U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 9
De Veiligheidsregio Fryslân deelde de angst van actievoerder Jenny Douwes voor ongeregeldheden tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum in 2017. Dit blijkt uit stukken die per abuis onder de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) zijn verstrekt aan Douwes en de vereniging Jongf ...

ongeveer 1 maand geleden door Telegraaf

REAGEER MET EEN EMOJI
14


Het ziet ernaar uit dat de gemeente Dokkum en het OM vitale informatie die strekte ten gunste van de aangeklaagden voor de rechtbank hebben achtergehouden. Obstructie aan de rechtsgang.
Het OM is niet aangesteld voor tunnelvisie.

Het hart van de zaak zijn de gedragingen van burgemeester Waanders in de periode voor de intocht van Sint Nicolaas.
Zij trachtte een wit voetje te halen bij het ministerie van Sociale Zaken en Integratie en bij haar partijchef , Lodewijk Asscher. Asscher had van bewustwording van het Nederlandse slavernijverleden en het verdwijnen van Zwarte Piet via een geleide cultuurverandering een punt van beleid gemaakt.

Waanders bewoog daarom Kick Out Zwarte Piet om naar Dokkum te komen, verspreidde geschriften van KOZP als lesmateriaal, en gaf activisten opvallende plekken langs de route.
De burgemeester droeg persoonlijk in niet geringe mate bij aan het op de spits drijven van tegenstellingen en het scheppen van een onveilige situatie voor ouders en kinderen.
Vervolgens zorgde Michael van Zeijl van de Grauwe Eeuw voor het opvoeren van de spanning met zijn oproep op sociale media de acteur die St. Nicolaas speelt tijdens de intocht te vermoorden.

Voor deze oproep tot geweldpleging en moord werd van Zeijl veroordeeld tot 300 euro boete.
Dat hij de vrijheid van vereniging en vergadering en van meningsuiting van de bezoekers van de intocht moedwillig zocht te verhinderen , vormde voor het OM geen punt in de strafeis.

Tegen Mevr. Douwes werd 240 uur taakstraf uitgesproken door een rechter. Stel haar verdiensten als onderneemster op een lage 60 euro per uur en haar straf komt neer op 14400 euro.
Hoewel zij haar oproep op eerste aandringen van de autoriteiten introk.

300 Euro vs 14400 euro.
Er zijn duidelijk 2 soorten OM en 2 soorten rechters in Nederland.
Een voor burgers en een voor links-extremistische actievoerders.
Het alternatief is dat er 2 wetgevingen zijn. Zo heb je geen Poolse toestanden in de rechtsstaat meer nodig. Met zulke functionarissen.

De negatieve aandacht van het OM voor de blokkeerfriezen heeft er in elk geval fors toe bijgedragen dat de kwalijke rol van burgemeester Waanders niet publiekelijk is doorgelicht.
En daar is nog wel de meeste noodzaak toe.
Naast natuurlijk onpartijdige rechtsspraak.


101 duurendaal    
ongeveer 1 maand geleden door duurendaal
4
Meld

@98 Ik maakte de kachel niet aan was een quote van u.
U maakte die kachel aan op een ander draadje met deze quote.
De pot verwijt de ketel dus.

102 Aafje    
ongeveer 1 maand geleden door Aafje
7
Meld

@99 Ik vog verder uw advies op.

103 Aafje    
ongeveer 1 maand geleden door Aafje
6
Meld

Het is allemaal framing. Sinterklaas is een katholiek en heidens feest en kan daardoor niet in verband worden gebracht met racisme. De basis van het feest is juist het verkleden en schminken van het gelaat. Dat is de basis van het feest om je juist niet te conformeren aan de regels en wetten die normaliter gelden. Dit gebeurt in elke samenleving van Afrika tot Japan tot overal in de wereld.
Katholieken zijn eeuwenlang (van de 16e eeuw tot 19e eeuw) een onderdrukte klasse geweest in Nederland en hebben zich niet bezig gehouden met kolonialisme en slavenhandel. Ze werden simpelweg niet toegelaten. Niet eens als matroos en daarom ook de uitspraak liever turks dan paaps, door de protestanten. Katholieken hadden geen enkele bestuurlijke macht in Nederland bij wet.
Het is volledig uit zn verband gerukt door een paar roeptoeters die werkelijk niets begrijpen van de Nederlandse geschiedenis, evenals 99% van de Nederlanders zelf.

104 delarosa@europe.com    
ongeveer 1 maand geleden door [email protected]
0
Meld

@101 applaus goede omschrijving.

105 Eastwood    
ongeveer 1 maand geleden door Eastwood
1
Meld

@101
Van mij ook

106 delarosa@europe.com    
ongeveer 1 maand geleden door [email protected]
0
Meld

@101 duurendaal,

Chapeau ! ++++++++++++

107 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 maand geleden door Bezorgde Europeaan
1
Meld

Wob. Maar hele stukken worden onleesbaar gemaakt. Toevallig deze keer kennelijk wat minder onleesbaar en dat wordt dan als fout aangemerkt. Is dat nu openheid van zaken geven over zaken die ons allen aangaan?

108 PFL    
ongeveer 1 maand geleden door PFL
0
Meld

KOZP is met recht een bedreiging van onze veiligheid..

109 Xmod    
ongeveer 1 maand geleden door Xmod
1
Meld

Feit is m.i. dat bijvoorbeeld KOZP alsmede S.S. (wie kent haar niet) zich laten (mis)leiden door een of enig vals sentiment.
Het personage Zwarte Piet heeft niets maar dan ook niets vandoen met "onderdrukking" dan wel "discriminatie" noch "slavernij" van het zwarte ras in die zin dat "Zwarte Piet" een slaaf van Sint Nicolaas zou zijn.

Het was de bisschop van Mira (onze huidige Sint Nicolaas) welke volgens de (oude) legende enige lieden vrijkocht uit slavernij. Welke laatsten hem, als vrije mensen, trouw bleven om te tonen dat een leven in vrijheid en vreugde mogelijk was en is.

Daarnaast natuurlijk ook de eeuwenoude (Europese) traditie van de zogenaamde Krampus ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Krampus ). Een vermenging van gegevens, gebruiken en honderden zo niet duizenden jaren oude gewoontes.

Door het feit dat Zwarte Piet "zwart" is (geen enkele donker getinte medemens is feitelijk "zwart", zoals er ook geen feitelijk "wit" mens bestaat) heeft KOPZ, S.S. en andere misleiden op het verkeerde been gezet en zien hier (volkomen onterecht) een persiflage der donkere mens en goedkeuring der slavernij in.

Maar goed, dit gaat het onderwerp voorbij welke feitelijk wat anders betreft.

Het is, m.i., ronduit schandalig dat een bestaand rapport in de rechtsweging niet meegenomen is.
Daar waar de veiligheid van Nederlandse burgers in het gedrang komt en "de staat" niet meer adequaat weet te reageren op mogelijke dreigingen (de "grauwe eeuw") is het niet meer dan lovenswaardig dat bezorgde burgers zelf in het verweer komen.

Een oproep tot een moord (hoewel later gebagitaliseert tot "een grapje") schijnt normaal te zijn echter de actie van bezorgde lieden, ondermeer ten gevolge van deze oproep, "misdadig".

Laat ik dan hier ook een "grapje" maken: "jaag aankomende Sint Nicolaas intocht alle tegen deze traditie protesterenden een kogel door den kop". (Kijken hoe lang het duurt voor dat men mij om "veiligheidsredenen" een bezoekje komt brengen.)

Neen, daadwerkelijk zou ik dit nooit doen echter deze "dreiging" c.q. "oproep" is van hetzelfde kaliber als hetgeen de tegenstanders van Zwarte Piet poneren en derhalve vindt ik (op grond van het voorgaande) de actie van de "blokkeer friezen" geheel gerechtvaardigd.
Zij hebben een mogelijk gevaar getracht te keren en hebben gebruik gemaakt van een vreedzame mogelijkheid in deze door op een veilige wijze het verkeer te blokkeren. (Zelfs de politie vakbond heeft ooit tot dit middel gegrepen om hun "eisen" kracht bij te zetten.)

De veroordeling van de Friese blokkeerders is niets meer of minder dan een politiek "correcte" en verwerpelijke actie zeker ziende wat andere blokkeerders voor straffen mochten zien ten aanzien van hun handelen (zie @69 ).

110 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 maand geleden door Bezorgde Europeaan
2
Meld

Alles zal en moet naar de klote in dit land met onze tradities.
Politiek Den Haag kom eens met een wet dat Sinterklaas en natuurlijk zijn hulpjes zwarte pieten gewoon bij Nederland horen en stel het strafbaar als er gedonder is.
Maar politiek Den Haag heeft geeft meer prioriteit aan tuig wat hier in ons land gekomen is en in alles ons tegenwerken.
In de politiek werken (?) alleen maar schijtluizen die niet durven op te treden en alles maar laten gebeuren.

111 Interessant    
ongeveer 1 maand geleden door Interessant
1
Meld

@32 Dat een VN-muts zich ooit over Zwarte Piet heeft uitgesproken, wil nog niet zeggen dat de Veiligheidsraad zich ermee moet bemoeien.

112 rolstoeltje    
ongeveer 1 maand geleden door rolstoeltje
1
Meld

@110 probeer de zwarte leugen nog maar een keer te verkopen, maar vrees dat je te laat bent. In NL is geen plaats voor ‘black face’ — het begin van het einde van ZP als alleen zwart is ingezet alleen hebben de racisten het nog niet door.

113 Alt-Wrong    
ongeveer 1 maand geleden door Alt-Wrong
10
Meld

Weer zo'n veroordeeld opruier, lees ik.

Het mens dient haar werkstraf eerst maar eens te voltooien.

114 E.Meel    
30 dagen geleden door E.Meel
5
Meld

@114 Wel tegen veroordeelden aanschoppen die jouw ideologische standpunten niet steunen maar veroordeelden die wel aan jouw wereldbeeld voldoen de hemel in prijzen. Denk aan Soros en het moordroepmeisje.

115 Pxf7+    
30 dagen geleden door Pxf7+
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump hint op nieuwe handelsoorlog: EU is nog...
Nog voordat er een akkoord is in de handelsoo...

1 dag geleden door RTL Nieuws

Afrikaan (27) verkracht 9-jarig meisje in Dui...
Ophef in Duitsland nadat deze gruwelijke feit...

15 uur geleden door Inter

De dader is wit
Witte daders hebben carte blanche in medialan...

24 uur geleden door Hadito

Ondernemer uit eigen pand gezet door We Are H...
Een onaangename verrassing voor de Amsterdams...

17 uur geleden door ontken

‘Meerdere FvD-senatoren mee naar nieuwe...
De breuk binnen Forum voor Democratie (FvD) i...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Pffff
Integratie is mislukt: het is 16 maanden oude...
En wij maar tolerant blijven naar de intolera...

minder dan een minuut geleden door Pffff

Myth63
Steeds meer Nederlanders in geldnood door hog...
@12 Sssst. Hahaha.Ik zie het als een risicove...

1 minuut geleden door Myth63

AT Jist
Boerkaverbod is juist een handreiking naar mo...
@102 "Ik zie liever meer actie richting ( zwa...

1 minuut geleden door AT Jist

Hannie1
Lil' Kleine stelt albumrelease voor onbepaald...
Van uitstel komt meestal afstel,dus er is hoo...

1 minuut geleden door Hannie1

Cremabatida
Boerkaverbod is juist een handreiking naar mo...
@102 Ook die worden aangepakt, en dit kan ook...

1 minuut geleden door Cremabatida

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig