Trump bedreigt Toyota met invoertaks (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  45 Reacties

  • 4
  • 638x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Klinkt stoer hoor , het probleem is alleen dat zulke maatregelen een boemerang-effect hebben.

12
1 Rinze

Maakt niet uit deze leider komt voor zijn eigen bevolking op , de elite hier buit de eigen bevolking uit ten gunste van Europa en gelukszoekers

17
2 cultuurbarbaar

@1
Over 6 maanden is alle kritiek verstomd

15
3 in holland

@2 Ja... hij komt tenminste op voor de burgers van de USA. Super positief toch. Beter dan AK47's uitdelen in het MO. Hij zal ook wel water bij de wijn moeten doen.

11
4 lieveschat

@2
Dus zijn eigen bevolking zal in de toekomst meer moeten betalen voor een auto

13
5 LGK

@2 Oh vandaar dat hij de ziektekostenverzekering voor de allerarmsten wil afschaffen.
Echt een man van het volk die Trump question

11
6 Rinze

@4
"Beter dan AK47's uitdelen in het MO"
Dat is toch een Russisch wapen?
Hoe kan VS die nu uitdelen?

9
7 LGK

@5 Die eigen bevolking kan die auto sowieso niet betalen .
Geen minimumloon , geen ziektekostenverzekering en concurreren met lage lonenlanden .
Make America great again over de ruggen van de werkende klasse.
Ow ja de nieuwe minister van financien wil het schuldenplafond ook afschaffen dus dan komt er ook nog eens een gierende inflatie overheen.
Er zijn straks een hele hoop miljonairs in Amerika alleen kun je straks met een miljoen dollar nog net je wekelijkse boodschappen betalen question

11
8 Rinze

@5

dacht u dat Toyota zn fabrieken in Mexico neerzetten om de Mexicaan erin te laten rijden??

8
9 Nu of Nooit

@8
Wat is jou oplossing dan om de werkelozen in de VS weer aan het werk te krijgen en de armoede op het platteland te bestrijden? Melkertbanen?

8
10 Sterke

@1 dat is zeker Toyota is een Japans bedrijf krijgen straks Amerikaanse bedrijven de zelfde import heffingen te maken als ze naar Japan willen exporteren. Ik vraag serieus af of hij wel eens nadenkt voordat hij zoiets roept.

12
11 mike45

@11 "Ik vraag serieus af of hij wel eens nadenkt voordat hij zoiets roept. "

Nee, Trump is volgens zijn aanhangers zo hyper-intelligent dat hij niet eens hoeft na te denken..

7
12 TedjeR

@10 Het dreigen met importheffingen is zo ongeveer economische zelfmoord voor een land dat voor een groot deel ook afhankelijk is van export van hun eigen goederen.
De hakken gaan dan overal in het zand.

6
13 Rinze

@11

dat doet Japan al, Trump blaast alleen de Pacific Deal op die fungeerde om Azie van het communisme af te houden

11
14 Nu of Nooit

Zeker omdat hij zelf geen Toyota rijd.

_SarcasmeOff- question

1
15 techcenter

Wat is de EU eigenlijk stil: je gaat maar zo denken dat ze nu al met de pootjes omhoog liggen..!

14
16 tistochwat

@16 En wat zou de EU dan moeten doen volgens jou als Trump via twitter ruzie maakt met een Japanse autofabrikant ?

5
17 Rinze

Ik ga pitten , ik stap morgen om half zes weer in mijn Toyota Landcruiser question
Truste allen.

5
18 Rinze

@11

Ben bang van niet.......

Maar narcisten hoeven niet na te denken die menen altijd gelijk te hebben en hebben vaak zelfs een aanhang die dat narcistisch gelijk ook nog eens ondersteunen zonder te kijken naar werkelijke feiten......

3
19 Marc Anthony

@17 gebruiken of gebruik van maken, zo te lezen rijdt je er ook graag in.
Dit is dus voor de eu een uitgelezen kans om een mooie aanbieding aan die leverancier te doen en de handel te versterken.

0
20 Gratiebarmhart

Heel goed van Trump. HIj probeert in ieder geval om werkgelegenheid naar de US te halen en dat is meer dan je van Rutte 2 kan zeggen. Dat zijn slechts ja-knikkers richting Brussel. Trump staat ergens voor en laat dat zien en daar kun je het mee eens zijn of niet maar hij neemt tenminste wel actie. Laat goed zien waarom deze man zo rijk is geworden. Als echte Amerikaan is hij niet bang om beslissingen te nemen ook al zullen die misschien niet altijd de beste beslissingen zijn. Maar hij weet als geen ander dat geen beslissing ook een beslissing is. Chapeau voor Trump.

11
21 PFL

Alles voor; "Make America great again!"

1
22 Illusioncu

@11 De VS export naar Japan is niets in vergelijking tot de import, dus hij heeft wel helemaal het heft in handen en gaat NAFTA, ingevoerd door Clinton, zwaar veranderen want hij heeft de burgers van de VS beloofd om vanaf nu hun belangen hoger in te schatten dan de dikkoppen van de multi-nationals.

