Duits minister van Economie Peter Altmaier.
Volledig scherm
Duits minister van Economie Peter Altmaier. © Uwe Anspach/dpa

EU bereid heffingen op Amerikaanse wagens te schrappen volgens Duits minister

EconomieDe Europese Unie is bereid de invoerheffingen op Amerikaanse auto's te schrappen in een poging een aanslepend handelsgeschil met Washington op te lossen. Dat heeft de Duitse minister van Economie Peter Altmaier verklaard in Welt am Sonntag

16 reacties

  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Een VW Golf R kost in de VS full options 42.000$, hier kost hij om en rond de 54.000€, hoe leg je dat uit, wetend dat de emissienormen strenger zijn in de VS? Een Chevy Camaro kost hier ook ongeveer 20.000€ meer dan in de VS, met wie lachen ze hier.
  • Hugo COOLSAET

    5 jaar geleden
    Als je het totaal aan invoerheffingen in $ berekend zal je aan beide zijden van de oceaan tot hetzelfde bedrag komen. Als de ene invoerheffingen oplegt wil de andere hetzelfde bedrag recupereren door gelijkwaardige invoerheffingen. En dat is ook eerlijk.
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Mensen zeggen dat Trump gelijk heeft mss wel mss niet. Maar het komt erop eer dat Europa.doet wat trump wil doen opkomen voor u eigen mensen. Maar uiteindelijk is er in de tijd onderhandeld en hebben de EU en de VS dat ondertekend en heeft Trump eenzijdig dat verbroken. Hij moet lastig zijn op zijn onderhandelaars en niet op de EU. Straks gaan de klagers weer de EU verwijten dat er minder werk is door alles wat wordt ingevoerd
  • Johan Launders

    5 jaar geleden
    uitzonderingen op uitzonderingen... wanneer maken ze eens wetten die toegepast kunnen worden en door halfslachtigheid uitzonderingen moeten toestaan voor de luidst roependen.. Is economie à la tête du client.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Laat die Amerikaanse brol toch daar. Wie zo een zuipende en viervoudige CO2 uitstootmonster wil kopen moet er ook maar voor betalen.