Sinterklaas hangt de was buiten: “Hij blijkt gewoon in Purmerend te wonen”

We groeien allemaal op met het idee dat Sinterklaas in Spanje woont. In de wintermaanden maakt hij zijn jaarlijkse boottocht naar Nederland en deelt hij samen met z’n Pieten kado’s uit.

Maar Purmerender Frank Reijn ‘ontdekte’ gisteren dat de goedheiligman eigenlijk verblijft in de Weidevenne, een wijk in Purmerend.

De man reed gisteren door zijn woonplaats toen hij drie volledige sinterklaaspakken zag drogen op een balkon. Ze vallen namelijk nogal op.

Aan NH Nieuws doet hij z’n relaas: “We reden Weidevenne in en keken naar rechts. ‘Kijk daar nou!’, zei mijn vrouw. Ook op afstand zie je meteen wat het is. Merkwaardig om dat in de zomer te zien. Da’s lachen!”

Ze zeggen altijd dat ie naar zijn huis in Spanje gaat maar hij woont gewoon in Weidevenne hoor !

Posted by Frank Reijn on Thursday, July 18, 2019

Voor de grap plaatste hij een bericht op Facebook, wat op veel ludieke reacties kon rekenen.

Nieuwssite Regio Purmerend biedt uitleg. Pieter Wasman is kledingbewaarder voor de stad Purmerend. Hij zorgt voor de sinterklaaskostuums en maar liefst 450 pietenpakken. Naar eigen zeggen is hij door de hoofdpiet benaderd om zorg te dragen voor de kleding, vanwege het ontbreken van een wasmachine op Pakjesboot 12.

Hoe dan ook, je kunt je voorstellen dat je op tijd moet beginnen met het wassen en klaarmaken van 452 kostuums…

Wat een geestig verhaal! Zo zie je maar dat Sinterklaas zelfs midden in de zomer een glimlach op de gezichten kan toveren.