Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Sud-Ouest

Ernstig ongeluk met glijbaan in Walibi-zwembad

18-07-2019, 10.37 uur

Een 66-jarige vrouw is zwaargewond geraakt bij een ongeluk met een waterglijbaan in een Frans Walibi-pretpark. Dat gebeurde op 6 juli. Het slachtoffer ligt op dit moment nog steeds op de intensive care van het ziekenhuis. Deze week werd bekend dat de familie van het slachtoffer naar de politie stapt.

Het incident vond plaats bij een spiraalvormige glijbaan in Aqualand Agen, het waterpark van Walibi Sud-Ouest. Gezinsleden van de gewonde vrouw hebben aangifte gedaan. Ze vermoeden dat het park zich schuldig heeft gemaakt aan het schenden van veiligheidsvoorschriften.

"We willen weten wat er exact gebeurd is", vertelt de dochter van het slachtoffer aan regionale media. "De artsen zijn niet optimistisch over de toestand van mijn moeder. Ze heeft een wervelfractuur en ze werd onder een beademingsapparaat geplaatst."

Verwondingen
De glijbaan in kwestie is na het ongeval gewoon weer in gebruik genomen. Volgens de directie voldoet de waterattractie aan alle eisen. Een jaar geleden vond er een vergelijkbaar ongeluk plaats in hetzelfde waterpark. Toen liep een 26-jarige vrouw ernstige verwondingen op.

Meer Walygator Sud-Ouest
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be