EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier (links) en de Ierse premier Leo Varadkar tijdens een ontmoeting in April 2019.
Volledig scherm
EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier (links) en de Ierse premier Leo Varadkar tijdens een ontmoeting in April 2019. © AP

Brexit: EU reserveert miljarden voor hulp aan Ierland

ANPDe Europese Commissie is bezig met het opzetten van een hulpfonds van miljarden euro's voor Ierland. Dat geld zou kunnen dienen om het land te beschermen tegen de mogelijke economische schade als gevolg van een no-dealbrexit, schrijft de Britse krant The Times in de editie van maandag.

14 reacties

  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    De UK kan zonder Europa maar ... kan Europa wel wel zonder de UK.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Er zijn zaken waarvan je weinig moet kennen om te mogen concluderen dat het om een gedrocht gaat met onoplosbare constructie fouten. Je moet niets afweten van sterkteleer en mechanische constructies om te mogen zeggen dat een brug een gedrocht is wanneer er aanhoudend reparaties aan moeten gebeuren en ze bij het minste briesje heen en weer wiebelt. De EU is zo’n constructie, niet dat de ontwerpers dommeriken waren, maar wel dat hun verstand verduisterd werd door hun ego en megalomane dromen.
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Wacht even : Ierland zijn dat nu jet niet die dwarsliggers als het vaat over belastingen op internetgiganten ? Zet ze maar het mes op de keel : eerlijk meespelen of oprotten.
  • Johan Launders

    5 jaar geleden
    ik zeg al jaren... er komt geen Brexit. Jaren vergaderd en kosten gemaakt voor niets. Je zal zien dat ik gelijk krijg.
  • Dirk Corten

    5 jaar geleden
    Gewoon een uitzonderingsmaatregel voorwat de handel tussen Noord Ierland en Groot-Brittannië betreft zou véél simpeler zijn, en vooral ons véél minder kosten. Miljarden reserveren is makkelijk op de kap van de werkende mens, die dikwijls tegen zijn zin in die Europese unie zit,zeg maar gerust het Europese, geldverslindende gedrocht...