door Havermout in Binnenland  ·  21 Reacties

  • 1
  • 270x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zal me benieuwen wat de uitspraak zal zijn.

0
1 Marrie

@1 kan ik je al wel zeggen. Nederland schuldig, Nederland betalen.

1
2 tinus1774

@2
Zou best eens kunnen.
En op die manier houden ze de echt verantwoordelijken uit de wind, en dat zijn niet de militairen en Karremans.
Zelfs Beatrix wist maanden voor de val van Srebrenica al, dat dit zou gaan gebeuren.

1
3 Marrie

@2
Zeker gaat Nederland betalen en wel van onze centjes.
Als militair is dit het ergste scenario want die militairen hebben (moesten) van het kabinet gewoon hun werk ondankbare werk doen.

1
4 Interessant

@2 Nederland (de politiek) is ook schuldig, maar dan wel mede-schuldig. Frankrijk is mede-schuldig, omdat zij beloofde luchtsteun niet hebben gegeven. De VN is ook mede-schuldig, omdat zij uiteindelijk de eindverantwoording hadden.

Maar ja...

1
5 Bluth

@5 En ondanks al die schuldigen ligt het alleen op het bord van Nederland.

2
6 Saviro

@6 Dat het alleen op het bord van Nederland terecht komt ben ik het niet mee eens, maar dat het op het bord van Nederland terecht komt is alleen maar goed. Het is gewoon pijnlijk om te zien hoe ook de Nederlandse politiek de eigen militairen onder de bus gooien. Geen één die het ooit heeft opgenomen voor de DUTCHBATTERs.

Het pijnlijke is alleen dat de burger weer voor alles op zal draaien, en de heren en dames op het pluche gewoon blijven zitten ondanks alle fouten en criminele handelingen.

2
7 Bluth

@7 Eens, ik denk dat het hoogtijd gaat worden dat de Dutchbatters eerherstel gaan krijgen. Zij stonden daar en konden en mochten niets doen. Het waren zij die met de rug tegen de muur stonden. En helaas kunnen inderdaad zij die hier verantwoordelijk voor waren eronderuit kruipen en dat zou moeten veranderen. Ook politiek verantwoordelijke zouden zich voor de rechtbank moeten verantwoorden en hun straf moeten gaan krijgen en niet zij die daar stonden.

1
8 Saviro

@5 je vergeet er een: de NL politiek is ook verwijtbaar dat zij onze mensen daar niet de benodigde zware wapens (panser en artillerie) wilde geven waar uitdrukkelijk door de legerleiding om gevraagd was. Als die wapens wel aanwezig waren geweest had de aanval mogelijk niet eens plaats gevonden. Met een paar machinegeweren en automatische handwapens richt je niet echt veel uit tegen een "normaal bewapende" strijdgroep.

Maar dat alles maakt in mijn ogen NL niet schuldig aan de massamoord. Ik ben benieuwd

0
9 TedjeR

Net als de EU heeft de VN in hun oprichtings-statuten staan, dat ze niet voor de rechter gesleept kunnen worden (al plegen ze op nog zo grote schaal genocide op Europeanen, dus) en dat ze niet verplicht zijn, aan wie dan ook verantwoording af te leggen of documenten te laten zien over wat ze bekokstoven en hoe ze hun theorien en daaropvolgende besluiten onderbouwen.

Daarom dat de echte schuldige, de VN, hier niet kan terechtstaan en dus Nederland, en dan met name Karremans en zijn groep, terecht moeten staan. Ik herinner me glashelder dat tijdens het gebeuren op de radio was, dat Karremans en zijn ondergeschikten wanhopig probeerden, contact te krijgen met het hoofdkwartier van de VN en van Nederland, omdat ze nieuwe instructies wilden zodat ze die mensen konden beschermen. Ze kregen stelselmatig geen antwoord tot het te laat was. Je maakt mij niet wijs dat bij beiden toevallig storing was, wel dan?

2
10 Wendel

@8 de verantwoordelijke minister van defensie leeft al heel lang niet meer. Degenen uit dat kabinet die nog wel leven zijn hoog in de 80 of in de 90..

1
11 TedjeR

@11 Zij die nog in leven zijn zouden dus kunnen opdraven leeftijd speelt geen rol in mijn ogen.

0
12 Saviro

Het was overduidelijk een geplande actie in CIA-achtige stijl, die sinds jaar en dag overal regimes omverwerpen met trucs om die te vervangen door een regime dat hun opdrachtgevers, het globaal banken-multinational-militair kartel, beter uitkomt.

Er bestond een land Servie. Dat is nu opgedeeld in drie landen, waar bij geen van drieen de naam "Servie" zelfs maar een klein beetje terugkomt. Servie en de serviers zijn effectief opgeheven als land en als volk. Dat hun leider stierf in gevangenschap onder US in Den Haag de dag voordat hij eindelijk aan het woord zou komen en zijn versie zou mogen vertellen, is geen toeval. Ondanks zijn hartkwaal en het feit, dat hem daarvoor zijn medicijnen alsmede elke medische zorg werd geweigerd, had hij weten vol te houden, dus "pleegde hij zelfmoord" de dag voor hij gehoord zou worden.

2
13 Wendel

Dat wij als Nederland ons lenen voor een door US voor US ingesteld corrupt zogenaamd internationaal hof van Justitie vind ik de zoveelste blamage voor Nederland en de Nederlanders.

3
14 Wendel

@12 ik probeer daarmee aan te geven dat het in een aantal gevallen nieteens tot vervolging kan komen omdat de persoon in kwestie niet meer in staat is terecht te staan (wettelijk argument niet te vervolgen). Met een aantal lukt dat natuurlijk wel.
Mij lijkt dat het OM aan zoiets nieteens meer begint. Men zal eerst onderzoek moeten doen naar de betrokkenheid en vervolgens komt de vervolging (of niet). Pas op dat moment gaat de vraag spelen of iemand nog terecht kan staan... dan zijn we minimaal een tot twee jaar verder.

Ik zie het niet gebeuren.

1
15 TedjeR

@14 wat lul je, man?

1
16 TedjeR

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/luchtsteun~ba3c9ba6b/

Boeiend artikel over het moment toen het er op aankwam.

Waarbij duidelijk wordt, dat heel die interventie vooral een papieren tijger was en dat men niet van plan was echt hard op te treden als dat nodig was. "men" is de wereldpolitiek. Die militairen zijn in een situatie geplaatst waar militair weinig bewegingsruimte in zat om de vijand op andere gedachten te brengen.

Als je dan toch niet wil meppen als het moet, moet je ook geen scheidsrechter gaan spelen. DAT is de grote fout geweest en daar moeten politieke leiders voor aansprakelijk worden gesteld. In brede zin van het woord., niet specifiek Nederland, dat het om Dutchbatters ging, is toeval in dit verhaal.

Wat mij betreft geen schadevergoeding, Nederland moet die zaak luid en duidelijk terugschuiven naar de wereldpolitiek. Wij hebben heel die situatie nooit gewild, kwamen er in opdracht van een team in terecht en het team hielp ons niet.

Wat scheelt is als er in zo'n situatie alleen militaire groepen worden ingezet die --gemengd-- zijn, zodat het ene land en het andere land niet tegenover elkaar komen te staan, dan zit iedereen in hetzelfde schuitje. En waren het EU-batters geweest.

1
17 Gekste Henkie

@14
Het gaat hier om het internationaal STRAFhof. Iets anders dan het internationaal gerechtshof.
En de VS erkent dat strafhof niet eens, laat staan dat ze het hebben opgericht of zo question

1
18 Gekste Henkie

@17 [dat men niet van plan was echt hard op te treden ]
Dat beleidspunt heeft natuurlijk twee smaken: De ene is (zoals gekozen) de troepen licht bewapend, zodat zelfs een zelfverdedigingsactie op een drama uitloopt, daarheen sturen. Of de troepen van adequate bewapening voorzien zodat er tenminste nog een afschrikwekkend effect vanuit gaat. Het voordeel daarvan is dat je nog een geloofwaardige zelfverdediging kunt opzetten.

Onze militairen treft geen enkele blaam!

1
19 TedjeR

@18 hij weet doorgaans niet waarover hij het heeft....

1
20 TedjeR

Ik sprak in Belgrado een Servier afkomstig uit Aalsmeer die naar de doden herdenking ging van Servische familieleden, die in dorpen rond Srebenica waren uitgemoord door ene Nacer Ocer en zijn moslims, toen die onder bescherming stonden van onze troepen.
Herdenken is een prima zaak, maar dan van beide kanten. Een vermoorde Servier is net zo dood als een omgebrachte moslim.

0
21 Mollevanger

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

'het Balkanschiereiland' , niet 'de het Balkanschiereiland'...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Australische premier haalt uit naar ‘arrogante miljardair’ Musk, die weigert beelden steekpartij te verwijderen

En waarom zou Musk die verwijderen, mag de waarheid van die opgeblazen politicus niet getoond worden?...