10
23 niet-alles-geloven

Met dit zelf isolerende protectionistisch beleid van trump neemt de EU vrij eenvoudig de handelsplaats van amerika over. Er blijven niet veel niet-amerikaanse bedrijven over welke daar een fabriek neerzetten.

1
24 flauwekulallemaal

@21 hij laat tot nu toe alleen zien dat hij kan twitteren.
Ik krijg telkens meer het idee dat Trump het presidentschap als een grote ego show ziet .
Hij denkt dat als hij tegen grote spelers op de wereldmarkt een grote bek opentrekt dat ze dan bibberend in een hoekje gaan zitten. question

1
25 Rinze

@23 Haha die dikkoppen van de banken en multi-nationals zitten bij hem in de regering.question

0
26 Rinze

Loudmouth Trump hangt weer eens de schoolplein bully uit, de Japanse reactie van Toyota is echter beleefd en verhelderend : Toyota heeft reeds miljarden in de VS geïnvesteerd en biedt aan 136.000 mensen in de VS werkgelegenheid.

https://www.theguardian.com/business/2017/jan/06/we-contribute-billions-to-us-economy-toyota-politely-tells-donald-trump

1
27 Crannbuidhe

Stukje geschiedenis: In de twintiger jaren van de vorige eeuw had Amerika de republikeinse Herbert Hoover. Dat was de tijd van economisch protectionisme en het alcoholverbod (El Capone). Iedereen werd gek gemaakt, je moest je geld in aandelen beleggen (meestal geleend geld). Het werd een paar jaar een groot feest (Roaring Twenties). In 1929 klapte de zeepbel. Resultaat: een wereldwijde gigantische economische crisis. Duitsland had toen net een crisis overwonnen en Hitler was op de achtergrond verdwenen. Door deze nieuwe crisis gingen de mensen op hem stemmen. Resultaat is bekend. Ik zie veel overeenkomsten. Trump zal voor een korte, maar grote economische opleving zorgen. Dan komt de inflatie, dan de grote crisis en dan de gekke dictators waar de mensen in hun wanhoop op gaan stemmen. L'histoire se repète.

0
28 Kees van Barneveld

Helpt elkaar, koopt niet-amerikaanse waar.

3
29 WijzeDwaas

@28

Het is niet zo zeer de geschiedenis die zich herhaalt. Het zijn dezelfde mechanismen welke zich herhalen. Kennelijk hebben we als mensheid geen macht over ons eigen functioneren. En zijn we minder intelligent als we zelf denken.

2
30 WijzeDwaas

Hij heeft gelijk, zo werkt het.

4
31 Hein2

De verliezer is de consument die hoe dan ook een hogere prjjs zal betalen. Of zijn US werknemers bereid te werken voor hetzelfde loon als in Mexico? Denkt Trump dat een multinational zichzelf structureel met te hoge produktie prijzen uit de markt prijst?

0
32 BlackNinja

@32 die Amerikaanse consument gaat dubbel verliezen. Zijn inkomen gaat ook onder druk komen om de prijs van het product te drukken en Trump zal aan de bescherming van inkomens niets gaan doen. Een andere variant op de race naar het putje.

0
33 TedjeR

@28 Goed verhaal maar ik wil toch een paar kanttekeningen maken.
De handel is veel internationaler geworden en protectionistische maatregelen gaan veel sneller tegen je werken.
De nieuwe minister van financien wil ook het schuldenplafond loslaten terwijl de schuldenlast al gigantisch is .
Deze economische luchtbel van Trump duurt misschien een half jaar en dan klapt hij .

0
34 Rinze

@32

Trump dreigt met hoge importheffingen. De reactie kan dan alleen zijn dat bedrijven (Toyota bijvoorbeeld) voor de binnenlandse (Amerikaanse) markt gaan produceren. Op termijn betekent isolationisme stilstand overgaand in achteruitgang. Want dat de rest van de wereld vergelijkbaar gaat reageren op de VS ligt voor de hand.

2
35 WijzeDwaas

@34

Dat is ook de crisis waar @28 het over heeft. Hitler liet ook de economie opbloeien door overheidsinvesteringen. Het is zelfs de gemakkelijkste oplossingen waar politici over beschikken. Totdat het plafond is bereikt, dan helpt alleen nog een paardenmiddel zoals oorlog om uit de narigheid te komen.

3
36 WijzeDwaas

@30 drang naar macht en verlichting laat mensen rare dingen doen. Of het nu gaat over Trump of Jones Town....op korte termijn lijkt het geweldig op langere termijn.....

0
37 Zeekomkommer

@23 en raad eens waar een aantal van die dikkoppen nu terecht is gekomen?

0
38 Zeekomkommer

@36 Dat weet ik maar de economische gevolgen van zulk wanbeleid zijn veel sneller merkbaar omdat de handel veel internationaler is geworden.

0
39 Rinze

Grootpraat. Voor trump bestaat de wereld slechts uit de VS. Maar toyota heeft zeker zoveel clandizie in midden- en zuidamerika. Die kijken even verder

0
40 carpenter

@38 Zolang de wet een multi-national toestaat om zich te verrijken kun je dat het bedrijf niet kwalijk nemen maar wel de overheid die zich heeft laten omkopen om die regelingen in te voeren.

