hoewel er meestal geen acute gezondheidsklachten optreden na een amalgaambehandeling, er op de lange termijn een breed scala aan lichamelijke en psychische klachten kunnen optreden.

Dus je kunt maar beter voorzichtig zijn met kwik. En met aluminium.

Autisme komt de laatste jaren steeds meer voor in de VS. Er lijkt een correlatie te zijn met de verplichte vaccinatie die overal wordt ingevoerd.
Los daarvan hebben kinderen en volwassenen steeds vaker last van overgevoeligheden, allergieën en intoleranties. Het is niet uitgesloten dat deze worden veroorzaakt door vaccinaties.
Reden om voorzichtig met vaccinaties om te gaan en mensen de vrijheid te laten om ze wel of niet te nemen.

6
160 samcash

@160 klopt, mensen die hun amalgaamvullingen lieten verwijderen raakten in enkele gevallen van hun klachten af.

U vergeet echter dat deze mensen nog veel meer dingen lieten doen rond hetzelfde moment. Ze voerden vaak wel twintig verschillende veranderingen door in hun leven - en u noemt daarvan slechts één. Dat is een te beperkt uitgangspunt.

U vergeet ook de mensen die al hun amalgaamvullingen lieten verwijderen, en vervolgens geen enkele verbetering ervoeren. Ook dit toont een uitermate beperkt blikveld.

Overigens - amalgaamvullingen verspreiden veruit de grootste hoeveelheid kwik bij het verwijderen. Een amalgaamvulling die je laat zitten, verspreidt vrijwel niets. Bij het uitboren komt echter een grote hoeveelheid damp en gruis vrij, die via de slijmvliezen en de longen in het lichaam terechtkomt. Uw stelling komt er dus feitelijk op neer dat mensen die kozen voor een eenmalige extra hoge blootstelling aan kwik, daarna minder klachten rapporteerden.

Daarnaast vergeet u dat amalgaam niets met aluminium te maken heeft. Waarom u er zo op doorzaagt is me dan ook een raadsel.

1
161 Doeslief

@160 in uw laatste alinea noemt u de correlatie tussen autisme en vaccinatie die helaas zo populair in in kringen die zich graag baseren op een zeer beperkte hoeveelheid informatie.

Wat vindt u bijvoorbeeld van Japan, waar men op een gegeven moment het vaccinatieprogramma enkele jaren lang vrijwel stillegde - waarop het aantal gevallen van autisme gewoon doorging met stijgen? Vergelijkbare ervaringen zien we ook in andere landen. De praktijk laat ons dus zien dat autisme in ieder geval niet is gerelateerd aan vaccinatie.

0
162 Doeslief

@160
[gezwam over amalgaam]
"Dus je kunt maar beter voorzichtig zijn met kwik."
Dit klopt, maar het zijn vooral de tandartsen zelf die risico lopen bij het verwerken van kwik tot amalgaamvullingen. Patiënten worden niet ziek van die vullingen, en het verwijderen ervan geeft geen significante verbetering van de gezondheid (en ja, dit is al vaak wetenschappelijk onderzocht -- zoek op Pubmed Amalgam removal health, zie bijvoorbeeld https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3229679/).
Ja, de concentratie kwik in bloed en urine daalde meetbaar na verwijdering (gemiddeld met 50%), maar de individuele verschillen in absolute concentraties waren veel groter dan de gemeten kwikniveaus voor en na verwijderen, en konden niet worden gecorreleerd met veranderingen in gezondheidsklachten. Op langere termijn kon men geen significante verschillen meten.

"... En met aluminium."
En hop, een non-sequitur als bruggetje ...

"Autisme komt de laatste jaren steeds meer voor in de VS. Er lijkt een correlatie te zijn met de verplichte vaccinatie die overal wordt ingevoerd."
... En hop, absoluut dom antivaccinatiegezwam. NEEN, er is GEEN correlatie tussen vaccinatie en autisme, en al helemaal geen oorzakelijk verband. Je hoeft daarvoor alleen maar naar andere landen dan de VS te kijken.

"Los daarvan hebben kinderen en volwassenen steeds vaker last van overgevoeligheden, allergieën en intoleranties. Het is niet uitgesloten dat deze worden veroorzaakt door vaccinaties."
Er is ook geen enkel bewijs dat ze WEL worden veroorzaakt door vaccinaties. Of door overmatig eten. Of door mobieltjes. Of door wat dan ook dat in de afgelopen twintig jaar is toegenomen.

"Reden om voorzichtig met vaccinaties om te gaan en mensen de vrijheid te laten om ze wel of niet te nemen."
Bangmakerij die dus gebaseerd is op louter onbewezen verzinsels. Vaccinatie voorkomt tal van ziekten en daarmee ook lijden, handicaps en sterfte, en dat is BEWEZEN. Voor alle paniekzaaierij over vaccinatie -- inclusief het voorgaande -- is daarentegen geen enkel bewijs. Voldoende reden dus om aan te dringen op het vaccineren van alle kinderen, en het weerleggen van de domme prietpraat van antivaccinatievolk.

Mensen, laat je niet verleiden om domme dingen te doen met de gezondheid van je kinderen door te luisteren naar hele domme mensen zoals antivaccinatiefanaten en kwakzalvers.

