AFP
Volledig scherm
© AFP

VN vrezen voedseltekort voor 5,5 miljoen Zimbabwanen

In Zimbabwe dreigen tegen begin volgend jaar voedseltekorten voor een recordaantal van 5,5 miljoen mensen. Dat heeft het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties vandaag gemeld.

7 reacties

  • Rudy Baeten

    5 jaar geleden
    Voorbehoedsmiddelen en nieuwe cultuur aanleren, dat is de beste ontwikkelingshulp die men kan bieden. Elke Zimbabwaan die minder geboren wordt is er eentje minder die honger lijden moet en die naar Europa vluchten kan.
  • Johnny Temmerman

    5 jaar geleden
    zolang in zulke landen corruptie de bovenhand blijft hebben is alle steun water naar de zee dragen.Al deze zogezegde ontwikkelingslanden moeten eens internatuionaal aangepakt worden om die armoede enzovoort aan te pakken.Mss dat trump daar de goede man voor is
  • Jens Vranckx

    5 jaar geleden
    Luciano, uw donatie gaat integraal naar de zak van de CEO. We moeten er ons handen van af nemen, we bieden al zo lang hulp aan en het verergert maar, waardoor hier ook problemen onstonden. Tijd dat de bevolking eens op eigen benen leert staan en die organisaties veel transparanter worden. Binnen 50 jaar is het nog zo.
  • Rory Dull

    5 jaar geleden
    Zimbabwe wordt al vele jaren geteisterd door rot corrupte ambtenaren en staatslieden welke in pure weelde leven en alle grondstoffen dat het land te bieden heeft lekker verdeeld met grote internationale multinationals
  • Ronny Van Looy

    5 jaar geleden
    Zimbabwe destijds onder Engels bewind Rhodesië, maar onafhankelijk verklaart op 18 april 1980 is sindsdien onder bewind van Robert Mugabe beetje bij beetje naar de afgrond gegleden, en kijk nu waar ze staan, niet dat ik die koloniale tijd goed keur maar sindsdien zijn ze alleen maar bergaf gegaan. Ik heb op mijn werk met een voormalige Rhodesier over Zimbabwe een gesprek gehad en hij en zijn moeder zijn vlak voor de onafhankelijk naar België gekomen omdat ze wisten daar er nu ellende aankwam.