Ads Top

Gelderse Regiotaxi naar de regio’s

Met de komst van zes nieuwe systemen verdwijnt vanaf 1 januari 2017 het begrip Regiotaxi Gelderland uit het straatbeeld. De regio Arnhem-Nijmegen heeft het regiotaxivervoer al overgenomen op 1 september. De andere regio’s volgen op 1 januari. Gedeputeerde Bieze overhandigde op 21 december in het Bruishuis in Arnhem symbolisch de sleutels van de regiotaxi aan de zes Gelderse regio’s.

Mensen die aanvullend vervoer nodig hebben doen voortaan een beroep op het vervoersysteem in hun eigen regio. Deze zullen rijden onder de namen ZOOV (Achterhoek), Valleihopper (FoodValley), Versis (Rivierenland), PlusOV (Stedendriehoek), ViaVé (Noord-Veluwe) en AVAN (Regio Arnhem-Nijmegen).

De regio’s gaan de busjes ook gebruiken voor kleinschalig openbaar vervoer. Zowel in de stad als op het platteland is het niet wenselijk om grote lege bussen te laten rijden, maar omdat de provincie wel verantwoordelijk is voor het regelen van goed openbaar vervoer hebben we afgesproken dat de voertuigen van Avan, Versis, PlusOV, Valleihopper, ViaVé en ZOOV ook de OV-reiziger bedienen. Op deze manier dragen de systemen bij aan een flexibele en duurzame invulling van het openbaar vervoer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.