Heb je twijfels? Raadpleeg je huisarts of desnoods een kinderarts. Zij hebben er daadwerkelijk voor gestudeerd en volgen tevens regelmatige nascholing om altijd te beschikken over de laatste en beste inzichten op medisch gebied -- en dus ook over vaccinatie. En die beste inzichten zeggen al ruim 75 jaar dat vaccinatie vreselijk veel ellende voorkomt, zonder noemenswaardige risico's.

1
163 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

164 Imperator

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@6Allereerst: ik geloof er niets van jij, @2 en @3 zich bekommeren om het welzijn van asielzoekers en statushouders. Jullie willen NUL vluc...

zojuist geplaatst door FrisseBries

MARCUSAURELIUS
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

De top van het Rode Kruis verdient heel veel misschien kunnen die wat beschikbaar stellen.Nu willen ze liefdadigheid bedrijven uit de beurze...

zojuist geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

Nooit van gehoord.Moest wel bij ""cowgirl"" aan iets anders denken.Dat was vast mijn ""Dirty Mind"" 😇...

5 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@4En dit heeft niets met lang geleden te maken, maar met een verloederd Nederland, dankzij politici als Baudet en zijn aanhangers....

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

MARCUSAURELIUS
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Dit was maar een dreigement.Lang geleden sloeg een Kamerlid daadwerkelijk toe naar een lid van de Boerenpartij.Niks afkeuringen laat staan...

8 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@5 Kom jij eens met een fatsoenlijke oplossing voor deze problemen i.p.v. oeverloos af te lopen zeiken. . . ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

De jaren '30 / '40, vorige eeuw, begonnen ook zo. . . . We hebben nog geen ene moer opgestoken van de geschiedenis. . . 😡...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@4Ja, haha. Dan doen ze eens wat nuttigs in plaats van hier elke dag hetzelfde te herhalen (lees klagen)...

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@2Omdat geen enkele partij daar verder aanleiding toe geeft, misschien?...

12 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

LoydMorris
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

@2 Zulke lippen heeft m'n schoonmoeder ook. . . . echter zij zit er op 😁...

20 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Clea GaultirCurvyqueen33 NudeAlly CooperPornhub MuslimHindi Porn VdeoJapanese CartoonpornBlow Job With TongueRakhi Sawant Nude PicsCollege Girl Sex IndianNude PartiesHuge Boobs SoloHuge Boobies BouncingWww Sex CoTwo Girls One Boy PornKailani Kai Fucks InmateItaly.pornoNew Xxx Porn MoviesFemale AnalMom Dom PornFilme DexesoNude Gorgeous WomenSexy MuvieIndian Horny SexPura Nanga VideoKorean EscortMary Nabocova NudeHindi Bilu FilmChaena XxxHent AiTube Porn StrsZartprickelnd Onlyfans LeakedCojen En El CarroHalle Berry Nude In SwordfishChristina Mack PornVideos CxxRachel RoxSlow Motion XxxOxlemonAbigail DangerBlacked AngelikaHomeade Amatuer PornKimmy Granger Only FansAi Porn GeneratorsFuta VrMost Popular Hd Porn VideoX EroticIndian Cuckold PornViolet Myers Convinces Her Personal Trainer To Fuck HerTeens Do PornDiamond PipesBrigitte BakoBambietta HentaiChris Damned PornEporn ComTrying Anal For The First TimeIris HentaiDesi Sex Full MoviePoonam X VideoMike-adrianoUllu Tadap WebseriesTube TrooperIndian Lady Hot SexBest GloryholeYuuko OnoAna Duro AnalChaturbate CoupleBig Assxxx.Klieo ValentienNicole Aniston PovFoto Pornografici2020 Sex VideoGay Boys PornBigdickhandjobsAlison Tyler VideosFuqqt.comXoxosummerjamesSexclipEbonybangbrosFreya ParkerHentai VoreDream MoviesxxxAmber Connors XvideosWacksackxxxBollywood Sex Scene PornPornfidelity Brandi Love3dporn CartoonsSex Ai ChatbotJangal Me XxxBf Sexy PornGhetto GaggerSnapchat NsfwIntimate SexDesi MastrubationPostman PornTeenporn NudeAlice Goodwin NudaPorn WebstiesReddit PorVídeos Pornobrasil韩国 情色Brezzer Xxx ComSub Rosa Full MovieLeaks Only FansSito PornQuadrinhos Eroticos FamiliaTwinks HungHeidi Klum Nude PicsBig Boobs Sucked HardBrazilian Girl ManyvidsNgocok MemekXnxx Hd HotDirty Sex GifEnglish Bf XLong Tongue LesbiansPorno Ultra HdKajal Ki Nangi PhotoNrisexPrron VideoKannada Sexx VideosMyfrecamImgfap.comHazel GraceJav StepmomBig Black Ass PornCheating With Husband PornKatherine Heigl NakedJosephine Jackson NudeEnglish Hot BfFemboyhentai ComicsAlyssa Milano Sex ScenePokemon Anime XxxGhetto Gaggers.comSexy Women VideosWww Com Sex Video Full HdTorokaseMim Going BlackLustfulloversFilmincestBlack Lesbien.comReddit Gone Wold StoriesPorn MinifaldasDakota Johnson SexiestXxx Com 4kVideo XxxpronKatrina Kaif SexyKarely DesnudaPornô AbusoVídeo NudesOne Peice PornSprigatito Porn