zondag , april 28 2024

Pure moordlust: vrouw voor trein geduwd; een officier in Marokko

Voerde in Duitsland: je kunt er zomaar met de auto terechtkomen als je aan het dwalen raakt tussen de vliegvelden van Weeze en Düsseldorf (wat weleens gebeurt). Er is ook een treinstation.

Zaterdag gebeurde daar iets dat wel hier en daar is opgepikt, maar waar je meer van zou willen weten. Een 28-jarige man duwde een 34-jarige vrouw voor een trein, op het station van Voerde. Zij overleefde dat niet. Omstanders hielden de man vast.

Het bijzondere is dat het niet ging om – wat je zou denken – een partnerruzie. Een wraakzuchtige ex, een verstoten minnaar. Maar het ging bij de man om pure moordlust. Dader en slachtoffer kenden elkaar niet en hadden ook geen onenigheid gehad.

Dat is fascinerend: waarom zij? De man stond al bekend bij de politie. Zal iets zijn als wat wij ‘een verwarde man’ noemen.

Officier in Marokko

Vanmorgen is in de Marokkaanse stad Laayoune, op landgoed Addoha,  het lichaam van een hoge legerofficier gevonden. Doodgeschoten met een jachtgeweer. Geen zelfmoord. Zijn dienstauto stond in de buurt. Ook daar wil je wel meer over weten, maar voorlopig kan ik er nog niet veel over vinden.

Check Also

Hendrik Jan Korterink (15 mei 1955 – 6 april 2020)

Vandaag is Hendrik Jan Korterink (1955-2020) overleden. Hij was niet alleen grondlegger van deze site, …

One comment

  1. Een laf varken die een onschuldige vrouw voor een aanstormende trein duwt, dat is nou fascinerend! Waarom zij? Werkelijk fascinerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *