door Havermout in Binnenland  ·  115 Reacties

  • 9
  • 911x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het ziet ernaar uit dat de gemeente Dokkum en het OM vitale informatie die strekte ten gunste van de aangeklaagden voor de rechtbank hebben achtergehouden. Obstructie aan de rechtsgang.
Het OM is niet aangesteld voor tunnelvisie.

Het hart van de zaak zijn de gedragingen van burgemeester Waanders in de periode voor de intocht van Sint Nicolaas.
Zij trachtte een wit voetje te halen bij het ministerie van Sociale Zaken en Integratie en bij haar partijchef , Lodewijk Asscher. Asscher had van bewustwording van het Nederlandse slavernijverleden en het verdwijnen van Zwarte Piet via een geleide cultuurverandering een punt van beleid gemaakt.

Waanders bewoog daarom Kick Out Zwarte Piet om naar Dokkum te komen, verspreidde geschriften van KOZP als lesmateriaal, en gaf activisten opvallende plekken langs de route.
De burgemeester droeg persoonlijk in niet geringe mate bij aan het op de spits drijven van tegenstellingen en het scheppen van een onveilige situatie voor ouders en kinderen.
Vervolgens zorgde Michael van Zeijl van de Grauwe Eeuw voor het opvoeren van de spanning met zijn oproep op sociale media de acteur die St. Nicolaas speelt tijdens de intocht te vermoorden.

Voor deze oproep tot geweldpleging en moord werd van Zeijl veroordeeld tot 300 euro boete.
Dat hij de vrijheid van vereniging en vergadering en van meningsuiting van de bezoekers van de intocht moedwillig zocht te verhinderen , vormde voor het OM geen punt in de strafeis.

Tegen Mevr. Douwes werd 240 uur taakstraf uitgesproken door een rechter. Stel haar verdiensten als onderneemster op een lage 60 euro per uur en haar straf komt neer op 14400 euro.
Hoewel zij haar oproep op eerste aandringen van de autoriteiten introk.

300 Euro vs 14400 euro.
Er zijn duidelijk 2 soorten OM en 2 soorten rechters in Nederland.
Een voor burgers en een voor links-extremistische actievoerders.
Het alternatief is dat er 2 wetgevingen zijn. Zo heb je geen Poolse toestanden in de rechtsstaat meer nodig. Met zulke functionarissen.

De negatieve aandacht van het OM voor de blokkeerfriezen heeft er in elk geval fors toe bijgedragen dat de kwalijke rol van burgemeester Waanders niet publiekelijk is doorgelicht.
En daar is nog wel de meeste noodzaak toe.
Naast natuurlijk onpartijdige rechtsspraak.

4
101 duurendaal

** gebruiker verwijderd **

@98 Ik maakte de kachel niet aan was een quote van u.
U maakte die kachel aan op een ander draadje met deze quote.
De pot verwijt de ketel dus.

102 verwijderd84130

** gebruiker verwijderd **

@99 Ik vog verder uw advies op.

103 verwijderd84130

Het is allemaal framing. Sinterklaas is een katholiek en heidens feest en kan daardoor niet in verband worden gebracht met racisme. De basis van het feest is juist het verkleden en schminken van het gelaat. Dat is de basis van het feest om je juist niet te conformeren aan de regels en wetten die normaliter gelden. Dit gebeurt in elke samenleving van Afrika tot Japan tot overal in de wereld.
Katholieken zijn eeuwenlang (van de 16e eeuw tot 19e eeuw) een onderdrukte klasse geweest in Nederland en hebben zich niet bezig gehouden met kolonialisme en slavenhandel. Ze werden simpelweg niet toegelaten. Niet eens als matroos en daarom ook de uitspraak liever turks dan paaps, door de protestanten. Katholieken hadden geen enkele bestuurlijke macht in Nederland bij wet.
Het is volledig uit zn verband gerukt door een paar roeptoeters die werkelijk niets begrijpen van de Nederlandse geschiedenis, evenals 99% van de Nederlanders zelf.

0
104 delarosa@europe.com

@101 applaus goede omschrijving.

1
105 Eastwood

@101
Van mij ook

0
106 delarosa@europe.com

@101 duurendaal,

Chapeau ! ++++++++++++

1
107 Bezorgde Europeaan

Wob. Maar hele stukken worden onleesbaar gemaakt. Toevallig deze keer kennelijk wat minder onleesbaar en dat wordt dan als fout aangemerkt. Is dat nu openheid van zaken geven over zaken die ons allen aangaan?