5
41 niet-alles-geloven

" Analisten vinden het ironisch dat Trump specifiek Toyota aanhaalt in zijn tweet. Het concern was één van de laatste autofabrikanten die in Mexico ging produceren. Ook wordt maar 6 procent van de in de VS verkochte auto’s van Toyota gemaakt in Mexico. Bij branchegenoten kan dit percentage oplopen tot wel 50 procent."

Choose your battles wisely, Donald (voor zover je daar al toe in staat bent....)

0
42 BlackNinja

@23

Oh dus daarom heeft hij zoveel zakenmensen in z'n kabinet gezet, om de belangen van de gewone Amerikaan te behartigen. Nu snap ik het...

0
43 silversurfer

Arme Ameikanen, hun auto's zullen onbetaalbaar worden als ze gemaakt gaan worden door Amerkanen tegen een Amerikaans loon.

0
44 Jopie Osdorp

@13
Kan zijn, maar het is geen antwoord op de vraag.
Het westen produceert steeds minder en de werkloosheid neemt toe.
Je hebt kritiek op het plan van Trump om banen te creëren.

Nogmaals: wat is jou oplossing?

We zien overal dat door links de werkloosheid verhoogt. Zie Obama en de PvdA.

0
45 Sterke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

5 minuten geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

17 minuten geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

21 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

25 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

27 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

29 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

33 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

39 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

42 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@57 Ja kan. Veel mensen zijn ook gewoon gek. Wat gek ook mag zijn? Ik dacht vroeger dat alles te maken had met een gebrek aan info. Maar ik zie ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Frre Asian PornGay Chat AveneuHorror PorniPornografias LesvianasNiharika Sex PhotosSarah Jay BdsmPorn Latina BbwReal Hindi PornDesi Couple Porn VideoMoriah Mills HotEporner VrPornhube LiveSara Jay GifBigcock BullyEnglish Sex English Sex English SexXxx NaturalJennie Mcarthy PlayboyXxx Video DownloadCelebpornSex Videos JappanHottest Latino PornAlyssa Cole PornhubBokep Indonesia SelingkuhTeaching FemdomSexy Black NudesPorn .nuFuta PornhubGermanypornPooja Hegde Xxx ComAbujan HentaiMature NipplesEmily Jane NudeMidv-283Apollo BanksAmazing Wirld Of Gumball PornDost Ki Behan Ko ChodaWife For A Day: Impress The InvestorsPiper Presley LeaksDanny D AnalAmatuer BbcBrandilove OnlyfansBonnie Locket NakedListcrawler KcmoVideos Pornograficos Com TravestisBra Open SexFilmxxx PornGirlnextdoornudePelículas Por No MexicanasXxx Hindi VideoPorn PuteiroCanais De PornografiaScarlett Johansson BootyAparna Sharma SexBedroom Sex HdSexy VidvoTop Sex Web SeriesJordi XhamsterMom Son Bf MovieFutanari Manga PornScooby Doo R34YoustripDad No PornMyvidsterFrench Por.Youporno AmateurHenrai StreamVideospornos De MujeresMonstergirl HentiaXxxx VidwoHindi Audio Mein ChudaiWife Shares Husband PornX Hamister LiveBrazzers Porn Video ComCachondasJnfluencersgonewildAishwarya Rai Ka Sex VideoNude Girls GalleryVr FutanariTriplexceleste PornAnal Petite BlondeNewest Celeb LeakedNnmodelsSex CouchPerfectt33nPlayground Sex MovieFree SexmoviesMom Son Jerking OffLesbians Tribbing HardGfuqFemboy Porn ComcisSaniya Iyappan PornTara Babcock LeaksIndian Bhabi Porn VideoReena Sky MomVídeo De Novinha Fazendo SexoStepmom Blowjob'sHot Sexy Hot SexMikaela Spielberg Porn VideoNadia Nyce XxxFox Girl PornViv ThomesFoot Smell PornSex Of KajalHot Bhabhi Ka RomanceNikkbenzCanales.pornos18comic.vipNhentai.net NtrQira RoseTraphentai ComicsChut In HindiWife Fucked HardFirst Time Sex WomenChubby SexualVicky Stark NudDesi Indian Girl SexTwerkdickClaudia Marie CreampiedPorngirls PicsLana Rhoades NudesZay Hilfiger PornEnglish Subbed JavHindi Mein ChudaiDebonair PornArmani MonaeArabaic PornXhamster TubeAnime Big TittiesIndian Leaked Sex VideosPorn Movies JdCamgorlsPorn Stories In VideosHairy Sex HdMelissa Stratton PornPerfect Girl PornPorn InfielesBrooklyn Springvalley PornLendieliraTeen Sex FuckTricks PornTs Emy LeeAnimated Porn GamesMilf Sex XnxxSouth Actress XvideoDesi Nude Bath VideoWwwhd Porn.comPorngames IpadXxvidoeMom Boobs XxxAnushka Sex Com