Navya shuttle.
Volledig scherm
Navya shuttle. © REUTERS

Autonome bus rijdt voetganger aan in Wenen, experiment ook in Parijs gestopt

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is donderdag een autonoom rijdende bus tegen een voetganger gereden. Tegelijkertijd werd bekend dat in Parijs wordt gestopt met de service. Beide zaken staan los van elkaar.

  1. Verbreden van snelwegen zorgt nauwelijks voor minder files en is niet per se milieuvriendelijker
    PREMIUM

    Verbreden van snelwegen zorgt nauwelijks voor minder files en is niet per se milieu­vrien­de­lij­ker

    Het wordt steeds drukker op de Nederlandse wegen en elk jaar komen er meer en meer kilometers aan snelweg bij. Maar zorgt dat ook echt voor minder files? En hoe zit het met de uitstoot? Volgens Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid van de TU Delft, werkt het zeker niet overal. ,,Je hoort mij niet zeggen dat een wegverbreding nooit zin heeft, maar het moet op slimme plekken gebeuren.”
    Den Haag
  2. Doorrijder toont geen berouw, Naoufels (7) trauma blijft: ‘Hij steekt nooit meer alleen over’
    PREMIUM

    Doorrijder toont geen berouw, Naoufels (7) trauma blijft: ‘Hij steekt nooit meer alleen over’

    Naoufel werd geschept op het zebrapad toen hij wilde oversteken. Hij vloog door de lucht, brak zijn nek een raakte daarna in coma. De bestuurder reed keihard door. Naoufel vocht in het ziekenhuis voor zijn leven. Volgens artsen was het een ‘wonder’ dat hij de aanrijding had overleefd. Maar nu, anderhalf jaar later, gaat het niet goed met hem en worstelt ook zijn familie nog met het drama. ,,Hele gezin loopt bij psycholoog.”
    Den Haag