0
108 PFL

KOZP is met recht een bedreiging van onze veiligheid..

1
109 Xmod

Feit is m.i. dat bijvoorbeeld KOZP alsmede S.S. (wie kent haar niet) zich laten (mis)leiden door een of enig vals sentiment.
Het personage Zwarte Piet heeft niets maar dan ook niets vandoen met "onderdrukking" dan wel "discriminatie" noch "slavernij" van het zwarte ras in die zin dat "Zwarte Piet" een slaaf van Sint Nicolaas zou zijn.

Het was de bisschop van Mira (onze huidige Sint Nicolaas) welke volgens de (oude) legende enige lieden vrijkocht uit slavernij. Welke laatsten hem, als vrije mensen, trouw bleven om te tonen dat een leven in vrijheid en vreugde mogelijk was en is.

Daarnaast natuurlijk ook de eeuwenoude (Europese) traditie van de zogenaamde Krampus ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Krampus ). Een vermenging van gegevens, gebruiken en honderden zo niet duizenden jaren oude gewoontes.

Door het feit dat Zwarte Piet "zwart" is (geen enkele donker getinte medemens is feitelijk "zwart", zoals er ook geen feitelijk "wit" mens bestaat) heeft KOPZ, S.S. en andere misleiden op het verkeerde been gezet en zien hier (volkomen onterecht) een persiflage der donkere mens en goedkeuring der slavernij in.

Maar goed, dit gaat het onderwerp voorbij welke feitelijk wat anders betreft.

Het is, m.i., ronduit schandalig dat een bestaand rapport in de rechtsweging niet meegenomen is.
Daar waar de veiligheid van Nederlandse burgers in het gedrang komt en "de staat" niet meer adequaat weet te reageren op mogelijke dreigingen (de "grauwe eeuw") is het niet meer dan lovenswaardig dat bezorgde burgers zelf in het verweer komen.

Een oproep tot een moord (hoewel later gebagitaliseert tot "een grapje") schijnt normaal te zijn echter de actie van bezorgde lieden, ondermeer ten gevolge van deze oproep, "misdadig".

Laat ik dan hier ook een "grapje" maken: "jaag aankomende Sint Nicolaas intocht alle tegen deze traditie protesterenden een kogel door den kop". (Kijken hoe lang het duurt voor dat men mij om "veiligheidsredenen" een bezoekje komt brengen.)

Neen, daadwerkelijk zou ik dit nooit doen echter deze "dreiging" c.q. "oproep" is van hetzelfde kaliber als hetgeen de tegenstanders van Zwarte Piet poneren en derhalve vindt ik (op grond van het voorgaande) de actie van de "blokkeer friezen" geheel gerechtvaardigd.
Zij hebben een mogelijk gevaar getracht te keren en hebben gebruik gemaakt van een vreedzame mogelijkheid in deze door op een veilige wijze het verkeer te blokkeren. (Zelfs de politie vakbond heeft ooit tot dit middel gegrepen om hun "eisen" kracht bij te zetten.)

De veroordeling van de Friese blokkeerders is niets meer of minder dan een politiek "correcte" en verwerpelijke actie zeker ziende wat andere blokkeerders voor straffen mochten zien ten aanzien van hun handelen (zie @69 ).

2
110 Bezorgde Europeaan

Alles zal en moet naar de klote in dit land met onze tradities.
Politiek Den Haag kom eens met een wet dat Sinterklaas en natuurlijk zijn hulpjes zwarte pieten gewoon bij Nederland horen en stel het strafbaar als er gedonder is.
Maar politiek Den Haag heeft geeft meer prioriteit aan tuig wat hier in ons land gekomen is en in alles ons tegenwerken.
In de politiek werken (?) alleen maar schijtluizen die niet durven op te treden en alles maar laten gebeuren.

1
111 Interessant

@32 Dat een VN-muts zich ooit over Zwarte Piet heeft uitgesproken, wil nog niet zeggen dat de Veiligheidsraad zich ermee moet bemoeien.

1
112 rolstoeltje

* Verwijderd door de redactie *

113 Alt-Wrong

* Verwijderd door de redactie *

114 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

115 Pxf7+

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

Veel te weinig geïnvesteerd in onderhoud.Maar wel elk jaar maximale winstuitkering aan de aandeelhouders....

1 minuut geleden geplaatst door eh

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=bCnuEWLeEEEHauser Lana Trotovsek Erbarme Dich ...

2 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Reconquista
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Die snapt er nog steeds niets van. Dat het volgend kabinet het maar weer snel terug mag draaien. ...