3 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@2 Fijn dat ik nog wel naar de het Balkanschiereiland mag vliegen van je, Overigens zijn 'Nederlandrrs" mij onbekend. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Instortingsgevaar dreigt voor drukste brug van Nederland en dat zorg voor grote problemen

Ik ga wel via de Willemsbrug naar de boeren op Zuid en verder :-)Overigens wel een hysterische kop van het AD. ...

10 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

@41 "Dan zijn de rapen gaar, hoor. 😄" Ja, dat zal best dat men er niet blij mee zal zijn. Maar kijk eens: - een nieuw dr...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
In deze openluchtgevangenis leven IS-aanhangers en slachtoffers zij aan zij

@3 "Artikel is niet te lezen" Tja, sorry. dat is geen algemeen probleem, want ik kan het wel lezen. ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

    Heeft Wilders nog wat ruimte in die ijskast om vaccins in op te slaan? ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
'Overheid moet batterijen subsidiëren om net te ontlasten'

    Zo'n grote batterij is vast nodig voor die ijskast van Wilders. ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Graaier1000
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

Wat is het probleem? Als alle Nederlandrrs de verwarming een graadje lager zetten en geen vliegvakanties naar Benidorm en Turkije nemen kunnen d...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Hd FullpornDaniel PornstarHot Movies.comFucking PornEbony Massage PornBest Porn DownloadErin ElectraIndian ChootBoy To Girl Sex VideoDad Cums On MeSpanknangHitoma.laX Video ViralBrazzers Full LengthHolly Brougham PornTrans Angels PornMelissa AshleyOoffice PornGal Gadot FeetIndian Hairy PussyHot Sexy HornySexwith Step MomSexycreolyta4uGay TorrentrsMini Spy CamsAva AdomGemma Massey NudePorn On Tv ChannelsCumon TitsLana Rhodes TushyMilf Flashing In PublicThe Fapp ForumBlack Chicks White Dicks RedditSexo Gay XnMandungo PornMax Porn VideosCast Of HasrateinWoahhtee LeakedMarathi Sex ImageXnxx DedSexy 2017Amam7078Sex Live SexShemale Sex Video DownloadSunny Leone XxxiiVidiopornBothsexDirtyfuckPlaymatenudeTied Hand JobXbamsterEporner.cmoAdult Group TelegramCo Springs EscortsSexo Caseiro 2023Mandy RheaXxx MaJohnny Love XxxBunni3jpgPorn Hindi VidioXxx Video Delhi GirlPussu LickingStream Movie PornHuge LabiasXvixeos RedBad Dragon RexKuwait SexDarleneamaroRacist PornhubDesi Seks VideoJeangreybiancasMalu NakedRed Tube CategLiru PornHd Porn BigassPics Of Big ClitorisBlaire Ivory XxxJapanse PorntubeDrunk Wife NakedWww.imagefap.comHorse HandjobSaly Field NudeWww Xxx Tamil SexBangla Blue Film Bangla Blue Film Bangla Blue FilmSex Videos In MoviesBollywood Hot Sex SceneFemale Cum CompilationFilm Prono GratuitB B W PornAddison Rae Porn VideoJustice League XxxHd Cheating Porn VideosOnline Sex GamesFilm Erotique StreamingRosario Dawson HotAunty GropeHermorphite PornPorno IncestoGif TittiesLactating Lesbians PornBlack Widow NudHentai RobotAnal Sex PositionsVideos PornoamateurSlime HentaiThai BlowjobDost Ki Beti Ko ChodaSleeping Sis XxxFat Balck PornTamil Hot PornCheerleaders With No PantiesLuna Silver PornBonderek NudeOutie VaginaTyoutXvideos Desi TeluguHard Dick PornNude Celebrity Leaked PhotosOverwatch PormTripura X VideoHot Bhabhi Xnxx ComDesi Girl Xxx Hd VideoCherie Deville BdsmXxx Desi Indian HdVidéo De PornosEsbians PornMilf CandidsIndiansex PhotosKerala Sexx VideosWww Xxx Video XXxx Hindi VidosSex Videos18Kiran Yadav MmsBig Fat Aunty SexFree Audio PornCock NinjastudiosKarlee Grey Bang BusPorn KkvshNude BloopersTv Michel Et JacquieConnir CarterNude Female GifShane Diesel Destroys Myah MonroeBig Tittie Lesbian PornBlack Mail AnalHavana GungerBrezarsDetroitescortsBaap BetiIndianslut