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
Pianist Jan Vayne belegde 2,6 miljoen na onzorgvuldig advies van zijn bank: ‘Dacht dat dit veilig was’

Aandelen, zonder stemrecht.Wie koopt er nog aandelen?...

4 minuten geleden geplaatst door Weetal

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=nZb7FcP84CMErbarme Dich Mattheus Passion het meesterswerk van Bach ...

5 minuten geleden geplaatst door elsemiek

LoydMorris
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Waar kunnen Nederlandse jongeren naar toe, als deze opgeroepen worden voor de dienstplicht?...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
'Promes moet afzien: kaalgeschoren en met twintig man in cel'

Die wil heel gauw terug naar Nederland. Dan maar een tijdje brommen in een Hollandse cel. . . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

En volgende week zeurt hij weer dat hij geen plekken heeft.Bij uitstek de meest overbodige bewindsman van Nederland. Creëert alleen maar pr...

7 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

uit artikel:Sinds de privatisering in 1989 zijn de waterrekeningen in Groot-Brittannië met 360% gestegen, meer dan twee keer zoveel inflatie ...

9 minuten geleden geplaatst door eh

Reconquista
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Gewoon de klimaat en stikstoffondsen van Rutte en Jetten aanbreken en er zeker niet meer in stoppen zoals de bedoeling is . Daar zit 60 miljard ...

15 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
KemonompartySexemodel LyonRaw HentaiXxx Hindi Hot Sexy VideoFilms Pornographiques AdultesFabswingetdRadhika Madan SexHole House PornHumiliationjoiBdsm Porn TortureMommy's Girl.comShemale On Girl PornAdult SerachOnebigkissDaddies Gay Porn9anime.tiJamielizzzzSexy Anime PornStar PornographePornhd BestPornografia Em PortuguesMature Porno.videoSarah Hyland BikiniSexy Video Saree MeinPorn Games No Sign UpCelrb NudesFootjob CompilationAsiangay PornSasur Bahu Chudai VideoBoobs Without ClothesXnxx 69 ComXxx Mom LesbianAnal SleepingPetardas ComWoodmanxastingBubi JonesAishwarya XxxxSnap Codes NudeBhad Bhabie Leaked NudesBollywood NakedUkraine PornographyTictoknakedDixiexxxShiho TerashimaLegit Escort SitesMia CalifaTamil XvedioBrezza XnxxFamilystorkDesi Girl Dress ChangeJapan Hd XvideoSexy FacesittingBrandy MaePornbb.irgMelonstu ECheating Wives In PornFifty Shades Of Grey Full MovieMia KhalifaxxxxCoroas Amadoras SexoRouge The BatpornAspen WebcamPor MhubMejeres EncueradasMia Khalifa JmacAngela White First Porn VideoFull Movie XvidMoms GangbangedNaked LisbianRainbow Six PornUnique Sex PositionsTraci LordsXsxx VideoDire DesiresZootooia PornCheating Wife Caught VideosPregnant Lesbien PornNasty Lesbian PornCollegeslutsJacquie Et MiSex Blue Film XxxWallis Day NudeHot Hot SexyJustice League PornhubBest Sex MachineKashmiri Girls XxxSbns 022Man Fuck MonkeyBlack Couple Making LoveNicocado NudesCumholeMomstuck PornTs Leah HayesXxx PichrsIs Fansly LegitChaina XvideoMum Xxx ComBrazzers Big PornPinkyxxx FartingJapan Porn VideoCos色情HampsterxxxDownload XnxxvideosPorn ChannelsXxx Anti SexyXxx Hinde VediosLongest ClitorusUp And CummersRee Porn XnxxMoraih MillsNude AthetesBrazzeers XxxXxx BidesiPerfect FirlTiktoks PeladasVergain PornPregnant FutanariIndian ArmpitXnxn MalayalamCamel Toe NakedFsiblog4Nude Girls XxxIndian Village Bhabhi Sex VideoFunny Sex MovieLea Goty XxxAbella Danger StockingsChaterbuteMilitary Babe At GloryholeJonah Falcon NudeVillage Blue FilmPorculoCumshots Up CloseMatute Porn VideosAnetta HavenMarrubiSavita Bhabhi CartoonDesi Xx Video ComAp X VideosGirlsdoporn Episode ListBondage ThreesomeCumming On ArmpitSpanknangFinger In ButtReverse Rape PornSena Sakura AiTattoo PussyHow To Fuck HardHslut4mstudRevathi NairHardcorefucking VideosMia Kahlifa Gif